Lensimplantatie

Monofocal Lens in Turkije

Monofocal Lens in Turkije

Wat is een Monofocal Lens?

Monofocale lenzen worden geïmplanteerd via een kleine incisie (minimaal invasief) aan de rand van het hoornvlies. Met postoperatieve lenzen kunt u duidelijk in de verte zien. Deze lenzen corrigeren echter alleen het probleem van verziendheid. Ze kunnen worden aangepast zodat een bepaalde afstand scherp kan worden gezien zonder bril na het vervangen van de refractielens.

Het UV-filter voorkomt beschadiging van het oog. Het is echter bedoeld om extra bescherming te bieden tegen schadelijke effecten voor het netvlies. Maar bovenal lijkt het voor een beter gevoel van contrast te zorgen, bijvoorbeeld tijdens het rijden. Monofocale slimme lenzen stellen u ook in staat om een ​​bepaalde afstand duidelijk te zien zonder bril, omdat ze ametropie (myopie) corrigeren. Monofocale lenzen kunnen ook de voorkeur hebben voor patiënten ouder dan 40-45 jaar met een visuele beperking en voor patiënten met staar.

Welke patiënten kiezen voor deze lens?

Dit type lens wordt alleen gebruikt voor patiënten met problemen met zien op afstand. Monofocale lenzen hebben echter ook de voorkeur bij patiënten ouder dan 40/45 jaar, die niet kunnen omgaan met wisselend gezichtsvermogen en die de algemene stap naar trifocale lenzen nog niet hebben gezet. Het wordt zelden gebruikt voor de behandeling van staar.

Voordelen

In tegenstelling tot de nieuwe generatie slimme lenzen, elimineren monofocale lenzen niet volledig de noodzaak voor patiënten om een ​​bril te dragen. Omdat ze enkelvoudig gericht zijn, stellen ze de patiënt meestal alleen in staat om gezichtsstoornissen op grote afstand kwijt te raken.

Nadelen

Monofocale lenzen zijn bolvormig. Daarom kan het subjectief 's nachts een slechter zicht en een laag contrast veroorzaken. Tegelijkertijd zijn monofocale lenzen niet geschikt voor het corrigeren van astigmatisme en leeftijdsgerelateerde visuele defecten. Na het vervangen van de refractieve lens door monofocale lenzen kan het oog zich niet aanpassen aan beide zichtcondities (afstand/nabijheid). Om deze reden is na de operatie meestal een leesbril nodig.

heb je een vraag?
Meer informatie nodig over de operatie? Door op Whatsapp of e-mail te klikken, kunt u een gratis adviesgesprek krijgen voor uw vragen.
Vraag het aan de dokter

Voor gebruik van Monofocale Lenzen

Oogoperaties worden meestal niet uitgevoerd onder algehele narcose. Daarom hoeft u voor de procedure geen honger te hebben, zoals bij andere operaties. Maar u kunt licht voedsel consumeren dat uw spijsvertering niet verstoort. Voorafgaand aan de operatie zal uw arts u echter enkele tests laten uitvoeren. Aan de hand van deze onderzoeken wordt bepaald of u geschikt bent voor de ingreep. Als u een chronische ziekte heeft of een medicijn dat u de hele tijd gebruikt, moet u uw arts hiervan op de hoogte stellen. Wij raden vrouwelijke patiënten aan om geen make-up te dragen als ze naar de operatie komen. Omdat uw ooggebied schoon en steriel moet zijn.

Na de Monofocal Lensoperatie

Wat na een monofocale lensoperatie moet worden overwogen, is minstens zo belangrijk als een operatie. Niet alleen bij slimme lens- of oogchirurgie, er zijn zaken waar u rekening mee moet houden na alle medische ingrepen en deze zijn minstens zo belangrijk als de ingreep zelf.

  • Vooral de eerste dagen na de operatie mag u geen zware voorwerpen tillen en voorover leunen, tenzij dit nodig is.
  • Als u na de operatie pijn voelt, kunt u pijnstillers gebruiken die door uw arts zijn aanbevolen.
  • U mag niet in uw ogen wrijven. Hier moet tijdens het genezingsproces bijzondere aandacht aan worden besteed.
  • Na de operatie kan nog enige tijd troebelheid optreden. In dit geval hoeft u zich geen zorgen te maken, het kan tot 2 weken duren voordat u een gericht zicht krijgt.
  • U moet op tijd en volledig naar uw dokterscontroles gaan. Dit is van groot belang om eventuele complicaties te kunnen signaleren en tijdig in te kunnen grijpen.
  • Het is belangrijk om de door uw arts voorgeschreven medicijnen voor de postoperatieve periode te gebruiken in de hoeveelheid die u is verteld en op het aangegeven tijdstip.
  • In geval van verstoring van het gebruik van medicatie, waarschuw uw arts. Het is belangrijk om de eerste week uw ogen niet met water aan te raken.
  • Vanaf de 2e week kunt u beginnen met contact met water.
  • U moet ernstig hoesten en niezen zoveel mogelijk proberen te vermijden.

Monofocal Lens in Turkije Proces

Anesthesia

Lokaal

Duration of treatment

15 Minuten

Stay in Istanbul

4 Dagen

Socially acceptable

1 Dag

Request Information
Voornaam is verplicht!
E-mail is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Zonder landcode
Call Time is vereist!
Volgens de tijd van je eigen land.
Meerdere operaties
 
Message
Privacybeleid is vereist

Application Process

Complete the Form

To contact us, you need to fill out the form first.

Free Consultation

After completing the form, our expert health consultants will contact you as soon as possible.

Send a Photo

Our expert health consultants will ask for your photos to show to the doctor.

Planning

After examining the photos, your doctor will decide whether you are suitable for the operation and your operation process will be planned.

Monofocal Lens in Turkije FAQ

Als u geen antwoord op uw vraag ziet, kunt u ons een e-mail sturen via ons contactformulier.

U kunt na de monofocal lensoperatie terugkeren naar uw land. Maar het zou beter zijn om hier twee of drie dagen te blijven vanwege het risico op complicaties. Als alles in orde is, kunt u na een dag terugkeren naar uw land.

U moet hier aanwezig zijn op de dag van de operatie. Enkele dagen voor de operatie hoeft u niet aanwezig te zijn. Maar als je hier een rondreis hebt gepland, kun je eerder aankomen.

Monofocale lenzen zorgen voor focus op slechts één afstand. Maar multifocale lenzen maken zicht op verschillende afstanden mogelijk. Deze kunnen zowel dichtbij, middellange als lange afstand corrigeren. Multifocale lenzen zijn de meest geschikte optie voor diegenen die van een brilverslaving af willen.

Vaak bieden monofocal Iens een bruikbare gezichtsscherpte zonder te vallen op afstanden van meer dan 1 meter. Wij denken dat monofocale lenzen effectief zijn voor patiënten die een bril willen dragen voor dichtbij zien.

Monofocale lenzen kunnen het zicht op afstand corrigeren. Zo kunnen patiënten duidelijk zien na de operatie. Op zijn beurt corrigeert een multifocale lens het visuele defect op verschillende afstanden. Met een standaard monofocal lens is het een effectieve behandeling omdat uw zicht zowel dichtbij als veraf helder zal zijn.

In tegenstelling tot de nieuwe generatie slimme lenzen, elimineren monofocale lenzen niet volledig de noodzaak voor patiënten om een ​​bril te dragen. Omdat ze enkelvoudig gericht zijn, stellen ze de patiënt meestal alleen in staat om gezichtsstoornissen op grote afstand kwijt te raken.

Dit varieert afhankelijk van uw behoeften. Als u na een staaroperatie een bril wilt dragen, kan een monofocal lens de juiste keuze zijn. Als u na een staaroperatie het dragen van een bril op afstand vermijdt, kan een multifocale lens geschikt zijn.

Laserondersteunde cataractchirurgie is de meest geavanceerde methode voor de behandeling van cataractziekte. Veel oogartsen geven echter de voorkeur aan laserstaaroperaties boven traditionele staaroperaties om staar te "verzachten".

Doorgaans worden de meeste cataractprocedures uitgevoerd na de leeftijd van 60 jaar vanwege het verouderingsproces. Bovendien kan bij sommige patiënten onder de 50 jaar cataract ontstaan.

Het kan drie dagen, drie maanden of zes maanden duren voordat patiënten zich aan deze lenzen hebben aangepast. Sommige patiënten zullen zich echter nooit aanpassen. In zo'n geval zouden we klaar moeten zijn om een ​​multifocale of EDOF-lens te vervangen door een monofocal lens.

Een monofocal lens is een intraoculaire lens met vaste brandpuntsafstand voor een enkele afstand. Een cataractdokter kan deze lenzen kiezen voor focus op dichtbij, focus op middellange afstand of focus op afstand. Maar er kan maar één van deze drie afstanden worden gekozen. De focus verandert echter niet na de operatie.

Monofocale lenzen kunnen het zicht op afstand corrigeren. Daarom kunnen patiënten duidelijk zien. Een multifocale lens daarentegen maakt zicht op verschillende kijkafstanden mogelijk. Met een standaard monofocal lens gebeurt uw zicht op korte of verre afstanden.