Bariatrische Chirurgie

Bariatrische Chirurgie in Turkije

Bariatrische Chirurgie in Turkije

Wat is Bariatrische chirurgie?

Bariatrische chirurgie, is een medisch ingreep waar diabetes, hypertensie, slaapapneu en vele andere ziekten kunnen worden genezen dankzij een enkele operatie. Het is de enige methode die zijn effectiviteit heeft bewezen voor langdurig en permanent gewichtsverlies. Het eerste criterium bij de selectie van patiënten voor deze behandeling is de Body Mass Index. Volgens wetenschappelijke metingen heeft obesitas grenzen. De twee meest gebruikte metingen voor obesitas zijn; Meting van de Body Mass Index en tailleomtrek. Volgens BMI worden mensen beschouwd als ondergewicht, normaal gewicht, overgewicht en obesitas. Aan de hand van de uitslag wordt bepaald of u geschikt bent voor bariatrische chirurgie.

Obesitaspatiënten, na bariatrische chirurgische ingrepen; Het is bekend dat veel risicofactoren die verband houden met obesitas kunnen worden verminderd als ze hun levensstijl stabiel verbeteren door gezonde voeding centraal te stellen in hun leven.

Soorten Bariatrische Chirurgie

Er zijn drie soorten bariatrische chirurgische ingrepen die over de hele wereld op grote schaal worden toegepast. Dit zijn; gastric sleeve, gastric bypass en maagballon operaties.

Gastric Sleeve

Sleeve Gastrectomie-operatie is de chirurgische transformatie van de maag in een buis. Wanneer het spijsverteringsstelsel wordt onderzocht, wordt gezien dat bijna alle organen van dit systeem buisvormig zijn. De slokdarm, darmen, het zijn allemaal organen in de vorm van dunne lange pijpen. De maag, een uitzondering in dit systeem, is niet buisvormig maar zakvormig zodat deze meer voedsel kan opnemen en een voorraad kan creëren.

Een groot deel van de maag wordt onomkeerbaar verwijderd door een operatie en het voortzetten van de slokdarm en het maken van een systeem dat doorgaat met de darmen is een sleeve-gastrectomie-operatie. Er wordt geen buis in de maag ingebracht. Omdat de vorm van de maag vergelijkbaar is met de vorm van een buis, wordt dit een gastric sleeve genoemd.

Gastric Bypass

Gastric bypass-procedures zijn een groep van vergelijkbare operaties die worden gebruikt voor de behandeling van morbide obesitas, die bestaat uit overmatige ophoping van overgewicht in het lichaam in de vorm van vetweefsel en leidt tot ernstige gezondheidsproblemen. Bariatrische chirurgie is een algemene term die niet alleen maagbypass omvat, maar ook alle andere chirurgische behandelingen van morbide obesitas. Bij een maagbypass wordt de maag eerst verdeeld in een klein bovengedeelte en een groter ondergedeelte, een breder 'overblijfsel' genoem.

Maag Ballon

Personen met gewichtsproblemen zoeken de remedie meestal op verschillende manieren. Maagballon is een van deze methoden. Want obesitas, een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen van tegenwoordig, heeft een negatieve invloed op het leven van veel mensen. Mensen met obesitas kunnen gezondheidsproblemen hebben zoals hart- en vaatziekten, endocriene en andere systeemziekten, moeite met bewegen (of zelfs helemaal niet kunnen bewegen). Deze gezondheidsproblemen verminderen de kwaliteit van leven van mensen enorm.

Voor Bariatrische Chirurgie

Voorafgaand aan een bariatrische operatie onderzoekt uw arts u in detail en voert hij enkele onderzoeken uit om te bepalen of u geschikt bent voor deze operatie. Als gevolg hiervan wordt, als alles normaal is, de dag van de operatie bepaald. Daarnaast wordt er een lichaamsanalyse uitgevoerd. Lichaamsanalyse is een onderzoekstoepassing waarbij details met betrekking tot de huidige lichaamswaarden van de persoon kunnen worden geleerd. De ontvangen informatie is van groot belang omdat het de voedingsondersteuning vormt voorafgaand aan bariatrische chirurgie.

Om geopereerd te worden, moet u zich voorbereiden op de chirurgische ingreep door een bepaald gewicht te verliezen. Voedingsondersteuning vóór bariatrische chirurgie komt hier om de hoek kijken. Het belangrijkste doel van voedingsondersteuning vóór bariatrische chirurgie is het bereiken van gewichtsverlies door vetmassa. Zo neemt allereerst het risico op chirurgische complicaties af. Bovendien is de postoperatieve periode enigszins verlicht. Op dit punt zal elk verloren gewicht de uit te voeren chirurgische ingreep vergemakkelijken en een positieve invloed hebben op de genezingssnelheid.

Na Bariatrische Chirurgie

Na de operatie vereisen het afnemende maagvolume en de verteringscapaciteit van de maag dat de patiënt een speciaal voedingsprogramma volgt. Tijdens de eerste 2 weken na de operatie moet het dieet worden voorzien van vloeibare dranken met een bepaald caloriegehalte per milliliter en in de daaropvolgende weken moet het dieet worden voortgezet met vloeibaar stromend vast voedsel dat geen eiwittekort veroorzaakt. De dagelijkse behoefte aan calorieën en voedingsstoffen van de persoon moet worden berekend door een diëtist die gespecialiseerd is in obesitaschirurgie en er moet een voedingsprogramma worden opgesteld op een manier die de algemene gezondheid niet verstoort en geen ziekte veroorzaakt als gevolg van een tekort aan voedingsstoffen.

U kunt ook eenvoudige oefeningen doen na 1 maand. In gevallen waarin wordt geoefend, zal de verslapping in het lichaam minder zijn en zal de spiermassa behouden blijven. Tegelijkertijd stellen oefeningen de persoon in staat om het zelfvertrouwen terug te krijgen, gelukkiger te zijn en sneller weer in het leven te staan. Daarom moet de patiënt het oefenprogramma uitvoeren in coördinatie met het dieet.

Bariatrische Chirurgie Proces

Anesthesia

Algemene

Duration of treatment

2-3 Uur

Stay in Istanbul

3 Dagen

Socially acceptable

5 Dagen

Bariatrische Chirurgie Prijzen in Turkije

Gastric Bypass
3.500€
Gastric Sleeve
2.600€
Maag Ballon
All inclusive package
  • Free consultation
  • 3 nights in a 5 star hotel in Istanbul
  • Pre/post-operative testing
  • Cost for laboratory
  • Medication and Equipment
  • All round VIP transfer
  • 7/24 Support
  • Assistants speak English

Request Information
Voornaam is verplicht!
E-mail is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Zonder landcode
Call Time is vereist!
Volgens de tijd van je eigen land.
Meerdere operaties
 
Message
Privacybeleid is vereist

Application Process

Complete the Form

To contact us, you need to fill out the form first.

Free Consultation

After completing the form, our expert health consultants will contact you as soon as possible.

Send a Photo

Our expert health consultants will ask for your photos to show to the doctor.

Planning

After examining the photos, your doctor will decide whether you are suitable for the operation and your operation process will be planned.

Bariatrische Chirurgie in Turkije FAQ

Als u geen antwoord op uw vraag ziet, kunt u ons een e-mail sturen via ons contactformulier.

Voor bariatrische chirurgie moet u minimaal een week in Turkije blijven. Deze periode kan langer zijn, afhankelijk van uw algemene toestand. Aangezien u echter minimaal vijf dagen na de operatie in het ziekenhuis verblijft, is uw verblijf in Turkije minimaal één week.

U moet de dag voor de operatie naar Turkije komen. Tijdens deze periode worden de nodige voorbereidingen voor de operatie comfortabeler gemaakt. Afhankelijk van de situatie kan uw aankomsttijd in Turkije echter variëren. Sommige patiënten komen hier op de ochtend van de operatie. U kunt hierover een beslissing nemen door met uw arts te overleggen.

Drie vaak uitgevoerde bariatrische chirurgische ingrepen; gastric sleeve, gastric bypass en maagballon operaties. U beslist samen met uw arts welke van deze voor u geschikt is.

Eet geen soepen zoals pens, koppoten gemaakt met bottenbouillon en allerlei soorten frituur omdat ze een hoog vetgehalte hebben. Kies in plaats daarvan soepen die je klaarmaakt voor bouillon/kippenbouillon. Vermijd hele voedingsmiddelen die bietsuiker/bruine suiker/toegevoegde suiker bevatten. Deze snoepjes kunnen met verschillende namen op de verpakkingen worden geschreven; dus je moet eerst leren etiketten te lezen! Als een verpakt voedingsmiddel deze namen op het etiket heeft staan, kun je zien dat het een toegevoegde suiker is.

Van deze operaties is de maagballonoperatie het gemakkelijkst uit te voeren. Omdat een maagballon een niet-chirurgische methode is. De voor- en nabehandelingen zijn ook erg comfortabel. Deze procedure is echter geschikt voor degenen die zich niet op de grens van een operatie bevinden. Bij zwaarlijvige personen zijn andere chirurgische methoden nodig, zoals gastric sleeve of gastric bypass-operaties.

Na deze operaties veranderen patiënten hun eetgewoonten. Een dieet met minder koolhydraten en meer groenten en eiwitten wordt aanbevolen. Patiënten die zich niet aan dit bevel houden, krijgen het verloren gewicht terug. Recent onderzoek heeft aangetoond dat slechts 10 procent van de patiënten die een obesitasoperatie hebben ondergaan, het gewicht dat ze verloren hebben, heeft teruggekregen. Maar dit komt omdat, zoals we al zeiden, patiënten zich niet houden aan het aanbevolen voedingsprogramma.

Degenen met ernstige chronische ziekten, alcohol- en drugsverslaafden, mensen met ernstige psychische aandoeningen zijn niet geschikt voor deze operatie. U moet echter ouder zijn dan 18 jaar om de operatie te ondergaan.

Aangezien deze operatie onder algehele narcose wordt uitgevoerd, voelt u tijdens de ingreep geen pijn. Maar gedurende de volgende eerste twee dagen kunt u lichte pijn voelen. Hiervoor zal uw arts u een pijnstillende behandeling geven. Met de behandelingen kom je soepel door dit proces heen.

De meest recente van de bariatrische chirurgische ingrepen is de endoscopische sleeve-gastrectomie. Het is het proces waarbij de maag van binnenuit wordt gehecht met een endoscoop die via de mond wordt binnengebracht, zonder enige incisie in de buik. Dankzij deze hechtingen die van binnenuit in de maag worden geplaatst, wordt het maagvolume verkleind en wordt gewichtsverlies aanzienlijk bereikt door de hoeveelheid voeding te beperken.

Er kan een bepaalde periode worden gewacht op de terugkeer naar het normale leven na de operatie. Dankzij de laparoscopische techniek is een periode van bijvoorbeeld een week voldoende voor de patiënt om te herstellen. Mensen die aan een bureau en in een licht tempo werken, kunnen weer aan het werk. Mensen die in zware banen werken, moeten echter minstens 1 maand wachten.

Met beide operaties kunt u afvallen. Met succesvolle bariatrische chirurgische ingrepen, uitgevoerd door een ervaren chirurg, kunt u de gewenste resultaten bereiken. Samen met uw arts bepaalt u welke operatie voor u geschikt is.

Na deze operatie moet u op uw rug of zij slapen. Dit helpt de maag en longen uit de druk te houden. Als je op je zij slaapt, raden we aan om een ​​kussen tussen je benen te gebruiken om je ruggengraat op één lijn te houden.