Lensimplantatie

Multifocale Lenzen in Turkije

Multifocale Lenzen in Turkije

Wat zijn Multifocale Lenzen?

Multifocale lenzen worden geïmplanteerd via een kleine incisie aan de rand van het hoornvlies. Op deze manier kunt u ver en dichtbij duidelijk zien. Deze lenzen hebben meerdere brandpunten. Dit betekent natuurlijk dat alle dagelijkse activiteiten na het vervangen van de refractielens zonder bril kunnen worden uitgevoerd, aangezien meerdere spectra worden gedekt. Het moet duidelijk zijn op welke afstand het zicht zonder bril gericht is. Wel moet eerst worden besproken welke werkzaamheden worden uitgevoerd. Dienovereenkomstig moet worden besloten of de multifocale lens voldoende is of niet.

Het UV-filter voorkomt beschadiging van het oog. Het biedt echter extra bescherming tegen schadelijke effecten voor het netvlies. Maar bovenal zorgt het in sommige gevallen voor een beter contrastgevoel.

Welke patiënten kiezen voor deze lens?

Multifocale lenzen zijn lenzen die zijn geproduceerd om meer dan één zichtstoornis te corrigeren. Ze worden gebruikt om problemen zoals verziendheid, dat wil zeggen bijziendheid, myopie, d.w.z. bijziendheid, en leeftijdsgerelateerde presbyopie te corrigeren. Presbyopie wordt dichtbijziendheid genoemd. Het is geen visueel defect, het treedt op als gevolg van de geleidelijke verharding van de ooglens met de leeftijd. Het begint meestal na de leeftijd van 40 jaar, wordt permanent op de leeftijd van 60 jaar en er is geen progressie.

Presbyopie is heel gemakkelijk op te merken. Naarmate de tijd verstrijkt, wordt het moeilijk om goed te zien, kortom, presbyopie is een oogprobleem dat iedereen treft die de leeftijd van 40-45 jaar bereikt. Op dit punt beginnen objecten in de buurt wazig te lijken. Mogelijk moet u uw armen voorbij uw ogen strekken om het boek dat u aan het lezen bent duidelijk te kunnen zien. Natuurlijk is er een grens aan het strekken van je armen.

Voordelen

Multifocale lenzen bieden veel voordelen. Deze bevatten meestal de volgende voordelen:

 • Beter zicht op verschillende afstanden, van ver naar dichtbij,
 • De overgang tussen graden is minder scherp,
 • Het vermogen om onder veel omstandigheden te zien zonder dat een extra bril nodig is, kan tellen.

Nadelen

Enkele nadelen van deze lenzen zijn:

 • Het kan moeilijk zijn om eraan te wennen vanwege de verschillende kijkervaringen.
 • Tijdens de gewenningsfase kan er een probleem zijn met nachtelijke verblinding en mistig of beschaduwd zicht.
 • Ze zijn duurder vanwege de complexiteit van hun ontwerp.

heb je een vraag?
Meer informatie nodig over de operatie? Door op Whatsapp of e-mail te klikken, kunt u een gratis adviesgesprek krijgen voor uw vragen.
Vraag het aan de dokter

Voordat multifocale lenzen worden gebruikt

Nadat u heeft besloten deze procedure uit te voeren, raden we u aan om tot de dag van de operatie geen alcohol of sigaretten te drinken. Als u echter bloedverdunners gebruikt, moet u stoppen met het gebruik van deze medicijnen. U moet uw arts informeren over uw geneesmiddel. Vrouwen mogen geen oogmake-up dragen als ze naar de operatie komen. Op de ochtend van de operatie kunt u ontbijten dat uw spijsvertering niet verstoort. U hoeft niet te verhongeren omdat de operatie niet onder algehele narcose wordt uitgevoerd.

Na operatie multifocale lenzen

Na multifocale lenschirurgie worden patiënten overdag ontslagen. Er zijn echter enkele elementen waarmee rekening moet worden gehouden na het installeren van een slimme lens. We kunnen ze als volgt opsommen:

 • Als u na de operatie naar huis gaat, moet u 1-2 uur op uw rug liggen.
 • Het is handig om de eerste twee dagen na het plaatsen van de lens continue oogbeschermingsdoppen te dragen. Wanneer je in de dagen na de eerste 2 dagen naar buiten gaat, kun je een zonnebril als beschermer gebruiken.
 • U mag niet naar voren leunen en zwaar tillen tenzij dit nodig is.
 • Als u pijn heeft, kunt u andere pijnstillers dan aspirine gebruiken.
 • Het is heel normaal om na een operatie een prikkend en ongemakkelijk gevoel te hebben. In dergelijke gevallen mag u niet in uw ogen wrijven.
 • De eerste dagen ziet u wazig. U moet de door uw arts voorgeschreven druppels blijven gebruiken.

Multifocale Lenzen in Turkije Proces

Anesthesia

Lokaal

Duration of treatment

15 Minuten

Stay in Istanbul

4 Dagen

Socially acceptable

1 Dag

Request Information
Voornaam is verplicht!
E-mail is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Zonder landcode
Call Time is vereist!
Volgens de tijd van je eigen land.
Meerdere operaties
 
Message
Privacybeleid is vereist

Application Process

Complete the Form

To contact us, you need to fill out the form first.

Free Consultation

After completing the form, our expert health consultants will contact you as soon as possible.

Send a Photo

Our expert health consultants will ask for your photos to show to the doctor.

Planning

After examining the photos, your doctor will decide whether you are suitable for the operation and your operation process will be planned.

Multifocale Lenzen in Turkije FAQ

Als u geen antwoord op uw vraag ziet, kunt u ons een e-mail sturen via ons contactformulier.

U kunt na de multifocale lensoperatie terugkeren naar uw land. Maar het zou beter zijn om hier twee of drie dagen te blijven vanwege het risico op complicaties. Als alles in orde is, kunt u na een dag terugkeren naar uw land.

U moet hier aanwezig zijn op de dag van de operatie. Enkele dagen voor de operatie hoeft u niet aanwezig te zijn. Maar als je hier een rondreis hebt gepland, kun je eerder aankomen.

Multifocale IOL's verminderen uw behoefte aan een leesbril na een staaroperatie. Deze geïmplanteerde lenzen vergroten uw gezichtsveld. Zo kunt u zowel dichtbij als veraf scherp zien zonder extra bril.

Bifocale contactlenzen zijn ontworpen met een specifieke lijn tussen de mate van dichtbij zien en de mate van veraf zien. U kunt heen en weer bewegen tussen zones, net zoals u dat doet met een bifocale bril. Bij multifocale lenzen is er een geleidelijke overgang tussen veraf en dichtbij.

Nieuwere multifocale lenzen zijn beter dan oudere diffractielenzen wat betreft zicht dichtbij, zichtkwaliteit en het risico op halo's. Deze lenzen hebben echter statistisch significant betere resultaten dan brekende lenzen.

Enkele nadelen van deze lenzen zijn: Het kan moeilijk zijn om eraan te wennen vanwege de verschillende visie-ervaring, tijdens de acclimatisatiefase kan er een probleem zijn met nachtelijke verblinding en mistig of schaduwrijk zicht, en ze zijn duurder vanwege de complexiteit in hun ontwerp.

Als iemand een oculaire comorbiditeit in het oog heeft, is deze niet geschikt voor een multifocale IOL. Over het algemeen betekent dit dat 50% van de patiënten niet in aanmerking komt.

Er is geen duidelijk antwoord op deze vraag. Omdat de prijzen variëren afhankelijk van een aantal redenen. Dit zijn meestal het gebruikte lensmerk, de ervaring van uw arts en de kwaliteit van de kliniek.

In tegenstelling tot multifocale contactlenzen hebben ze geen regelmatig onderhoud of vervanging nodig. Hiermee gaan ze voor altijd mee! Veel patiënten met multifocale Iense hoeven na een staaroperatie geen bril meer te dragen. Maar misschien hebben ze alleen een leesbril nodig voor fijn printen.

In de meeste gevallen worden deze lenzen gebruikt om staar te behandelen. Multifocale lenzen kunnen echter ook buiten een staaroperatie worden gebruikt. Als u ouder bent dan 45 jaar en uw bijziendheid, verziendheid of presbyopie wilt corrigeren, is deze behandeling een permanente en definitieve behandeling voor u.

Het is mogelijk dat u na de operatie “spookbeelden” ziet of het aantal verdubbelt. Dit gebeurt meestal omdat u de lenzen voor het eerst draagt. Soms is er echter een probleem met de contrastgevoeligheid bij het dragen van multifocale lenzen. Sommige mensen kunnen de regel 20/20 lezen. Het is echter mogelijk dat ze niet "duidelijk" zien wanneer ze dit doen.

Er wordt geen rekening gehouden met het type kunstlensimplantaat dat wordt gebruikt. Om deze reden moet u er altijd op rekenen dat uw zicht in het operatieoog gedurende de eerste week na de operatie tijdelijk wazig is. De meeste patiënten wachten ongeveer een maand op een nieuwe bril na een staaroperatie.