Plastische Chirurgie

Gynaecomastie in Turkije

Gynaecomastie in Turkije

Wat is Gynaecomastie?

De groei in het borstgebied van mannen, zoals bij vrouwen, wordt gynaecomastie genoemd. Dit ongemak, dat optreedt tijdens de groeiperiode, kan leiden tot psychologische problemen en esthetische stoornissen als het permanent is. Deze aandoening, die meestal van hormonale oorsprong is, kan op verschillende manieren worden behandeld. De reden waarom het tijdens de puberteit optreedt, zijn de abnormale hormonale veranderingen in dit proces. Gynaecomastiechirurgie wordt gedefinieerd als een chirurgische ingreep die wordt uitgevoerd in geval van overmatige borstvergroting bij mannen. Mannen met borstvorming van het vrouwelijke type bereiken een borststructuur van ideale grootte met een gynaecomastie-operatie. Er zijn veel verschillende factoren bij het ontstaan ​​van gynaecomastie. Veel redenen, van medicijnen tot hormonale balansen, kunnen bij mannen overmatige borstgroei veroorzaken. Bovendien behoren structurele en genetische factoren tot de belangrijkste redenen voor het ontstaan ​​van gynaecomastie.

Gynaecomastie-methoden

In het verleden was de klassieke behandeling van gynaecomastie het verwijderen van al het borstweefsel door de tepel in te brengen. De ribbenkast vervormt en klapt echter in als gevolg van deze techniek. Tegenwoordig wordt het bijna nooit gebruikt, behalve in zeer speciale gevallen. Klassieke liposuctie is voldoende voor een tussenliggende borstvergroting veroorzaakt door vetweefsel. Ultrasone of laserliposuctiemethoden zullen het succes vergroten in gevallen waarin de borstklier ook is toegenomen. Bij geen van deze methoden is er sprake van een litteken (tenzij de persoon een aandoening heeft die verband houdt met wondgenezing, zoals hypertrofische littekenvorming/keloïdvorming). In gevallen waar de borstklier meer gevorderd is en de borstklier fibrotisch (verhard) is, is het mogelijk om dit harde weefsel te verwijderen (pull-through methode) met korte incisies (bij deze methode zal er in enkele gevallen geen zichtbaar litteken zijn). maanden). In gevallen waarin de borstklier groter wordt en de tepel ernstig doorhangt, moet een planning worden gemaakt zodat de tepel omhoog komt. Mannen die een bariatrische operatie hebben ondergaan en ernstige slappe borsten hebben na gewichtsverlies, moeten mogelijk de tepel op deze manier verplaatsen. Eenzijdige gevallen van gynaecomastie daarentegen zijn gevallen die afzonderlijk en specifiek moeten worden benadrukt en onderzocht. Aangezien unilateraal borstvet het gevolg kan zijn van borstkanker bij mannen, kan in deze gevallen in geval van twijfel het volledige borstweefsel worden verwijderd of kan de diagnose vooraf worden bevestigd met behulp van verschillende biopsieprocedures. Gynaecomastie-operaties duren 1-2 uur en worden zeker onder narcose uitgevoerd. Na de procedure wordt een speciaal korset gedragen. Het wordt aanbevolen om minimaal 1 nacht in het ziekenhuis te blijven. Als er een drain is, wordt deze de volgende dag verwijderd en wordt de patiënt ontslagen. Het korset moet 3-4 weken worden gebruikt.

heb je een vraag?
Meer informatie nodig over de operatie? Door op Whatsapp of e-mail te klikken, kunt u een gratis adviesgesprek krijgen voor uw vragen.
Vraag het aan de dokter

Vóór gynaecomastie-operatie

Operatie omvat chirurgische procedures voor weefsels en organen. Elke noodzaak voor een operatie betekent dat mensen met veel vragen in hun hoofd moeten omgaan. Nadat u informatie heeft gekregen over hoe de operatie verloopt, is de tweede vraag wat u vóór de operatie moet overwegen. Gynaecomastie-operaties, die het sociale leven in termen van esthetiek kunnen beïnvloeden, zijn minstens zo belangrijk als andere chirurgische stappen. In feite wordt deze kwestie zelfs nog belangrijker wanneer de persoon zijn eigen uiterlijk heeft, dat wil zeggen zijn esthetische uiterlijk. Dingen die u moet overwegen vóór een gynaecomastie-operatie zijn vergelijkbaar met andere chirurgische ingrepen. We kunnen ze als volgt specificeren:

 • Het gebruik van bloedverdunners zoals Aspirine – Coraspin dient minimaal 10 dagen voor de operatie te worden gestaakt.
 • Vóór de operatie moeten de door de arts gevraagde tests en onderzoeken worden uitgevoerd.
 • De arts moet geïnformeerd worden over belangrijke zaken zoals de leeftijd, lengte, gewicht, genetische geschiedenis en ziektegeschiedenis van de patiënt.
 • Voor de gynaecomastie-operatie dient te worden gestopt met schadelijke gewoonten zoals alcohol en roken, op voorwaarde dat dit minimaal tien dagen duurt. Het gebruik van sigaretten kan de weefselgenezing vertragen en de ontwikkeling van verschillende complicaties veroorzaken.
 • Op de dag van de operatie mag niet gegeten en gedronken worden, kortom er moet honger zijn.

Na gynaecomastie-operatie

Na de gynaecomastie-operatie uitgevoerd met liposuctie, wordt een strak verband op de patiënt aangebracht om inwendige bloedingen te voorkomen. Dit strakke verband blijft 2 dagen zitten en wordt dan geopend, de patiënt voelt zich opgelucht wanneer dit verband wordt geopend. Over het algemeen worden oplossende hechtingen gebruikt, het is niet nodig om hechtingen te nemen, indien nodig worden na 1 week 1-2 hechtingen genomen. Bij de toegepaste liposuctie wordt bij de techniek van de gynaecomastiechirurgie geen drain gebruikt, waardoor het comfort van de patiënt aanzienlijk toeneemt en hij zijn dagelijks leven kan voortzetten. Na een gynaecomastie-operatie is er bijna geen pijn, alleen een beklemmend gevoel. 1 week na de operatie zorgt zelfs de meest gezwollen toestand voor een bewonderenswaardig resultaat. Als u na 1 maand uw kleren uittrekt, is het niet meer duidelijk dat u geopereerd bent. Tijdens deze periode zal er hardheid optreden wanneer u het aanraakt die alleen u kunt voelen. Deze hardheid kan in een afnemend proces 3 maanden aanhouden. Na 6 maanden ziet u er zo goed mogelijk uit alsof u nooit geopereerd bent. Na gynaecomastie kunnen patiënten de volgende dag hun normale leven weer oppakken.

Gynaecomastie Proces

Anesthesia

Algemene

Duration of treatment

3-4 Uur

Stay in Istanbul

6 Dagen

Socially acceptable

1 Week

Gynaecomastie Prijzen in Turkije

All inclusive package
 • Gratis consultatie
 • 5 nachten in een 5-sterrenhotel in Istanboel
 • Pre-/postoperatief testen
 • Kosten voor laboratorium
 • Medicijnen en apparatuur
 • Allround VIP-transfer
 • 24/7 ondersteuning
 • Assistenten spreken Nederlands

Request Information
Voornaam is verplicht!
E-mail is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Zonder landcode
Call Time is vereist!
Volgens de tijd van je eigen land.
Meerdere operaties
 
Message
Privacybeleid is vereist

Application Process

Complete the Form

To contact us, you need to fill out the form first.

Free Consultation

After completing the form, our expert health consultants will contact you as soon as possible.

Send a Photo

Our expert health consultants will ask for your photos to show to the doctor.

Planning

After examining the photos, your doctor will decide whether you are suitable for the operation and your operation process will be planned.

Gynaecomastie in Turkije FAQ

Als u geen antwoord op uw vraag ziet, kunt u ons een e-mail sturen via ons contactformulier.

De experts raden aan dat een paar dagen voldoende zijn om alle voorbereidingen te treffen die nodig zijn.

Binnen 7 dagen wordt verwacht dat het voldoende tijd heeft om te herstellen en terug te keren naar het dagelijkse leven. Dan kunt u het prachtige Istanbul zien zoals u wenst.

De procedure, die twee tot drie uur duurt, kan excisie omvatten om fibreus klierweefsel of extra huid te verwijderen, evenals liposuctie om vetweefsel te verwijderen. Tijdens de hele procedure krijgt u algemene anesthesie van een gecertificeerde anesthesioloog.

Er zal een herstelperiode zijn na de procedure, zoals bij elke belangrijke cosmetische ingreep. U moet de eerste week een speciaal compressiekledingstuk dragen om het genezingsproces te bevorderen, maar de meeste patiënten kunnen binnen 3 dagen tot 2 weken hun normale leven weer oppakken.

U hoeft niet te overnachten in het ziekenhuis omdat het een ingreep overdag is. Binnen twee tot drie dagen kunt u uw dagelijkse activiteiten en werk meestal hervatten. Wacht twee weken voordat je meer inspannende borstoefeningen gaat doen, zoals gewichtheffen in de sportschool.

Wanneer u onder algemene anesthesie bent, zult u gedurende de hele procedure "in slaap" zijn. Zelfs als u wakker bent, maakt plaatselijke verdoving het gebied gevoelloos zodat u geen pijn voelt. Algemene anesthesie is meestal de enige veilige keuze.

Op de tweede dag na uw operatie mag u douchen. Dep de incisies na het douchen voorzichtig droog zonder te wrijven. Wees gedurende ten minste drie weken na de operatie voorzichtig met baden of zwemmen.

Het is aan te raden om een ​​uitgebalanceerde maaltijd te nemen met veel fruit, groenten en eiwitten wanneer je er klaar voor bent om weer vast voedsel te gaan eten.

De volgende weken mag u niet roken en geen alcohol drinken, omdat deze activiteiten uw herstel kunnen belemmeren.

Aanvankelijk is er vaak enige gevoelloosheid en verlies van gevoel, maar dit is bijna altijd slechts tijdelijk. Uw tepelgevoeligheid zou na een jaar moeten lijken op wat het was voorafgaand aan de operatie. Verdere algemene informatie is verkrijgbaar bij de American Society of Plastic Surgeons.

Na 4 tot 6 weken na de gynaecomastieprocedure kunt u zich gaan concentreren op de vorm van de borstkas. Probeer wandelen, hardlopen, roeimachines, zwemmen, bankdrukken en push-ups om je borstspieren te versterken.

 • Voldoende rusten.
 • Doe het na de operatie een paar weken rustig aan, zodat uw lichaam kan genezen.
 • Eet goed en drink veel water.
 • Houd uw incisies in de gaten.
 • Waardeer matige, lage intensiteitsoefeningen.

Zorg ervoor dat je jezelf ondersteunt met kussens en slaap op je rug. Dit zal het uit bed komen vergemakkelijken. Gedurende twee weken na uw procedure mag u niet op uw buik of uw zij slapen.