Bariatrische Chirurgie

Schaamlipcorrectie in Turkije

Schaamlipcorrectie in Turkije

Wat is Schaamlipcorrectie?

Schaamlipcorrectie betekent letterlijk labium = lipplastiek = vormgeven. Het zijn esthetische operaties die worden toegepast op de grote schaamlippen en kleine schaamlippen, die aan de buitenkant grote schaamlippen en kleine schaamlippen worden genoemd, bij de ingang van de vagina in het uitwendige genitale gebied.

Als we schaamlipcorrectie zeggen, bedoelen we meestal het verwijderen van onvolkomenheden in de binnenste lippen. Het belangrijkste doel is om overtollig weefsel te verwijderen en de symmetrie te herstellen doordat de binnenste lippen om verschillende redenen groter zijn dan normaal, asymmetrisch zijn of doorhangen. Soms kunnen vervormingen in de binnenste lippen echter een gezondheidsprobleem worden.

Kleine, slappe lippen die groter zijn dan normaal, kunnen tijdens de menstruatie aan het maandverband blijven kleven en bloeden, leiden tot infectie en verslechtering van de kwaliteit van uw geslachtsgemeenschap.

Schaamlipcorrectie-methoden

In de medische literatuur zijn heel verschillende schaamlipcorrectietechnieken beschreven. Dit zijn:

 • Kromlijnige excisie (labiaal scheren, gedeeltelijke resectie),
 • Wedge-resectie (wigverwijdering, V-plastiek),
 • Verlengde centrale wigresectie (verwijdering wig),
 • Bilaterale deepitelisatie (delaminatie),
 • Zig Zag-techniek,
 • Gemodificeerde dubbele wigresectie (Star Schaamlipcorrectie),
 • Laser schaamlipcorrectie.
 • Kromlijnige excisie (gedeeltelijke verwijdering, trimmen)

Kromlijnige excisie

Kromlijnige excisietechniek is ook bekend als gedeeltelijke verwijdering van binnenlipweefsel of trimmen. Het is het verwijderen van de binnenste lipranden in de vorm van een lichte ellips. Het is tegenwoordig een van de meest geprefereerde technieken. Het is ook bekend onder namen als 'kromlijnige amputatie', 'Labiaal trimmen', 'Edge trimmen' en 'Gedeeltelijke resectie'. Bij de kromlijnige scheertechniek blijven de structuur en kleur van de originele randen niet behouden. Ongeacht de lokalisatie van bloedvaten en zenuwen, wordt er gesneden. Theoretisch bestaat de vrees dat de gevoeligheid door littekenvorming na de incisie langs de lengtelijn negatief wordt beïnvloed, maar dergelijke problemen komen in de praktijk niet voor. Deze techniek wordt vrij vaak gebruikt, vooral in gevallen van "geavanceerde hypertrofie" waarbij het huidweefsel van de binnenste genitale lippen vrij hoog is, omdat hierdoor overtollig weefsel kan worden verwijderd.

Wedge-resectie (wigverwijdering, V-plasty)

Wedge-resectie is een methode die ook wel bekend staat als "Wedge removal" of "V-plasty". Het is het verwijderen van het weefsel in de vorm van een "V-letter". De binnenste lippen worden verkleind door het weefsel in de vorm van een wig, dat wil zeggen bijna een "V-letter", uit dat gebied te verwijderen. Wigextractie kan worden gemaakt van de bovenste, middelste of onderste delen van de binnenste geslachtsdelen.

Verlengde centrale wigresectie

Bij deze techniek wordt, nadat het overtollige weefsel is verwijderd met de klassieke wigtechniek, de incisie naar voren en naar de zijkant verlengd als een "hockeystick" en is het verwijderen van de huidplooien boven de clitoris bij de operatie inbegrepen.

heb je een vraag?
Meer informatie nodig over de operatie? Door op Whatsapp of e-mail te klikken, kunt u een gratis adviesgesprek krijgen voor uw vragen.
Vraag het aan de dokter

als de wigresecties goed worden uitgevoerd, wordt genezing snel waargenomen en is het postoperatieve comfort in termen van pijn ook vrij hoog. Als echter niet de juiste techniek wordt toegepast, kunnen complicaties optreden zoals het openen van de hechtingen, littekenvorming door weefselnecrose en venstervorming. Deze aandoeningen zijn over het algemeen gerelateerd aan de chirurgische techniek. Er moet voor worden gezorgd dat de bloedcirculatie van het weefsel niet wordt verstoord en dat de hechtingen niet opengaan.

Bilaterale deepitalisatie

Het is een soort epitheel peeling (deepitalisatie) proces door incisies te maken in de gebieden met de meeste weefselovermaat in zowel de binnenste als de buitenste delen van de schaamlippen. Ook wel 'delaminatie' genoemd.

Bij deze techniek blijven, in tegenstelling tot de andere, alle originele labiale randen behouden. Omdat er geen incisie wordt gemaakt, blijven ook alle vaten en zenuwen behouden. Het nadeel is het risico op littekenvorming. Bovendien worden de binnenlippen alleen verticaal ingekort. Daarom is het geen geschikte methode voor grote binnenlippen. Aan de andere kant kan zwelling optreden op de zool en het verschijnen van overtollige weefselranden kan psychologische problemen bij de patiënt veroorzaken.

Deepitelisatie is een alternatieve schaamlipcorrectietechniek voor patiënten bij wie de binnenlip niet te breed is, bij wie de dikte dun is en die tevreden zijn met hun originele randen en behouden willen blijven.

Zig Zag techniek

De randen worden volledig verwijderd met een doorlopende zigzag-incisie op de binnenste lipranden. Het doel is om de lipranden in een afgeronde vorm te vormen. Langs de lipranden kan echter pigmentverlies optreden.

Gemodificeerde dubbele wigresectie (Star schaamlipcorrectie)

Star schaamlipcorrectie is een techniek die ook wel bekend staat als de "dubbele wigtechniek". Bij deze aangepaste wigtechniek wordt een stervormige incisie in de binnenlip gemaakt en wordt overtollig weefsel verwijderd.

Laser Schaamlipcorrectie

Bij labia wordt het snijden van de binnenste genitale lip gemaakt met hoogenergetisch laserlicht. De meest gebruikte lasers bij genitale esthetische operaties;

 • Gefractioneerde CO2 (kooldioxide) lasers,
 • Kaliumtitanylfosfaat (KTP) lasers,
 • Erbium Yag-lasers,
 • Nd Yag-lasers.
 • Het snijproces bij schaamlipcorrectie met CO2-laser wordt gedaan met 15–20 watt energie.

Barbie Vagina-methode

'Barbiepop-vagina', dat voor het eerst werd gebruikt voor schaamlipcorrectie door de Los Angeles Society in de VS, is de naam van het uiterlijk dat wordt verkregen door de binnenste lippen zoveel mogelijk in te korten.

In het Barbie Vagina-concept wordt maximaal weefsel van de binnenste lippen verwijderd en wordt de huid op de clitoris zoveel mogelijk verkleind met omgekeerde Y-plastiek. Indien nodig wordt een sexier uiterlijk verkregen door olie in de grote lippen te injecteren. Zodoende zullen de grote lippen de binnenste lippen volledig bedekken, en zal er een spleet tussen verschijnen als een 'Venusspleet'.

Clitorale Hoodoplastie

De term "clitorale hud" verwijst naar het huidweefsel dat de clitoris bedekt. Clitorale kapplastiek, verwijderen van huidplooien op de clitoris; Het is dus een operatie die tot doel heeft rimpels in het gebied van de bovenste clitoris te verwijderen en dit gebied een meer esthetische uitstraling te geven. Het staat onder de mensen ook wel bekend als 'clitoris-esthetiek'.

Clitorale kapplastiek wordt meestal uitgevoerd tijdens schaamlipcorrectie, dat wil zeggen esthetische operaties aan de binnenlip. Soms kan het later als tweede operatie worden aangevraagd bij patiënten die alleen een binnenlipoperatie (schaamlipcorrectie) hebben ondergaan en onvoldoende esthetisch voldoening ervaren.

De huidplooien en rimpels op de clitoris blijven meestal bestaan ​​nadat de binnenste lippen zijn verkleind en er tijdens de schaamlipcorrectie een aangenaam uiterlijk hebben gekregen, dus de wallen in dit gebied vertonen een "micropenis" -uiterlijk. Om deze reden zouden bijna alle patiënten met esthetiek van de binnenlip, vooral in de vorm van een Barbie-vagina, ook esthetiek en chirurgie van de clitorisregio moeten ondergaan. Anders kan ontevredenheid optreden bij patiënten die na de operatie ontevreden zijn over het uiterlijk.

Als het correct wordt gedaan, heeft het nooit een negatieve invloed op seksueel genot. Tijdens de operatie wordt het clitorisorgaan niet beschadigd. Alleen het overtollige huidweefsel op de clitoris wordt verwijderd, zodat dit geen negatief effect heeft op seksueel genot en orgasme.

Met het toegenomen zelfvertrouwen van patiënten na genitale esthetische chirurgie, neemt het genot van seksualiteit zelfs toe en kan het bereiken van een orgasme gemakkelijker worden. Er is echter iets cruciaals om te onthouden. Gynaecologen en plastisch chirurgen kunnen tegenwoordig allebei schaamlipcorrectie procedures uitvoeren. . Vanwege de anatomische kenmerken van de regio is het aantal chirurgen dat ervaring heeft met de esthetiek van de clitorisregio echter veel kleiner. Vanwege de anatomische en functionele locatie van de regio is het belangrijk om het weefsel tijdens de operatie gevoelig te benaderen.

Voor de operatie van de schaamlippen

Patiënten wensen een schaamlipcorrectie operatie voor verschillende doeleinden. De redenen voor schaamlipcorrectie variëren van persoon tot persoon. De meest voorkomende oorzaken van een schaamlipcorrectie zijn:

 • Ongemak veroorzaakt door schijnbare uitstulping bij het dragen van bikini en panty's. Het uiterlijk van deze regio kan een negatieve invloed hebben op het sociale leven.
 • Doordat het genitale gebied vochtig blijft, zijn er frequente schimmelinfecties en vaginale infecties.
 • Zich schamen voor of doodsbang zijn voor de andere persoon tijdens het vrijen, of zich niet kunnen concentreren.
 • Hygiënische problemen zoals geurvorming en ophoping van afscheiding in de vaginale regio.
 • Grote en afhangende binnenste lippen zijn ongemakkelijk bij het wrijven tijdens het dragen van ondergoed, spijkerbroeken en panty's.
 • Pijn voelen als gevolg van uitrekken tijdens geslachtsgemeenschap wanneer de penis in de vagina wordt ingebracht.
 • Moeite met plassen, aandrang om te persen.
 • Een van de meest voorkomende redenen is dat de urine in het toilet in verschillende richtingen gaat en de benen nat maakt.

Kortom, schaamlipcorrectie had fysieke, seksuele, hygiënische en medische voordelen.

Voorafgaand aan de operatie is de te maken evaluatie uiterst belangrijk voor het succes van de operatie.

We verdelen onze patiënten die een schaamlipcorrectie overwegen in drie groepen op basis van hun persoonlijkheid en operatieverwachtingen: De groepen ingedeeld naar leeftijd. Deze benadering, die enigszins humoristisch is, leidt ons bij het plannen van de uit te voeren operatie en het volledig voldoen aan de verwachtingen.

schaamlipcorrectie-operaties kunnen worden uitgevoerd volgens de voorkeuren van de patiënten. Wanneer we patiënten in dit opzicht moeten classificeren, kunnen we ze in 3 verschillende categorieën verdelen.

De eerste groep, die over het algemeen ouder is dan 40 jaar, blijft het liefst zo min mogelijk in hun bedrijf. Ze nemen niet te veel risico's met radicale procedures, hun doel is om zich op hun gemak te voelen in termen van functionaliteit in plaats van esthetiek.

Eenvoudige kortingen vanwege hun 'naturalistische' karakter zullen aan hun verwachtingen voldoen. Het is oké dat de binnenste lippen na de operatie buiten de buitenste lippen uitsteken. Meestal hebben ze geen clitorale kapplastiek nodig of zijn ze bang voor de operaties in deze regio. De schaamlipcorrectietechniek die voor hen moet worden toegepast, kan de vorm hebben van V-plastiek. Zo wordt zowel de binnenlipverkleining bereikt als de natuurlijke randen van de lippen behouden. Een oppervlakkig trimmen (randtrimmen) kan ook.

Het belangrijkste doel van de tweede groep, die over het algemeen in de groep van 30 jaar en ouder zit, is om zich zowel esthetisch als functioneel comfortabel te voelen. Voor de tweede groep is het voldoende dat de binnenste geslachtslippen op hetzelfde niveau blijven als de buitenste lippen. Een lichte scheerbeurt voldoet vaak aan hun behoeften. Zo worden de binnenste lippen verkort en worden de verhoornde, donkere en gerimpelde randen verwijderd.

De laatste zijn de patiënten die op zoek zijn naar de 'Barbie-look' die in westerse samenlevingen het vaakst gewenst is. Met name de porno-industrie heeft het vrij korte en roze uiterlijk van de binnenste geslachtsdelen geïdealiseerd. Patiënten die een Barbie-vagina-look wensen, zijn over het algemeen jonger, maar ze kunnen uit alle leeftijdsgroepen komen.

Na de operatie van de schaamlippen

Ernstige pijn wordt meestal niet gevoeld na deze operatie, er is geen speciale zorg vereist voor de operatie, het is voldoende om de geslachtsdelen schoon en droog te houden. Schaamlippenoperatie is geen risicovolle operatie, het aantal complicaties is extreem laag. De tevredenheidsgraad is vrij hoog bij een permanente en definitieve oplossing. Na de schaamlipcorrectie-operatie neemt het zelfvertrouwen, het seksuele geluk en de levenskwaliteit van de vrouw toe. Het is uiterst belangrijk om de aanbevelingen van de arts op te volgen na een schaamlipcorrectie.

 • Het is heel natuurlijk om na de operatie wat bloedverlies in de vorm van lekkage te hebben.
 • De eerste dagen na de operatie kan de vulva oedemateus, gezwollen, rood en gevoelig zijn. Het aanbrengen van ijs met tussenpozen van 1-2 dagen zorgt voor verlichting van oedeem.
 • Aangezien de binnenlippen een spierrijk gebied zijn, is de genezing van de wond snel.
 • De gebruikte hechtingen zijn dunne hechtingen en vallen meestal binnen 1-2 weken vanzelf af.
 • Hoewel het van patiënt tot patiënt verschilt, kan de patiënt binnen 3-4 dagen weer aan het werk.
 • Volledig herstel duurt 4-6 weken wanneer zich geen complicaties voordoen.
 • Gedurende 6 weken na de ingreep moeten activiteiten die spanning veroorzaken, zoals yoga en pilates, en sporten die spanning veroorzaken, zoals paardrijden en fietsen, worden vermeden.
 • Toiletreiniging dient altijd van voren naar achteren te gebeuren.
 • Om het risico op infectie te voorkomen, mag u gedurende 4-6 weken niet in het zwembad, bad, zee of jacuzzi komen en in plaats van een bad te nemen door het bad te vullen, dient u de voorkeur te geven aan staand douchen.
 • Geslachtsgemeenschap moet worden vermeden tot volledig herstel (4-6 weken).
 • Nogmaals, epileren en harsen moeten worden vermeden totdat volledig herstel is bereikt.

Schaamlipcorrectie Proces

Anesthesia

Lokaal

Duration of treatment

2-3 Uur

Stay in Istanbul

5 Dagen

Socially acceptable

1 Week

Schaamlipcorrectie Prijzen in Turkije

Plastische Chirurgie
2.000€
Hoogleraar Plastische Chirurgie
2.400€
All inclusive package
 • Free consultation
 • 4 nights in a 5 star hotel in Istanbul
 • Pre/post-operative testing
 • Cost for laboratory
 • Medication and Equipment
 • All round VIP transfer
 • 7/24 Support
 • Assistants speak English

Request Information
Voornaam is verplicht!
E-mail is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Zonder landcode
Call Time is vereist!
Volgens de tijd van je eigen land.
Meerdere operaties
 
Message
Privacybeleid is vereist

Application Process

Complete the Form

To contact us, you need to fill out the form first.

Free Consultation

After completing the form, our expert health consultants will contact you as soon as possible.

Send a Photo

Our expert health consultants will ask for your photos to show to the doctor.

Planning

After examining the photos, your doctor will decide whether you are suitable for the operation and your operation process will be planned.

Schaamlipcorrectie in Turkije FAQ

Als u geen antwoord op uw vraag ziet, kunt u ons een e-mail sturen via ons contactformulier.

Voor patiënten is het altijd ideaal om enkele dagen voor de operatie in Istanbul te zijn. Zo kunnen de nodige afspraken worden gemaakt.

U mag één nacht in het ziekenhuis blijven en uw hersteltijd is ongeveer 3-4 dagen. Het is dus beter om een ​​weekje vakantie in te plannen om een ​​ schaamlipcorrectie te laten opereren.

Schaamlipcorrectie heeft zowel praktische als esthetische voordelen. De meerderheid van de vrouwen wordt geopereerd om de extra schaamlippen te verkleinen, die draaien en draaien en irriteren en pijn doen. Anderen verlangen ernaar hun jonge uiterlijk terug te krijgen na het moederschap of ouderdom.

De schaamlipcorrectie is een poliklinische ingreep. De gemiddelde duur van een schaamlipcorrectie is minder dan twee uur.

Hoewel vaginale geboorten en zwangerschap de effecten van schaamlipcorrectie enigszins kunnen wijzigen, zijn de resultaten permanent.

Onze patiënten vertellen ons dat ze vaak slechts een week lang lichte en draaglijke ongemakken hebben en zich binnen enkele weken na de behandeling bijna volledig hersteld voelen. Veel vrouwen zijn verbaasd dat ze zo weinig pijn ervaren.

 

Binnen twee weken, wanneer de zwelling afneemt en de incisies genezen, begin je de nieuwe vorm van je schaamlippen te zien. Het duurt ongeveer 3 weken voordat u weer mag sporten, vrijen en in bad gaan. Tot 6 maanden na de operatie blijven sommige vrouwen zwellen.

Na de operatie zal het plassen een paar dagen pijn doen. Laat tijdens het urineren een stroom warm water over het getroffen gebied lopen om de pijn wat te verlichten.

Beperk langdurig zitten gedurende de eerste week na de operatie. U voelt zich het prettigst als u gaat liggen en moet de eerste drie dagen plat blijven terwijl de zwelling het ergst is. Als u plotseling opstaat of opstaat vanuit een liggende houding, kunt u enige duizeligheid ervaren.

Nadat de behandeling is afgelopen en de hechtingen zijn aangebracht, wordt u wakker, maar heeft u enige tijd nodig om te herstellen van de verdoving voordat u kunt vertrekken.

Na uw schaamlipcorrectie zal er minimaal 1-2 weken karmozijnrode of bloederige afscheiding zijn. Gedurende 14 dagen moet tweemaal daags antibiotische zalf op de incisies worden gegeven.

Vanwege de grootte van de schaamlippen kan een vrouw af en toe niet de kledingstukken kunnen dragen die ze wenst. Dit worden allemaal beschouwd als medische rechtvaardigingen voor schaamlipcorrectie. Bovendien kunnen de schaamlippen na de bevalling een trauma oplopen dat resulteert in scheuren, overbelasting, littekens of gaten.