Urologie

Prostaatkanker Behandeling in Turkije

Prostaatkanker Behandeling in Turkije

Prostaatkanker Behandeling in Turkije

High Intensity Focused Ultrasound, of HIFU, is een door de FDA goedgekeurde, minimaal invasieve procedure voor de behandeling van prostaatkanker die een gepersonaliseerde behandeling en aanzienlijk minder bijwerkingen biedt. HIFU gebruikt niet-ioniserende ultrasone golven om weefsel te verhitten zonder dat er incisies nodig zijn. HIFU kan worden gebruikt om de bloed- of lymfestroom te verhogen of om weefsel zoals tumoren te vernietigen. De technologie is vergelijkbaar met ultrasone beeldvorming, maar in plaats van gepulseerde golven, worden lagere frequentie en continue golven gebruikt om de vereiste thermische doses te bereiken.

Met de High Intensity Focused Ultrasound (HIFU) techniek wordt beoogd alleen het kankergebied te behandelen in plaats van de gehele prostaat te verwijderen. Het doel van deze techniek is: de klieren rond de prostaat niet verwijderen, de kanalen die uit de testikels komen niet afsluiten, het seksuele leven en de urine-incontinentie van de patiënt niet aantasten.

Voor Prostaatkanker Behandeling met HIFU

Het mechanisme waarmee HIFU ziek prostaatweefsel aanpakt, verbrandt en vernietigt is vergelijkbaar met de manier waarop de lichtstralen van de zon door een vergrootglas gaan en een duidelijk gat maken in een kruispunt in het midden van een tegenoverliggend blad. HIFU gebruikt geluidsgolven in plaats van licht als energiebron. In plaats van een vergrootglas wordt een transducer gebruikt. Het focuseereffect van de transducer maakt het mogelijk hoge geluidsdrukken toe te dienen in een brandpunt zonder ongewenste schade te veroorzaken aan andere weefsels. De temperatuur van het weefsel in het brandpunt stijgt tot 65 à 85 °C en vernietigt het zieke weefsel met coagulatienecrose. HIFU-bundels richten zich precies op een klein gebied van ziek weefsel en slaan lokaal een hoog energieniveau op in dat gebied. Bij echografie voor diagnose is deze warmte niet te verwaarlozen omdat de geluidsgolven niet op één punt worden gericht. Bij de HIFU-methode behandelt elke sonicatie (individuele accumulatie van ultrasone energie) door het verbranden van een nauwkeurig omschreven deel van het doelweefsel. Daartoe wordt ingegrepen in weefselsecties van 0,2 mm door middel van zeer nauwkeurige berekeningen. Op het prostaatweefsel gerichte geluidsgolven verhogen snel de weefseltemperatuur, waardoor alleen kankerletsels worden vernietigd en het gezonde omringende weefsel niet wordt beschadigd.

heb je een vraag?
Meer informatie nodig over de operatie? Door op Whatsapp of e-mail te klikken, kunt u een gratis adviesgesprek krijgen voor uw vragen.
Vraag het aan de dokter

Ultrasone energie of geluidsgolven worden op de prostaat overgebracht via een lepelvormige applicator die vanuit het anale gebied (rectum) wordt geplaatst. De geluidsgolven worden gericht op de gewenste punten in de prostaat, die door MRI (magnetic resonance imaging) worden geïdentificeerd en door echografie worden bevestigd. De intrarectale positie van de applicator wordt in 3D en ogenblikkelijk gevolgd. Deze real-time beeldvorming is essentieel voor veilige en nauwkeurige niet-invasieve targeting en therapiebewaking.

Na Prostaatkanker Behandeling met HIFU

Uw PSA-niveau zal naar verwachting enkele maanden na HIFU zijn laagste niveau bereiken. Na de HIFU-behandeling vindt PSA-controle plaats met tussenpozen van 3 tot 6 maanden.

Er zijn enkele situaties waarin deze behandeling wordt afgeraden. Dat zijn:

Zeer groot prostaatvolume (In sommige gevallen wordt eerst een gesloten prostaatoperatie (TURP) uitgevoerd om het deel van de prostaat rond de urinewegen schoon te maken).

De stuit is te nauw (in die mate dat de HIFU-sonde niet in het rectum kan komen)

Het hebben van een grote hoeveelheid prostaatstenen in de prostaat (kan HIFU-verstrooiing en geleidingsstoring veroorzaken)

Van de grote verscheidenheid aan behandelingsalternatieven voor prostaatkanker zijn focale behandelingen het niet-invasieve antwoord. In dit opzicht concurreert het met lokale radicale behandeling (prostatectomie) en afwachtende benaderingen, die in de behandelingsrichtsnoeren zijn opgenomen.

HIFU is een actuele behandelingsmethode die wordt toegepast als lokale behandeling bij primaire prostaatkanker, als reddingsbehandeling na falen van radiotherapie en chirurgie, en als ondersteunende behandeling bij lokaal gevorderde prostaatkanker.

Prostaatkanker Behandeling Proces

Anesthesia

Algemene

Duration of treatment

2-3 Uur

Stay in Istanbul

3 Dagen

Socially acceptable

5 Day

Prostaatkanker Behandeling Prijzen in Turkije

All inclusive package
  • Gratis consultatie
  • 6 nachten in een 5-sterrenhotel in Istanboel
  • Pre-/postoperatief testen
  • Kosten voor laboratorium
  • Medicijnen en apparatuur
  • Allround VIP-transfer
  • 24/7 ondersteuning
  • Assistenten spreken Nederlands

Request Information
Voornaam is verplicht!
E-mail is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Zonder landcode
Call Time is vereist!
Volgens de tijd van je eigen land.
Meerdere operaties
 
Message
Privacybeleid is vereist

Application Process

Complete the Form

To contact us, you need to fill out the form first.

Free Consultation

After completing the form, our expert health consultants will contact you as soon as possible.

Send a Photo

Our expert health consultants will ask for your photos to show to the doctor.

Planning

After examining the photos, your doctor will decide whether you are suitable for the operation and your operation process will be planned.

Prostaatkanker Behandeling in Turkije FAQ

Als u geen antwoord op uw vraag ziet, kunt u ons een e-mail sturen via ons contactformulier.

Het is ideaal om een paar dagen voor de behandeling in Istanbul te zijn, als uw arts u niet anders heeft geïnformeerd.

Patiënten blijven over het algemeen ongeveer 3-4 dagen in het ziekenhuis. Aangezien de bestraling 30 dagen duurt, moet u uw vakantie dienovereenkomstig plannen.

91% van de patiënten kan met behulp van HIFU een agressieve behandeling van prostaatkanker twee jaar uitstellen. De resultaten impliceren dat de minimaal invasieve techniek een levensvatbare vervanging is voor een spoedoperatie of bestraling.

Kleine kankerletsels kunnen met focale HIFU worden behandeld met weinig schade aan de omliggende spieren, zenuwen en weefsels. U hoeft maar kort in het ziekenhuis te blijven en kunt meestal dezelfde dag nog vertrekken. De meeste mannen hervatten hun normale activiteiten binnen twee weken na een snel herstel.

De meest voorkomende bijwerkingen van HIFU voor prostaatkanker zijn langdurige plasdisfunctie en retentie door oedeem, necrose of obstructie van de blaasuitgang. Combinatietherapie (TUR-P+HIFU) vermindert deze bijwerkingen en verbetert de postoperatieve levenskwaliteit.

De mediane tijd tot recidief na HIFU was 16 maanden. Volgens de resultaten van de MRI-biopsie had 56% van de patiënten een in-field recidief, 21% een out-of-field recidief, en 23% beide typen.

Volgens de gegevens is HIFU geen veilige behandelingskeuze voor patiënten met hoog-risico prostaatkanker. Uit langetermijnresultaten van een nieuw onderzoek blijkt dat radicale prostatectomie succesvoller is dan behandeling van de hele klier met gefocust ultrageluid (HIFU) voor de behandeling van prostaatkanker (PCa), behalve bij mannen met een laag risico.

Vanwege de niet-invasieve kenmerken van de procedure - er worden geen naalden gebruikt en er dringt niets door in het huidoppervlak - zeggen patiënten dat het niet erg pijnlijk is.

De lage energie geluidsgolven die bij HIFU worden gebruikt, beschadigen het weefsel waar ze doorheen reizen niet, in tegenstelling tot bestraling. In die kleine ruimte worden hoge temperaturen geproduceerd omdat de geluidsgolven op een enkel brandpunt worden geconcentreerd.

Onder intraveneuze sedatie wordt HIFU prostaatablatie gewoonlijk uitgevoerd in een polikliniek. De stralingsvrije procedure wordt vaak in één keer poliklinisch uitgevoerd, maar kan zo vaak als nodig worden herhaald zonder de nabijgelegen weefsels te beschadigen.

Het algemene succespercentage van HIFU was 84%. (Slechts 4 van de 25 personen hadden een biochemische terugval). Wat het succespercentage betreft, had de groep met een laag risico een succespercentage van 94,2%, de groep met een gemiddeld risico een succespercentage van 83,4%, en de groep met een hoog risico had helemaal geen succes.

De prostaat wordt niet verwijderd tijdens de behandeling; in plaats daarvan worden de doelcellen vernietigd met behulp van HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) of elektroporatie (NanoKnife) technologie.