Tandheelkunde

Tandheelkundige Brug in Turkije

Tandheelkundige Brug in Turkije

Wat is een Tandheelkundige Brug?

Een tandbrug is een tandheelkundige behandelingsmethode die het gat opvult dat is ontstaan ​​door tandverlies of ontbrekende tanden. De ontbrekende tanden, vooral op de kaak, worden geëlimineerd met een tandbrug. Dienovereenkomstig wordt de tandheelkundige brug, zoals de naam al doet vermoeden, gevormd door twee of meer kronen vast te houden. Het is bekend dat de tandbrug uit 4 verschillende elementen bestaat. Deze verschillende artikelen zijn; goud, keramiek, porselein en legering. Dankzij de tandbrug die in het kader van deze verschillende elementen wordt gemaakt, zal de levenskwaliteit van mensen aanzienlijk toenemen. De brugtand, die we kunsttanden noemen, zorgt er vooral voor dat u comfortabeler kunt eten. Daarom moet u, wanneer u een tandbrug heeft, aandacht besteden aan mondhygiëne. Deze bruggen kunnen 5 tot 15 jaar meegaan, afhankelijk van uw mondverzorging.

Methoden voor tandheelkundige bruggen

Over het algemeen zijn er 4 soorten tandbruggen. Dit zijn;

 • Traditionele tandbrug,
 • Cantileverbrug,
 • Implantaat ondersteunde bruggen,
 • Maryland verankerde brug.

Van deze 4 basistypen tandheelkundige bruggen heeft de traditionele brug vanwege duurzaamheidsredenen de meeste voorkeur.

Traditionele tandheelkundige brug

De traditionele tandbrug is de populairste en meest geprefereerde tandbrug. Deze behandeling wordt toegepast wanneer er tussen de 31 tanden in de mond een tand ontbreekt. De tanden aan de zijkanten van de ontbrekende tandlocatie moeten echter natuurlijke tanden zijn. Als er geen natuurlijke tanden in de laterale delen zijn, kan de traditionele tandbrugbehandeling niet worden toegepast.

Console tandheelkundige brug

Een vrijdragende tandbrug lijkt ook enigszins op een conventionele tandbrug. Tandbruggen in deze stijl worden gebruikt als er meer dan één ontbrekende tand is. Om de vrijdragende tandheelkundige brugtoepassing uit te voeren, moet er echter één natuurlijke tand naast de ontbrekende tand zijn. Een vrijdragende tandheelkundige brug, gebruikt waar een enkele natuurlijke tand aanwezig is, wordt bevestigd aan een aangrenzende tand.

Maryland tandheelkundige brug

Maryland tandheelkundige brug vereist twee aangrenzende tanden aan weerszijden van de tandholte om intraoraal te worden aangebracht. Een tandbrug uit Maryland kan niet via tandkronen worden bevestigd. In dit opzicht is een metalen of porseleinen frame nodig. Dienovereenkomstig wordt met behulp van metaal of porselein een Maryland-tandbrug aangebracht.

heb je een vraag?
Meer informatie nodig over de operatie? Door op Whatsapp of e-mail te klikken, kunt u een gratis adviesgesprek krijgen voor uw vragen.
Vraag het aan de dokter

Implantaat ondersteunde tandheelkundige brug

Implantaatgedragen tandbrug is een behandelmethode die sterk lijkt op de traditionele tandbrug. Maar deze methode wordt ondersteund door een tandheelkundig implantaat. In het kader van de implantaatgedragen tandbrugbehandeling wordt eerst het implantaat in de kaak geplaatst. Daarom wordt het implantaat boven de tandvleesrand geplaatst. Het implantaat, dat botverlies voorkomt, staat erom bekend behoorlijk sterk en duurzaam te zijn.

Vóór de operatie van een tandheelkundige brug

Als er een medicijn (bijvoorbeeld antibiotica) wordt aanbevolen door uw arts, moet u dit regelmatig gebruiken door de uren te volgen. Als u een ziekte of allergie heeft en u gebruikt ook medicijnen die u regelmatig gebruikt, moet u dit zeker aan uw arts vertellen. Als u medicijnen van het aspirine-type gebruikt die de stolling voor en na extractie vertragen, moet u uw tandarts hiervan op de hoogte stellen. Indien mogelijk moeten de tanden goed worden gepoetst en gespoeld met water met een antisepticum. Het helpt dus om bacteriën in de mond te verminderen en het risico op infectie te verminderen.

De behandeling van een brugtand is een van de belangrijkste methoden die vaak de voorkeur heeft voor het opheffen van tanddeficiënties. Voorafgaand aan de behandeling van de tandbrug wordt de patiënt algemeen onderzocht door de tandarts en wordt er een tandheelkundige röntgenfoto van de patiënt gemaakt. Tijdens het onderzoek start de tandarts de tandbrugbehandeling door de kaakstructuur van de patiënt te controleren en het aantal ontbrekende tanden en de locaties van de openingen in de mond van de patiënt te bepalen.

Bij de behandeling van een tandbrug worden de intacte tanden direct naast de lege tanden (rechts en links) geraspt en verkleind om als fixatie te dienen. Vervolgens neemt de tandarts de mond- en kaakmetingen van de patiënt en zorgt ervoor dat de meest geschikte prothese voor de patiënt wordt gemaakt. Tandbrugprothese wordt voorbereid volgens de tandstructuur en tandkleur van de patiënt. De tandarts plaatst de geprepareerde prothese in de mond en zorgt ervoor dat de tand volledig zit en de patiënt niet stoort. Als er een probleem is met de geprepareerde tandbrugprothese of als deze in het tandvlees of gehemelte van de patiënt zakt, wordt de prothese aangepast aan de mond van de patiënt.

Na de operatie van een tandheelkundige brug

Het goed verzorgen van de tandbrug verschilt niet veel van het verzorgen van uw natuurlijke tanden. Specialisten raden aan om twee minuten per dag routinematig te poetsen met een tandenborstel met zachte haren. Regelmatig flossen helpt ook om tandvleesaandoeningen en tandbederf te voorkomen. Bij het flossen van de brug moet je rond je natuurlijke tanden flossen en het flosdraad tussen de basis van de brug en het tandvlees bewegen. Eenmaal per dag flossen is de meest effectieve manier om tandplak en vuil onder de brug te verwijderen.

Met de juiste zorg kan een tandheelkundige brug van hoge kwaliteit tientallen jaren meegaan. Onnodige schade kan worden voorkomen door geen kauwgom te gebruiken en hard voedsel zoals noten, ijs en harde snoepjes te consumeren. Door een uitstekende mondhygiëne en regelmatige tandartsbezoeken blijft uw investering comfortabel, schoon en gaat hij lang mee. Hoewel een tandbrug permanent is, wordt het niet beschouwd als een permanente oplossing voor ontbrekende tanden.

Voor een meer permanente oplossing om ontbrekende tanden met minder beperkingen te vervangen, kunnen tandheelkundige implantaten een optie zijn die u wilt overwegen. Een van de belangrijkste voordelen van tandheelkundige implantaten is dat ze de omliggende tanden minder belasten en tegelijkertijd de botstructuur en de gezondheid van het tandvlees ondersteunen. Over het algemeen kan een hoogwaardig tandheelkundig implantaat een leven lang meegaan.

Voordelen van tandheelkundige brug is als volgt:

 • Het belangrijkste voordeel van de tandbrug is dat het zorgt voor orale integriteit en comfortabel eten. Dankzij de tandbrug kunt u eten wat u maar wilt.
 • Het draagt ​​ook bij aan je glimlach en je tanden om er beter uit te zien. Aangezien de tanden een grote rol spelen bij een mooie glimlach, zal een tandbrug ook erg voordelig zijn.
 • Dankzij de brug die op uw tanden wordt aangebracht, wordt de schoonheid van uw gezicht hersteld. Bovendien blijft je schoonheid altijd behouden.
 • Factoren als kauwen, eten en vooral spreken worden ook hersteld.
 • Na behandeling met een tandbrug blijft ook de stand van de andere tanden behouden.
 • De tandbrug geeft u ook een voordeel bij het bijten van fruit zoals appels en kweeperen.

Tandheelkundige Brug in Turkije Proces

Anesthesia

Lokaal

Duration of treatment

6-8 Uur

Stay in Istanbul

3 Dagen

Socially acceptable

1 Week

Request Information
Voornaam is verplicht!
E-mail is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Zonder landcode
Call Time is vereist!
Volgens de tijd van je eigen land.
Meerdere operaties
 
Message
Privacybeleid is vereist

Application Process

Complete the Form

To contact us, you need to fill out the form first.

Free Consultation

After completing the form, our expert health consultants will contact you as soon as possible.

Send a Photo

Our expert health consultants will ask for your photos to show to the doctor.

Planning

After examining the photos, your doctor will decide whether you are suitable for the operation and your operation process will be planned.

Tandheelkundige Brug in Turkije FAQ

Als u geen antwoord op uw vraag ziet, kunt u ons een e-mail sturen via ons contactformulier.

Uw operaties en onderzoeken kunnen op dezelfde dag worden gedaan. Uw aankomstdatum is dus uw beslissing.

Uw arts zal de sessies van een week voor u plannen om uw behandeling te meten en af ​​te ronden. Je zult dus in ieder geval een week rond Istanbul doorbrengen.

Tandbruggen kunnen op zijn minst vijf tot zeven jaar meegaan. De brug kan meer dan tien jaar meegaan met de juiste mondverzorging en regelmatige deskundige reinigingen.

Het gebruik van een plaatselijke verdoving tijdens het prepareren van uw gebit en wanneer uw tandarts een afdruk maakt, maakt de brugoperatie pijnloos. Na de procedure is het nemen van een pijnstiller voor pijnbestrijding vaak niet nodig.

 • Voor conventionele bruggen moeten gezonde tanden bedekt zijn met kronen.
 • Maryland-bruggen zijn zwak en kunnen de reeds aanwezige tanden beschadigen.
 • Bruggen ondersteund door implantaten vergen extra tijd en geld.
 • Bruggen kunnen het dunner worden van kaakbot niet terugdraaien.
 • Implantaten blijven veel langer zitten dan bruggen.

Een tandheelkundig implantaat kan levenslange bescherming bieden omdat het steviger is dan een brug. De titanium metalen cilinder van het implantaat is sterk en opmerkelijk goed bestand tegen tandvleesaandoeningen en tandbederf.

Het slechte nieuws is dat de natuurlijke tanden van een tandbrug onder de kronen nog steeds vatbaar zijn voor verval en andere mondgezondheidsproblemen.

Tandbederf kan het gevolg zijn van voedseldeeltjes die tussen de tanden of onder een slecht passende tandbrug terechtkomen.

Tandbruggen zijn sterke restauraties die vaak 10 jaar of langer meegaan voordat ze moeten worden vervangen. Maar af en toe faalt een brug voor zijn tijd.

Het aantal tanden dat kan worden vervangen door een tandbrug varieert. Over het algemeen kan een tandheelkundige brug worden gebruikt om één tot vier tanden te vervangen. Het is zeldzaam om gevallen te vinden waarin tandbruggen worden gebruikt om vijf of meer tanden te vervangen.

Aangezien het kaakbot begint te resorberen zodra u uw tandtransplantatie verliest, is voor sommige procedures een transplantatie noodzakelijk. Bij het krijgen van tandheelkundige implantaten is bottransplantatie bijvoorbeeld noodzakelijk als het bot is geresorbeerd. Het voordeel van bruggen is dat bottransplantatie niet nodig is.

Eet minimaal een uur niets en totdat de verdoving is uitgewerkt na uw eerste kroon- of brugbezoek.

Een tandheelkundige brug is een veilige en betrouwbare manier om uw glimlach te herstellen en verdere tandproblemen te voorkomen. Bovendien is het een meer praktische keuze dan een implantaat, dat een operatie en een langere herstelperiode vereist.