Lensimplantatie

Lensimplantatie in Turkije

Lensimplantatie in Turkije

Wat is Lensimplantatie?

Lensimplantatie: In het verleden werd bij de behandeling van cataractpatiënten een van de monofocale of enkelvoudige lenzen gebruikt, ontworpen om duidelijk dichtbij of veraf te zien, in plaats van de natuurlijke lens te verwijderen. In dit geval werd het verplicht voor patiënten om na de behandeling een bril te dragen. Lange tijd werden multifocale intraoculaire lenzen gebruikt in plaats van single-focus lenzen. Omdat deze lenzen het mogelijk maken om zichtstoornissen vanuit alle hoeken te corrigeren, waardoor het zicht zo natuurlijk mogelijk wordt.

Multifocale lenzen zijn op twee verschillende manieren ontworpen. Dit zijn twee of drie focuslenzen. Wanneer slimme lenzen worden gebruikt bij de oogbehandeling van patiënten, is het niet nodig om na de behandeling een bril te dragen. Deze mensen kunnen boeken lezen zonder bril. Ze kunnen echter gemakkelijk schrijven op afstand zien. Trifocale lenzen zijn tegenwoordig de meest geavanceerde intraoculaire lenstechnologie. Het heeft een positieve invloed op de kwaliteit van leven omdat het een ononderbroken en helder zicht biedt op korte, middellange en lange afstanden.

Soorten slimme lenzen

Slimme lenzen worden gebruikt wanneer de natuurlijke lens in het oog om verschillende redenen zijn helderheid verliest of niet meer functioneel kan functioneren. Het belangrijkste toepassingsgebied is cataractongemak. De behandeling van cataract is gebaseerd op het principe van het verwijderen van de verloren helderheid ooglens uit het kapsel en deze te vervangen door een kunstlens. Er zijn drie soorten slimme lenzen: monofocale, multifocale en trifocale lenzen.

Monofocale lens

Monofocale lenzen zijn lenzen die worden geïmplanteerd via een kleine incisie aan de rand van het hoornvlies (minimaal invasief) waardoor u op afstand duidelijk kunt zien. En monofocale slimme lenzen stellen u ook in staat om een ​​bepaalde afstand duidelijk te zien zonder bril, omdat ze ametropie (bijziendheid) corrigeren.

Multifocale lenzen

Multifocale contactlenzen bevatten meerdere graden in een enkele lens. Er is één graad voor objecten die heel dichtbij zijn, één graad voor normale objecten die van een afstand worden gezien en één graad voor objecten op middellange afstand.

Trifocale lenzen

Trifocale lenzen zijn intraoculaire lenzen die een helder zicht bieden zonder bril op verre, middellange en nabije afstanden. Terwijl unifocale lenzen die alleen het zicht op afstand verhelderen, het gebruik van een dichte bril vereisen, zijn deze lenzen trifocaal en elimineren ze de noodzaak van een bril dankzij deze foci. Zo kunnen patiënten hun afstandsbediening (tv kijken, het podium in de bioscoop en het theater zien, autorijden), medium (computer of tablet gebruiken, koken, de snelheidskaart zien tijdens het rijden, lezen streepjescodes op markten) en activiteiten op korte afstand (telefoon gebruiken, knutselen) zonder bril.

heb je een vraag?
Meer informatie nodig over de operatie? Door op Whatsapp of e-mail te klikken, kunt u een gratis adviesgesprek krijgen voor uw vragen.
Vraag het aan de dokter

Vóór de lensimplantatie

Voor en na de operatie worden er oogdruppels op u aangebracht. Bovendien moeten mogelijk tijdens de operatie intraoculaire naaldbehandelingen worden toegepast. Vrouwelijke patiënten mogen geen make-up dragen als ze naar de operatie komen. Als u bloedverdunners gebruikt, moet u zeker een week of tien dagen van tevoren stoppen met het gebruik van deze medicijnen. U dient dit echter ook onder toezicht van een arts te doen. Als u een chronische ziekte heeft, informeer uw arts hierover.

Het behandelen van problemen zoals droge ogen en ooglidontsteking in het preoperatieve onderzoek vermindert de klachten van de patiënt na de operatie en verhoogt de tevredenheid van de patiënt door een helderder zicht. Als er andere problemen zijn, zoals pterygium op het oogoppervlak, anders dan staar, wordt eerst een operatie uitgevoerd. Daarna wordt de beslissing opnieuw genomen met een gedetailleerd onderzoek voor de planning van de slimme intraoculaire lens.

Na de lensimplantatie

In zeer zeldzame gevallen kan er na een operatie een bril nodig zijn om van ver of dichtbij beter te kunnen zien. Wazig zicht veroorzaakt door beslaan achter de slimme intraoculaire lens kan binnen enkele seconden worden gecorrigeerd met een laser.

Hoewel zeer zeldzaam, kunnen er onverwachte fouten optreden bij de berekening van de sterkte van de intraoculaire lens (biometrie) vóór de operatie. Deze fouten, die het gevolg zijn van millimetrische of kleinere verschillen in oogstructuur en meetwaarden tussen mensen, zijn sterk verminderd met hoogtechnologische meetapparatuur (biometrie). Als het nodig is om de nabije of verre bril te gebruiken vanwege een onverwachte meetfout na een operatie, kan het probleem worden opgelost door het brilnummer opnieuw in te stellen met een laser of door de intraoculaire lens te vervangen.

Het belangrijkste nadeel van multifocale slimme intraoculaire lenzen ten opzichte van normale lenzen is dat ze vaker licht verstrooien en verblinden. Deze zeldzame klacht is in feite sterk verminderd in het nieuwe model slimme lenzen en verbetert in de loop van de tijd al voldoende om de patiënt niet te storen. Desalniettemin bepalen het beroep en de dagelijkse behoeften van de patiënt en enkele van de kenmerken die in het gedetailleerde onderzoek worden bepaald welke patiënt geschikt zal zijn voor de slimme lens vóór de operatie.

Request Information
Voornaam is verplicht!
E-mail is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Zonder landcode
Call Time is vereist!
Volgens de tijd van je eigen land.
Meerdere operaties
 
Message
Privacybeleid is vereist

Application Process

Complete the Form

To contact us, you need to fill out the form first.

Free Consultation

After completing the form, our expert health consultants will contact you as soon as possible.

Send a Photo

Our expert health consultants will ask for your photos to show to the doctor.

Planning

After examining the photos, your doctor will decide whether you are suitable for the operation and your operation process will be planned.

Lensimplantatie in Turkije FAQ

Als u geen antwoord op uw vraag ziet, kunt u ons een e-mail sturen via ons contactformulier.

U kunt na de lensimplantatie terugkeren naar uw land. Maar het zou beter zijn om hier twee of drie dagen te blijven vanwege het risico op complicaties. Als alles in orde is, kunt u na een dag terugkeren naar uw land.

U moet hier aanwezig zijn op de dag van de operatie. Enkele dagen voor de operatie hoeft u niet aanwezig te zijn. Maar als je hier een rondreis hebt gepland, kun je eerder aankomen.

Deze lenzen kunnen je hele leven in je oog blijven zitten. Het wordt heel vaak toegepast omdat het al een blijvende behandeling is.

Met een lensvervangende operatie kunnen patiënten binnen enkele dagen terugkeren naar het normale leven. Het wordt echter beschouwd als een van de veiligste medische procedures. Hoewel het enkele kleine risico's heeft die kunnen worden geëlimineerd met een aanvullende behandeling, zoals roodheid en jeuk in het oog, is het een veilige procedure.

U zult geen pijn voelen tijdens lensimplantatie. Chirurgie wordt meestal gedaan met ontspannende medicijnen. Dit is over het algemeen plaatselijke verdoving.

Enkele bijwerkingen van lenzen kunnen zijn: hoornvliesoedeem, lekkage, verhoogde intraoculaire druk, netvliesloslating en misrekening van het IOL-vermogen.

Tijdens de eerste paar dagen moet u activiteiten vermijden die belastend zijn voor uw ogen, zoals autorijden. Zorg er tegelijkertijd voor dat u niet in uw ogen wrijft of ze nat maakt. Volg het advies van uw arts.

De hersteltijd van deze operatie is ongeveer twee weken. U moet ontstekingsremmende en antibiotische oogdruppels gebruiken om te helpen bij het herstel. U bent verlost van lenswissels. Tegelijkertijd zijn een paar dagen licht ongemak en verblinding of wazig zien volkomen normaal, terwijl uw oog kalmeert.

Je kunt je eyepad verwijderen als je thuis bent. Maar u moet het oogkussen minstens een week tijdens het slapen dragen om oogletsel te voorkomen. Volledig herstel van een staaroperatie is in ongeveer een maand voltooid. Bovendien kan het tot drie maanden duren voordat uw oog volledig is genezen.

Patiënten van 50 jaar en ouder met cataract komen in aanmerking voor deze operatie. Het is ook een geprefereerde behandelingsmethode voor diegenen die problemen met de zichtafstand hebben en geen levenslang een bril willen dragen.

Het duurt ongeveer 8 tot 12 weken voordat uw ogen volledig genezen zijn na de operatie. Bescherm gedurende deze tijd uw ogen met een zonnebril. Slaap tegelijkertijd 's nachts met uw oogschild.

Ongeacht het type lens dat u kiest, bent u op bepaalde momenten aangewezen op een bril. Bovendien, als de lens correct is gekozen, verminderen uw lenzen uw afhankelijkheid van een bril. Samen met uw arts bepaalt u welke lens het beste bij uw zichtbehoeften en levensstijl past.