Gynaecologie

IVF in Turkije

Ivf in Turkije

Wat is IVF?

IVF, de afkorting van In-vitrofertilisatie, is de meest gebruikte geassisteerde voortplantingsbehandeling. Technisch gezien is in-vitrofertilisatiebehandeling de selectie van een bepaald aantal bevruchte eicellen (embryo) door bevruchting van de vrouwelijke eicel (oöcyt) en de mannelijke spermacel (sperma) buiten het lichaam, onder zorgvuldig voorbereide laboratoriumomstandigheden, en plaatsing in de baarmoeder. Sinds 1971 hebben alle toepassingen van in-vitrofertilisatie gediend als basis voor de praktijk zoals die vandaag de dag wordt gebruikt. Robert G. Edwards wordt genoemd als de bedenker van de hedendaagse IVF-behandeling. De eerste met IVF geboren baby (Louise Brown) werd in 1978 in Engeland geboren. Na deze revolutie in de reproductieve gezondheid kwam het onderzoek op het gebied van in-vitrofertilisatie in een stroomversnelling en werd het wijdverbreid in de wereld.

IVF-methoden

Louise Brown, die in 1978 via een keizersnede werd geboren als gevolg van kunstmatige inseminatie, sloeg een nieuwe weg in als de eerste toepassing van in-vitrofertilisatie in de wereld. Tot nu toe zijn meer dan 5 miljoen kinderen geboren met de in-vitrofertilisatiemethode. Een nieuw perspectief werd verkregen na 1992, toen een oplossing werd gevonden voor mannen met spermaproblemen met de micro-injectiemethode (ICSI), en zelfs met zaadcelbiopten van mannen die geen sperma hebben, kan deze methode worden toegepast. Zwangerschapsproblemen treden op bij vrouwen van 35 jaar of ouder of als gevolg van uitputting van de eicelreserves op jongere leeftijd. Ook mannen hebben problemen met de ontwikkeling van sperma. Aangezien in dergelijke gevallen geen gezond sperma kan worden verkregen, kan geen gezonde zwangerschap tot stand worden gebracht. Bij patiënten die een IVF-behandeling ondergaan, wordt een succespercentage van 20 tot 60% bereikt voor alle factoren van de patiënt. IVF-centra moeten goed georganiseerd zijn en over een kwaliteitssysteem beschikken. Het succes van de toegepaste behandelingen hangt samen met de kwaliteit van de technieken, apparatuur en materialen die de IVF-centra gebruiken, en vooral met de opleiding en het professionalisme van het team dat deze technieken en apparatuur zal gebruiken. Er zijn verschillende methoden voor deze behandeling.

Vaccinatie (inseminatie)

Dit is het proces waarbij het sperma rechtstreeks in de baarmoeder wordt geplaatst, die door de vrouw wordt voorbereid op de productie van 1-2 eicellen met pillen of injecties, en vervolgens met speciale methoden wordt geselecteerd vlak voordat de eicel barst. Om te kunnen worden ingeënt, moet de vrouw jonger zijn dan 38 jaar en een normale eierstokreserve hebben, moeten beide eileiders open zijn, moet de baarmoeder normaal zijn en moet de man bij de spermatest ten minste een bepaald aantal en een bepaalde beweeglijkheid hebben.

IVF (Klassieke In Vitrofertilisatie)

Dit is het proces van bevruchting van de eicellen van de vrouw met het sperma van de man onder speciale laboratoriumomstandigheden. IVF vereist de aanwezigheid van een bepaalde hoeveelheid levend sperma van de man. Bij deze methode wordt een bepaald aantal zaadcellen bij elke eicel in dezelfde omgeving geplaatst en wordt zelfbevruchting verwacht zonder enige tussenkomst. Deze methode wordt nu steeds minder gebruikt in moderne IVF-klinieken en de succespercentages zijn lager dan bij micro-injectie.

heb je een vraag?
Meer informatie nodig over de operatie? Door op Whatsapp of e-mail te klikken, kunt u een gratis adviesgesprek krijgen voor uw vragen.
Vraag het aan de dokter

 ICSI (Micro-injectie)

Bij dit proces worden embryo's gecreëerd door sperma één voor één in elke verzamelde rijpe eicel te injecteren. Daarom kunnen zelfs mannen met een zeer laag aantal zaadcellen met deze methode kinderen krijgen. Een ander voordeel van de micro-injectiemethode is dat de verzamelde rijpe eicellen meer bevrucht worden dan bij de IVF-methode.

Testiculaire sperma-extractie (TESE) operatie

Bij de TESE-operatie wordt de afwezigheid van zaadcellen in het spermaonderzoek "azoöspermie" genoemd. Eenvoudige aspiratiemethoden kunnen ook worden gebruikt om sperma te verkrijgen wanneer er sprake is van azoöspermie als gevolg van obstructie in de kanalen. Bij azoöspermie, waarbij de kanalen open zijn, wordt het opsporen van sperma door microchirurgie van binnenuit de testis onder de microscoop TESE genoemd. Deze procedure, die onder narcose wordt uitgevoerd, is gevoeliger dan de meervoudige biopsiemethode zonder gebruik van een microscoop. Het succespercentage is hoger omdat de kanalen waar het sperma kan worden gevonden, worden opgespoord door te kijken met een microscoop. Bovendien is het complicatiepercentage dat kan optreden bij mannen met een TESE-operatie minimaal.

Er zijn 2 mogelijke oorzaken van azoöspermie, afhankelijk van de obstructie: In het geval van obstructie, hoewel er niet een zeer belangrijk probleem is in de spermaproductie van de man, is het mogelijk dat het sperma niet van de testis naar het sperma kan gaan door een obstructie in het genitale kanaal tussen de testis en de penis als gevolg van een eerdere operatie of infectie, of de aangeboren afwezigheid van deze voortplantingskanalen. Als er geen obstructie is, wat is dan de meest voorkomende groep? Het probleem is onvoldoende sperma productie kan een hormonale, genetische of vroegere infectie zijn. In de meeste gevallen is er geen specifieke reden om de situatie te verklaren.

Stadia van IVF-behandeling

Evaluatie van het onvruchtbare koppel door middel van gynaecologische en urologische onderzoeken,

Keuze en planning van de behandelingsmethode,

Ontwikkeling van de eicellen door ze te stimuleren met geneesmiddelen (Ovulatie-inductie)

Eierafname onder verdoving (OPU procedure)

Bevruchting van de eicel met sperma (ICSI) Embryotransfer

Vóór de IVF-behandeling

De laatste jaren is in-vitrofertilisatie de meest toegepaste behandeling voor paren die op natuurlijke wijze geen kinderen kunnen krijgen. Bij een IVF-behandeling worden de eicellen van de vrouw en het sperma van de man gecombineerd in een laboratoriumomgeving. Vervolgens worden deze gecombineerde cellen bij een bepaalde temperatuur bewaard en bevrucht. De methode waarbij 1 of 2 van de gezondste embryo's met behulp van een dunne katheter in de baarmoeder worden geplaatst, wordt in-vitrofertilisatiebehandeling genoemd. Wanneer een zwangerschap optreedt met een IVF-behandeling, verschilt het volgende proces niet veel van het normale zwangerschapsproces.

Bij het onderzoeken van de belangrijke zaken vóór de behandeling; allereerst moeten aanstaande moeders en vaders onderzoek doen naar dit onderwerp voordat zij aan een IVF-behandeling beginnen. Men moet weten waar men mee te maken krijgt. Het is zeer belangrijk om de juiste arts en kliniek te kiezen alvorens met een IVF-behandeling te beginnen. Hoewel deze vorm van behandeling duur is, is het zeer belangrijk dat ze door professionele teams wordt uitgevoerd. Zowel de aanstaande moeder als de aanstaande vader mogen tijdens de hele behandeling geen sigaretten en alcohol gebruiken voordat ze aan een IVF-behandeling beginnen. Vooral als de aanstaande moeder medicijnen heeft die ze voortdurend gebruikt, moet ze die informatie met haar arts delen. Voordat de IVF-behandeling begint, moeten extreem hete omgevingen zoals Turkse baden en sauna's worden vermeden.

Vóór de IVF-behandeling moeten zowel de aanstaande moeder als de aanstaande vader afblijven van overmatig sporten en bewegen. Als de aanstaande moeder of vader in de afgelopen 2 maanden een koortsachtige ziekte heeft gehad, moet zij dit vóór de IVF-behandeling beslist met haar arts bespreken. Ook als een man of vrouw in de laatste maanden voor de IVF-behandeling een probleem heeft gehad zoals een infectie of ontsteking aan de geslachtsorganen, moet hij of zij dit zeker met de arts bespreken. Vooral mannen moeten de voorkeur geven aan comfortabel en los ondergoed vóór de IVF-behandeling. Als er vóór een IVF-behandeling een gewichtsprobleem is en het voedingsprogramma niet alleen kan worden uitgevoerd, moet de hulp van een diëtist worden ingeroepen. Er moet aandacht worden besteed aan het dieet, vooral aan voeding op basis van fruit, groenten, mineralen en calcium.  Het is het beste om zoveel mogelijk weg te blijven van bereid voedsel. Bovendien is het goed om van te vette, zoute en gefrituurde producten af te blijven. Vóór de IVF-behandeling moet ook rekening worden gehouden met voldoende vochtinname. De persoon die een IVF-behandeling ondergaat, moet echter beslist wegblijven van zure dranken. Ze moeten zoveel mogelijk vruchtensap, melk en mineraalwater drinken, en daarnaast minstens 2 liter water per dag. U moet beslist aanwezig zijn op het door de arts opgegeven tijdstip van de afspraak. Want de belangrijkste voorwaarde voor succes bij de IVF-methode is timing. Vóór de IVF-behandeling moet u letten op de hygiëne van de plaatsen waar u wordt onderzocht. Dit zal u op uw gemak stellen en de communicatie met uw arts positief beïnvloeden. Het zal voor u heel nuttig zijn om u beter te voelen en om antwoorden te krijgen op alle vragen die u zich vóór de IVF-behandeling stelt. Het is een van de belangrijkste zaken om uw arts te vertrouwen vóór de IVF-behandeling. Met dit vertrouwen moet u goed luisteren naar alles wat uw arts te zeggen heeft en verkeerde toepassingen vermijden. Want een situatie die niet begrepen wordt, kan tot ongewenste resultaten leiden.

Na de IVF-behandeling

Bij een IVF-behandeling hoeft er na de terugplaatsing niets bijzonders te gebeuren. Na de embryotransfer kunnen paren ongeveer een half uur rusten in de kliniek waar de procedure is uitgevoerd en dan naar huis gaan. Paren die uit het buitenland komen, mogen na de terugplaatsing 2 tot 3 uur reizen. Paren die van verder weg komen, kunnen indien nodig na een verblijf van een dag in Istanbul naar huis terugkeren. Na de overdracht is het voor de aanstaande moeder voldoende om 3 dagen te luisteren. Daarna kan hij zijn dagelijks leven weer oppakken. Tijdens het slapen hebben niezen, hoesten en naar rechts en links draaien geen schadelijke gevolgen voor het vasthouden. Verder is traplopen, en afdalen, volkomen veilig. nuttig is om weg te blijven van zware oefeningen en zwaar werk tot de zwangerschap, en om voorzichtig te zijn met plotselinge bewegingen. Volheid in de borsten, pijn in de liezen alsof men ongesteld is en roze-bruine druppelvormige afscheiding zijn de aandoeningen die men kan zien na de overdracht. U hoeft niet bang of bezorgd te zijn als u met deze situaties te maken krijgt. Als de afscheiding echter lijkt op een rode menstruatie afscheiding, moet u zeker uw arts raadplegen. Na de terugplaatsing is douchen niet schadelijk. Vermijd het drinken van zure dranken, koffie en kruidenthee, zowel na de overdracht als tijdens de zwangerschap.  Roken en alcohol moeten strikt worden vermeden. Het is goed om overmatig gekruid en vet voedsel te vermijden, aandacht te besteden aan de consumptie van verse groenten, fruit en eiwitrijk voedsel, en veel water te drinken. Gebruik nooit geneesmiddelen op recept zonder eerst met uw arts te overleggen.

U moet de eerste dagen geen zware sportoefeningen doen.

Zwemmen wordt afgeraden om vaginale infecties te voorkomen.

Het is af te raden zware voorwerpen te tillen en te dragen.

Alcohol en roken mogen niet samengaan.

U moet twee weken wachten met seksuele activiteit.

Medicijnen moeten in overleg met de arts worden gebruikt. Progesteroninjecties en andere geneesmiddelen die worden gegeven voor luteale ondersteuning moeten worden gebruikt zoals beschreven, niet onderbroken. In het algemeen wordt de luteale ondersteuning met progesteron voortgezet tot het einde van de 12e week van de zwangerschap. Na deze week zorgt de placenta voor progesteronondersteuning in het lichaam.

Ongepasteuriseerde melk en verse kaas mogen niet worden gegeten om een mogelijke listeria-infectie te voorkomen.

IVF Proces in Turkije

Anesthesia
Duration of treatment

15-30 Minuten

Stay in Istanbul

16-17 Dagen

Socially acceptable

1 Dag

IVF Prijzen in Turkije

All inclusive package
  • Gratis consultatie
  • Pre-/postoperatief testen
  • Kosten voor laboratorium
  • Medicijnen en apparatuur
  • Allround VIP-transfer
  • 24/7 ondersteuning
  • Assistenten spreken Nederlands
  • Accommodatie in een 5-sterrenhotel in Istanbul

Request Information
Voornaam is verplicht!
E-mail is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Zonder landcode
Call Time is vereist!
Volgens de tijd van je eigen land.
Meerdere operaties
 
Message
Privacybeleid is vereist

Application Process

Complete the Form

To contact us, you need to fill out the form first.

Free Consultation

After completing the form, our expert health consultants will contact you as soon as possible.

Send a Photo

Our expert health consultants will ask for your photos to show to the doctor.

Planning

After examining the photos, your doctor will decide whether you are suitable for the operation and your operation process will be planned.

IVF in Turkije FAQ

Als u geen antwoord op uw vraag ziet, kunt u ons een e-mail sturen via ons contactformulier.

Het is altijd beter om enkele dagen voor de behandeling in Istanbul te zijn voor alle evaluaties en onderzoeken.

De hele behandeling duurt ongeveer 15-20 dagen. Daarom is het ideaal om uw vakantie daarop af te stemmen.

Eén IVF-cyclus duurt ongeveer twee maanden. Vrouwen die jonger zijn dan 35 jaar raken in kortere tijd zwanger en krijgen een kind bij hun eerste IVF-eicelpunctie en de volgende embryotransfer(s).

IVF kan worden aangeboden als de primaire behandeling voor onvruchtbaarheid bij vrouwen ouder dan 40 jaar. IVF kan ook worden gedaan voor bepaalde gezondheidsproblemen. IVF kan bijvoorbeeld een van de opties zijn als u of uw partner schade aan de eileiders heeft.

In-vitrofertilisatie, bekend als IVF, is een methode om zwanger te worden. Bij in-vitrofertilisatie wordt een menselijke eicel in een laboratorium met sperma bevrucht en in de baarmoeder geïmplanteerd. Een zwangerschap ontstaat wanneer een bevruchte eicel (embryo) zich in de baarmoeder nestelt.

Het gemiddelde voor vrouwen onder de 34 jaar die zwanger kunnen worden bij hun eerste in-vitrofertilisatiepoging (IVF) is 55%.

Vrouwen boven de 50 zijn over het algemeen geen kandidaat voor IVF. Een vrouw kan echter op elke leeftijd moeder worden via in-vitrofertilisatie als ze de beschikking heeft over een levensvatbare eicel of embryo en een acceptabele baarmoeder.

Met meer dan 1 embryo in de baarmoeder als onderdeel van een IVF-behandeling, is er een verhoogd risico op een tweeling of drieling. Meer dan 1 kind lijkt niet verschrikkelijk, maar het verhoogt aanzienlijk de kans op problemen voor u en uw baby.

FSH, AMH en oestradiol zijn de drie hormonen die specifiek worden getest. AMH geeft een schatting van het aantal nog aanwezige eicellen, terwijl een hoog FSH-gehalte vaak wijst op een afnemende eierstokreserve, wat het succes van IVF in gevaar kan brengen.

Op de eerste dag van uw menstruatie begint een IVF-behandelingscyclus, die ongeveer vier weken later eindigt met een zwangerschapsbloedtest. Houd er rekening mee dat het verkrijgen van een positieve zwangerschapstest bij IVF meer dan één cyclus kan vergen.

Het is vergelijkbaar met een uitstrijkje of een vaginale echografie. Bij deze techniek worden een embryotransfusiekatheter en echogeleiding gebruikt om één of meer embryo's in de baarmoeder over te brengen. De hele operatie is voor u zichtbaar op een echoscherm. Deze procedure is pijnloos.

Met een verhoogd risico op vroeggeboorte, hoge bloeddruk, afwijkingen aan de placenta en andere problemen kan IVF resulteren in een tweeling, drieling of hoge orde meerlingen. De kans op een miskraam en geboorteafwijkingen neemt toe naarmate de moeder ouder is, wat vaak de oorzaak is van IVF.