Tandheelkunde

Tandimplantaat in Turkije

Tandimplantaat in Turkije

Wat is een tandimplantaat?

Tandimplantaten zijn kunstmatige tandwortels gemaakt van titanium of titaniumverbindingen - zeer sterk en biologisch compatibel met het menselijk lichaam - die in het kaakbot worden geplaatst om ontbrekende tanden te corrigeren. Het belangrijkste doel van implantaatbehandeling is dat het mogelijk wordt om een ​​gezond kunstgebit te hebben om verloren gegane tanden te vervangen.

Implantaatbehandeling, die zeer langdurig en comfortabel is; kan worden toegepast op een breed scala aan patiëntprofielen, van een enkele ontbrekende tand tot patiënten zonder tanden. Om een ​​tandheelkundige implantaatbehandeling uit te voeren, moet allereerst het kaakbot van de patiënt voldoende groot en dicht zijn en mag er geen infectieuze aandoening in de tandholte zijn. In gevallen waar het kaakbot onvoldoende is; eerst wordt een behandeling gepland om het tekort aan het kaakbot te corrigeren. In besmettelijke gevallen; Implantaatbehandeling kan worden gestart nadat het behandelplan om de infectie te elimineren is gemaakt.

Voor de operatie van een tandimplantaat

Ontbrekende tanden, gebrek aan kauwstructuur, esthetische stoornis, spraakstoornis, veranderingen in de kaaksluiting en sommige problemen die zich in het kaakgewricht kunnen ontwikkelen, kunnen dit veroorzaken. De eerste aanbeveling van tandheelkundige implantaten bij patiënten met ontbrekende tanden is om de tekortkoming te corrigeren met een implantaatbehandeling. Tandimplantaten zijn de meest ideale optie om de mondgezondheid te beschermen bij parodontitis, onbehandelbare cariës en tandverlies als gevolg van trauma. Bovendien, in gevallen waarin een vaste prothese niet bij de patiënt kan worden aangebracht (meestal vanwege het ontbreken van de laatste tanden), wanneer uitneembare prothesen niet de voorkeur hebben, wanneer er situaties zijn die het gebruik van een totale prothese bemoeilijken, zal implantaattoepassing de ideale keuze zijn.

Voordat het tandheelkundig implantaat wordt aangebracht, wordt de compatibiliteit van het tandbeen met het implantaat onderzocht door middel van verschillende beeldvormingsinstrumenten. Om de kunstwortel in de mond te kunnen plaatsen is de aanwezigheid van een gezond en robuust kaakbot essentieel; In geval van osteoporose kan een nieuwe ingreep nodig zijn met botpoeder vóór de behandeling. Een volledig klinisch en radiologisch onderzoek is echter essentieel vóór de implantaatbehandeling.

heb je een vraag?
Meer informatie nodig over de operatie? Door op Whatsapp of e-mail te klikken, kunt u een gratis adviesgesprek krijgen voor uw vragen.
Vraag het aan de dokter

Alvorens te beginnen met het aanbrengen van een tandheelkundig implantaat, moet de patiënt de arts op de hoogte stellen van eventuele medicatie die hij of zij gebruikt. Zodat het succes van het implantaat gerelateerd is aan de gezondheid van het botweefsel, evenals de stoffen die de patiënt in zijn lichaam opneemt.

Na de operatie van een tandimplantaat

De punten waar de patiënt op moet letten na implantaatbehandeling zijn de volgende:

 • Roken en tabaksproducten mogen de eerste weken na de ingreep niet worden gebruikt. Hoewel deze producten het risico op infectie verhogen, vertragen ze ook de genezing.
 • Alcohol mag de eerste weken na de operatie niet worden gebruikt.
 • Voorgeschreven antibiotica moeten regelmatig worden gebruikt.
 • Moeilijk te kauwen en knapperig voedsel moet worden vermeden en een op vloeistof gebaseerd dieet verdient de voorkeur. Wel is het belangrijk om de eerste 24 uur geen erg warme en koude dranken te nuttigen.
 • Er moet algemene mond- en tandzorg worden verleend. Dit is essentieel in elke periode, zowel voor de post-procedure als voor het verlengen van de levensduur van het implantaat. De eerste dag van de operatie mag u echter uw tanden niet poetsen.
 • De eerste 2 nachten dient u met het hoofd omhoog te slapen.
 • Als de arts een koud kompres heeft aanbevolen, kan de eerste dag koud op de tand worden aangebracht.

Daarnaast kan er na de operatie een lichte bloeding en zwelling optreden in het behandelde gebied. Dit is normaal en zal binnen een paar dagen vanzelf verdwijnen, tenzij er een ernstig probleem is. Ook is het onwaarschijnlijk dat tandheelkundige implantaten gemaakt van titanium en zirkonium door het lichaam worden afgestoten.

Het duurt ongeveer 3 tot 6 maanden voordat het implantaat volledig is vergroeid met het kaakbot en zijn oorspronkelijke tandfunctie heeft bereikt.

Naast het succesvolle en gezonde gebruik van tandheelkundige implantaten gedurende meer dan 30 jaar, bieden sommige merken van tandheelkundige implantaten ook levenslange garanties op bruikbaarheid. Het is essentieel om aandacht te besteden aan de mondhygiëne en gezondheid van de patiënt en hier zorgvuldig mee om te gaan bij levenslange gebruiksgaranties. Implantaten staan ​​in directe relatie met uw tandvlees en botten, net als uw natuurlijke tanden. Om deze reden kunnen gingivitis en verschillende tandvleesaandoeningen optreden als er geen goede mondverzorging wordt uitgevoerd. Dergelijke situaties kunnen problemen veroorzaken tot aan het verlies van implantaten. Correcte mondverzorging van patiënten die implantaten gebruiken en routinecontroles eenmaal per jaar stellen hen in staat hun implantaten langdurig op een gezonde manier te gebruiken.

Tandimplantaat in Turkije Proces

Anesthesia

Lokaal

Duration of treatment

6-8 Uur

Stay in Istanbul

3 Dagen

Socially acceptable

1 Week

Tandimplantaat Prijzen in Turkije

Osstem / Koreaans
380€
per tand
Jd Evolation / Italiaans
450€
per tand
Nobel / Zwitserse
650€
per tand
All inclusive package
 • Free consultation
 • 4 nights in a 5 star hotel in Istanbul
 • Pre/post-operative testing
 • Cost for laboratory
 • Medication and Equipment
 • All round VIP transfer
 • 7/24 Support
 • Assistants speak English

Request Information
Voornaam is verplicht!
E-mail is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Zonder landcode
Call Time is vereist!
Volgens de tijd van je eigen land.
Meerdere operaties
 
Message
Privacybeleid is vereist

Application Process

Complete the Form

To contact us, you need to fill out the form first.

Free Consultation

After completing the form, our expert health consultants will contact you as soon as possible.

Send a Photo

Our expert health consultants will ask for your photos to show to the doctor.

Planning

After examining the photos, your doctor will decide whether you are suitable for the operation and your operation process will be planned.

Tandimplantaat in Turkije FAQ

Als u geen antwoord op uw vraag ziet, kunt u ons een e-mail sturen via ons contactformulier.

Het onderzoek kan plaatsvinden op de dag van de operatie. Voor een tandheelkundige implantaatprocedure kunt u uw aankomstdag naar wens regelen.

Houd er rekening mee dat tandheelkundige implantaten een of meer chirurgische ingrepen kunnen omvatten en enkele maanden in beslag kunnen nemen. Als gevolg hiervan zult u uw tandarts in Istanbul waarschijnlijk minstens twee keer moeten bezoeken. Twee dagen in Istanbul zijn meestal voldoende voor het eerste bezoek, maar voor het tweede bezoek moet u zes dagen reserveren. In meer gecompliceerde omstandigheden kan er behoefte zijn aan meerdere bezoeken. Houd hier rekening mee bij het plannen van uw reis- en behandelbudget.

Een eenvoudig tandheelkundig implantaat heeft een pijnniveau tussen twee en drie in de eerste 24 tot 48 uur, wat betekent dat vrij verkrijgbare pijnstillers zoals Tylenol of Advil elk ongemak van de patiënt zullen wegnemen. Dit geldt voor een patiënt met goede botten die niet veel weke delen chirurgie nodig heeft.

Zygomatische, subperiosteale en endostale tandheelkundige implantaten zijn de drie meest populaire methoden. Subperiostale is de op een na meest voorkomende en veiligste, terwijl jukbeen de derde en moeilijkste is. Het heeft zelden de voorkeur.

Tandimplantaten brengen een aantal gevaren en potentiële problemen met zich mee, waaronder infectie, schade aan naburige tanden, trage botgenezing, zenuwbeschadiging, langdurige bloedingen, gebroken kaken en meer. Tandimplantaten zijn wellicht de beste optie voor u als u bereid bent deze risico's te nemen.

Tandimplantaten kunnen veel langer meegaan dan een wortelkanaalbehandeling en kroon als een lang leven een zorg voor u is. Met goed onderhoud hebben ze een laag uitvalpercentage en kunnen ze tientallen jaren meegaan. Na vijf tot vijftien jaar kan een wortelkanaalbehandeling er nog steeds toe leiden dat uw tand uitvalt of dat de kroon moet worden vervangen.

Om pijn te voorkomen tijdens deze opdringerige behandeling, worden patiënten vaak verdoofd tijdens tandimplantaatchirurgie. De meerderheid van de patiënten krijgt bewuste sedatie terwijl lokale verdoving wordt toegediend aan het orale gebied dat moet worden behandeld.

 

Als u tandheelkundige implantaten nodig heeft om een ​​ontbrekende tand te vervangen, is de tijd en het geld dat erin is geïnvesteerd, de moeite waard. Permanente of verwijderbare tanden kunnen worden ondersteund door implantaten, die kunnen worden aangepast om te lijken op uw natuurlijke tanden.

Er is gesuggereerd dat de pijn die wordt ervaren tijdens het trekken van tanden intenser is dan tijdens het installatieproces van het implantaat.

Tandheelkundige implantaten, ook bekend als endossale implantaten, maken deel uit van een procedure waarbij een replicatand wordt geïnstalleerd die lijkt op de originele tand en waarbij de wortel van de tand wordt vervangen door metalen stiften.

Uw kaakchirurg maakt een snee om uw tandvlees te openen en het bot bloot te leggen tijdens de procedure om het tandimplantaat in te brengen. Waar de metalen paal voor het tandimplantaat wordt geplaatst, worden gaten in het bot geboord. De paal wordt diep in het bot geplaatst omdat het zal fungeren als de tandwortel.

Bacteriën zijn de bron van implantaatinfecties, die direct na implantatie of maanden of zelfs jaren later kunnen optreden. Bovendien, als uw tandarts implantaatmateriaal van inferieure kwaliteit gebruikt in plaats van titaniumimplantaten, kan een infectie zich verspreiden.