Bariatrische Chirurgie

Maagballon in Turkije

Maagballon in Turkije

What is Gastric Balloon?

Gastric balloon is a valid and non-surgical obesity treatment method applied all over the world. The idea of this application, which gives a feeling of satiety to the person with a balloon that takes up space in the stomach, was first developed in 1982. The operation, which was developed to fill the gap between diet and exercise alone and more complicated bariatric surgical methods, has been widely used in overweight and obese people who are not on the border of surgery in recent years.

This procedure is also applied as a preparation for obesity surgery. Thus, it is aimed to lose excess weight quickly. It is possible to take precautions with this application and appropriate diet exercise before excess weight progresses to morbid obesity.

Soorten Maagballon

Gewoonlijk hebben maagballonnen hetzelfde werkingsmechanisme. Ze worden echter op verschillende manieren gevonden, afhankelijk van kenmerken zoals de duur van het verblijf in de maag, of deze nu verstelbaar is of niet.

Ballonnen met vast volume

Ballonnen met een vast volume worden bij de eerste ingang 400-600 ml opgeblazen. Het volume verandert niet naarmate de tijd verstrijkt. Ze blijven maximaal 6 maanden in de maag. Aan het einde van deze periode wordt het weer verwijderd. Voor de inslikbare maagballon (ellipsballon) is geen endoscopie nodig. Na 4 maanden gaat het deksel van de ballon vanzelf open. Daarna wordt de ballon vanzelf gedoofd en uit de darm verdreven. Net als bij andere procedures is er geen her-endoscopie nodig om de ballon te verwijderen.

Verstelbare maagballon

De verstelbare maagballon verschilt van de maagballon met vast volume. Dit verschil is dat wanneer de ballon zich in de maag bevindt, het volume kan worden aangepast aan de behoefte. Nadat dergelijke ballonnen in de maag zijn geplaatst, wordt 400-500 ml opgeblazen. In het volgende proces kan de vloeistofhoeveelheid van de ballon worden verhoogd of verlaagd in overeenstemming met de gewichtsverliesstatus van de patiënt.

Het inbrengen van maagballonnen in de maag buiten de Allurion inslikbare Ellipse maagballon gebeurt onder verdoving. Sedatie stelt u in staat om te slapen. Maar het is niet zoals algemene anesthesie. U hebt geen apparatuur nodig om u te helpen ademen. Verwar het daarom niet met algehele anesthesie. Het risico is bij deze operatie veel kleiner.

heb je een vraag?
Meer informatie nodig over de operatie? Door op Whatsapp of e-mail te klikken, kunt u een gratis adviesgesprek krijgen voor uw vragen.
Vraag het aan de dokter

Voor de maagballon

Voordat de toepassing van de maagballon op alle patiënten in Istanbul van toepassing was, is het belangrijk dat de patiënt in het verleden een maagoperatie heeft ondergaan, een ernstig maagklachten heeft, alcohol- en drugsgebruik heeft of geen bloedverdunners gebruikt. Als u rookt en alcohol drinkt, moet u voor de operatie tijdelijk stoppen. Daarnaast dient u, als u bloedverdunners gebruikt, minimaal tien dagen voor de operatie hiermee te stoppen. Informeer uw arts hierover en volg zijn aanbevelingen op.

Met de onderzoeken die voor de operatie worden uitgevoerd wordt bepaald of u geschikt bent voor de ingreep. Als alles goed gaat, wordt de dag van de operatie bepaald.

Na een maagballon

Maagballon verschilt per persoon, maar blijft maximaal 6 maanden in de maag. Tijdens deze periode zijn er zaken waar mensen met een maagballon op moeten letten. Nadat de maagballon is ingebracht, kunnen mensen gedurende 72 uur misselijkheid, braken enz. De maag heeft een periode van 3 dagen om aan de ballon te wennen. Na 72 uur went de maag aan de ballon en verdwijnen misselijkheid, braken, enz. Tijdens deze periode van 3 dagen krijgen patiënten alleen vocht. In de volgende dagen wordt geleidelijk aan begonnen met normaal

 • Gedurende de eerste 24 uur na het plaatsen van de maagballon mogen geen lichamelijke activiteiten worden verricht.
 • Koude dranken moeten beginnen met een theelepel en de hoeveelheid geleidelijk verhogen, maar ze moeten in kleine hoeveelheden worden gedronken.
 • Als vloeistoffen in grote hoeveelheden worden gedronken, is de kans op braken en misselijkheid groter.
 • Na een vloeibaar dieet van 3 dagen wordt overgeschakeld op vast voedsel, maar halfvast voedsel moet worden geconsumeerd vóór vast voedsel.
 • Vloeistoffen mogen nooit tijdens de maaltijd worden ingenomen. Vloeistof kan minimaal een half uur na het eten worden ingenomen.
 • Aangezien de capaciteit van de maag verminderd is, is het noodzakelijk om weinig maar vaak te eten. Als er te veel voedsel wordt gegeten, kunnen misselijkheid, een opgeblazen gevoel en braken worden ervaren.
 • Het is noodzakelijk om 6 maaltijden per dag te eten, 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes. Maaltijden moeten regelmatig worden toegepast en mogen nooit worden overgeslagen.
 • Voedsel op basis van eiwitten verdient de voorkeur en er moet worden overgeschakeld op een koolhydraatvrij, suikervrij en vetvrij dieet.
 • Het is noodzakelijk om bij de hoofdmaaltijden op eiwit gebaseerde voeding te eten. Fruit moet in snacks worden geconsumeerd.
 • Voedsel moet tamelijk langzaam worden gegeten en voedsel moet 20-30 keer worden gekauwd.
 • De inname van cafeïne moet vrij minimaal zijn. Meer dan 2 kopjes koffie per dag kunnen zweren veroorzaken. Cafeïnevrije koffie kan de voorkeur hebben.
 • Oefeningen moeten regelmatig worden geoefend. Het is noodzakelijk om 3-4 dagen per week te oefenen, maar lichte oefeningen verdienen de voorkeur. Wandelen, zwemmen, fietsen zijn geschikte oefeningen voor mensen die een maagballon dragen. Bewegen is erg belangrijk voor deze mensen.

Maagballon Proces

Anesthesia

Algemene

Duration of treatment

2-3 Uur

Stay in Istanbul

2 Dagen

Socially acceptable

5 Dagen

Maagballon Prijzen in Turkije

6 maand maagballon
2.000€
34 years of experience
12 maanden maagballon
2.700€
34 years of experience
All inclusive package
 • Free consultation
 • 3 nights in a 5 star hotel in Istanbul
 • Pre/post-operative testing
 • Cost for laboratory
 • Medication and Equipment
 • All round VIP transfer
 • 7/24 Support
 • Assistants speak English

Request Information
Voornaam is verplicht!
E-mail is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Zonder landcode
Call Time is vereist!
Volgens de tijd van je eigen land.
Meerdere operaties
 
Message
Privacybeleid is vereist

Application Process

Complete the Form

To contact us, you need to fill out the form first.

Free Consultation

After completing the form, our expert health consultants will contact you as soon as possible.

Send a Photo

Our expert health consultants will ask for your photos to show to the doctor.

Planning

After examining the photos, your doctor will decide whether you are suitable for the operation and your operation process will be planned.

Maagballon in Turkije FAQ

Als u geen antwoord op uw vraag ziet, kunt u ons een e-mail sturen via ons contactformulier.

Voor een maagballon moet u minimaal een week in Turkije blijven. Deze periode kan langer zijn, afhankelijk van uw algemene toestand. Aangezien u echter minimaal vijf dagen na de operatie in het ziekenhuis verblijft, is uw verblijf in Turkije minimaal één week.

U moet de dag voor de maagballon naar Turkije komen. Tijdens deze periode worden de nodige voorbereidingen voor de operatie comfortabeler gemaakt. Afhankelijk van de situatie kan uw aankomsttijd in Turkije echter variëren. Sommige patiënten komen hier op de ochtend van de operatie. U kunt hierover een beslissing nemen door met uw arts te overleggen.

Maagballonnen blijven maximaal zes maanden in de maag. Na zes maanden wordt het gedoofd en verwijderd door endoscopie.

Voor gevallen van overgewicht die geen grote operaties vereisen, is een maagballonoperatie de meest ideale behandelmethode. Het is een zeer vaak toegepaste operatie omdat het gemakkelijk aan te brengen is en het proces na de operatie comfortabel is.

Dit is een endoscopische procedure. Het is geen operatie. De ingreep wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Daarom, als u tijdens de procedure geen pijn voelt. Na de ingreep heeft u geen pijn.

Het meest waarschijnlijke risico dat uit dit proces voortvloeit, is het leeglopen van de ballon. Als de ballon uitgaat, kan deze door uw spijsverteringsstelsel bewegen. Dit is een aanvullende procedure voor het verwijderen van het apparaat. Daarom kan het een verstopping veroorzaken die een operatie kan vereisen.

Patiënten met een maagballon vragen vaak of het mogelijk is om met het vliegtuig te reizen. U kunt tijdens het vliegen tijdelijk een opgeblazen gevoel of krampen ervaren. Maar de maagballon tolereert veilig hoogteverschillen tijdens het reizen per vliegtuig.

De ballonpil bevat een deel van de kosten van een maagbypassoperatie. Dat is ongeveer $ 3.000 - $ 4.000. Tegelijkertijd is deze procedure veel minder ingrijpend.

Dumping-syndroom; verwijst naar een groep spijsverteringsproblemen en -symptomen die ontstaan ​​als gevolg van de ongecontroleerde en snelle passage van de voedselinhoud die de maag bereikt in de dunne darm.

Endoscopische sleeve-gastroplastiek is een recentere operatie voor gewichtsverlies. Uw arts zal tijdens deze operatie een hechtdraad in uw keel en maag plaatsen. Dan plaatst hij hechtingen in je maag om het te verminderen en beëindigt het proces.

Welke afslankoperatie heeft het hoogste slagingspercentage?

Elke obesitasoperatie uitgevoerd door een ervaren chirurg zal succesvol zijn. Hiervoor moet u samen met uw arts het meest geschikte type operatie voor u kiezen.

Sleeve-gastrectomie is de meest gebruikte en veiligste operatie in de bariatrische wereld. Zoals bij elke grote operatie, vormen maagbypass en andere operaties voor gewichtsverlies enkele gezondheidsrisico's. Bij de operatie die door een ervaren chirurg moet worden uitgevoerd, zijn deze risico's echter bijna onbestaande.

Maagballon. Omdat deze procedure een endoscopische procedure is. Het is veel minder riskant dan andere operaties.