Tandheelkunde

Tandkronen in Turkije

Tandkronen in Turkije

Wat is een Tandkroon?

Een kroon wordt meestal aangebracht wanneer het grootste deel van de tandstructuur verloren is gegaan en te zwak is geworden om kauw- en/of bijtkrachten te ondersteunen. De tandstructuur kan verloren gaan als gevolg van een breuk van de tand of onbehandelde tandcariës die zich wijd in de tand heeft verspreid. Een andere indicatie voor het herstellen van een tand met een kroon is een met een wortelkanaalbehandeling behandelde tand. Tanden die met een wortelkanaalbehandeling zijn behandeld, worden na verloop van tijd kwetsbaarder, waardoor de kans groter is dat ze breken en worden getrokken. Het herstellen van met een wortelkanaalbehandeling behandelde tanden met een kroon zal ze na verloop van tijd beschermen tegen breken. Mensen die lijden aan ernstige gebitsslijtage kunnen ook baat hebben bij kronen om hun tanden te herstellen en hun tanden te beschermen tegen verdere schade. Kronen worden ook gebruikt om tandheelkundige implantaten te herstellen. Wanneer een tandheelkundig implantaat wordt geplaatst om een ​​verloren tand te vervangen, plaatsen we een porseleinen kroon over het implantaat om het eruit te laten zien als een tand.

Methoden voor tandheelkundige kronen

Tandkronen zijn meestal de soorten die hun naam ontlenen aan de materialen die in hun structuur worden gebruikt. Het aantal te kronen tanden varieert van persoon tot persoon. Als het aantal tandkronen meer dan twee is, moet de kroon duurzamer zijn. De keuze van patiënten die meer dan 2 kronen zullen hebben, heeft de voorkeur van de arts als tandkroon van zirkonium of metalen infrastructuur. Tandkronen zijn;

Metalen infrastructuur Porseleinen tandkroon

De benodigde metalen infrastructuur wordt gemaakt nadat de tandstructuur is gemeten. Tandtechnici gebruiken gespecialiseerde borstels om tanden te vormen, en de metalen restauraties die in de mond van de patiënt worden gebruikt, moeten compatibel zijn. Ze zijn gepolijst en klaar voor gebruik.

Volledig keramische keizerinkroon

Het is een methode die wordt toegepast door degenen die een enkele tandkroon zullen maken. Dit is een techniek die wordt toegepast op een enkele voorste tand, anders dan een metalen infrastructuurkroon. Het is een duurzamere techniek dan andere kronen. Maar bij harde klappen is de kans op breken erg groot.

Een van de redenen waarom de keizerin-kroonfineertechniek vaak de voorkeur geniet in Turkije en over de hele wereld, zijn de voordelen die het biedt. Onder deze voordelen kunnen we de dingen die u moet weten als volgt opsommen:

 • Biedt een natuurlijk uiterlijk van de tanden
 • Het voldoet aan de esthetische verwachtingen dankzij de hoge lichtdoorlatendheid.
 • Deze tandkroonmethode heeft natuurlijke fluorescentie en dankzij deze eigenschap kan de oppervlaktestructuur worden gecontroleerd.
 • In vergelijking met andere typen kronen is de retentiefunctie hoger.
 • Minder opbouw van tandplak aan het oppervlak
 • Bestand tegen slijtage
 • Vloeistofopname is laag
 • Het wordt volledig pijnloos aangebracht.
 • Het kan ook worden toegepast wanneer de kleurtoon van de tanden verandert.

Zirkoniumkroon

Het is een tandkroontechniek die over het algemeen wordt uitgevoerd om een ​​esthetisch uiterlijk te geven en heeft veel voordelen. Het staat bekend als de tand die het dichtst bij de natuurlijke tand ligt. Zirkonium heeft de voorkeur van patiënten vanwege de vele voordelen. Deze voordelen zijn;

 • Ze krijgen gemakkelijk vorm en kunnen gemakkelijk in een witte kleur worden veranderd.
 • Het zijn kunsttanden die door hun natuurlijke uiterlijk het meest echte tanden nabootsen.
 • Ze bevatten geen metaal. Langdurige retentie in de mond is veilig.
 • Niet gevoelig; Bestand tegen warme en koude gerechten en dranken

heb je een vraag?
Meer informatie nodig over de operatie? Door op Whatsapp of e-mail te klikken, kunt u een gratis adviesgesprek krijgen voor uw vragen.
Vraag het aan de dokter

Voor de operatie van een kroon

In het tandkronenproces; Materialen zoals zirkonium, goud, zilver, porselein en keramiek kunnen worden gebruikt. Afhankelijk van de operatie die onder toezicht van de arts moet worden uitgevoerd, kan een van deze opties de voorkeur hebben. Wie een ander resultaat wil bereiken dan de natuurlijke look, kan kiezen voor metalen materialen zoals goud en zilver. Degenen die gevoelig zijn voor een natuurlijk uiterlijk, moeten een van de opties van zirkonium, porselein en keramiek kiezen. De prijzen van gekroonde tanden kunnen variëren afhankelijk van het te kiezen materiaal. Aandacht besteden aan dit criterium bij het kiezen zal helpen bij het maken van het budget. Zirkonium kan worden beschouwd als het meest bruikbare materiaal, zowel qua natuurlijkheid als qua functionaliteit. Zirkoon is de meest geschikte manier om originaliteit te bereiken in termen van tanduitstraling. Om deze reden kunnen degenen die op jonge leeftijd kronen willen hebben, ook de voorkeur geven aan zirkonium. Wanneer toegepast door een arts die een expert is op het gebied van zirkoniumkronen, kan de tand zonder problemen gedurende lange tijd worden gebruikt.

Tanden worden voorbereid op de kroon door voorafgaand aan de operatie een onderzoek uit te voeren. Voor de coating worden de tanden gereinigd door passende behandelingen uit te voeren. Alle voorwaarden die nodig zijn voor het coaten zijn aanwezig. Tandheelkundige kroonbehandelingsfasen zijn;

 • Tanden worden gemeten en er worden tijdelijke mallen op de tanden geplaatst totdat de kronen zijn voorbereid.
 • Als er zich een probleem voordoet gedurende de tijd dat de mallen op de tanden zitten, wordt er onmiddellijk ingegrepen en worden eventuele problemen die kunnen ontstaan ​​bij het maken van de kroontanden in een computeromgeving met 3D-systemen voorbereid. Geprepareerde tanden worden op de afspraakdag aangebracht.

Het kroonbehandelingsproces eindigt in ongeveer 3 sessies als er geen probleem is. Opgemerkt moet worden dat de behandeling moet worden uitgevoerd met tussenpozen van 2-3 dagen. Na afloop van de kroonbehandeling is het belangrijk dat de patiënt aandacht besteedt aan de mond- en tandverzorging en regelmatig op controle komt. Tandheelkundige behandelingen uitgevoerd door specialisten kunnen jarenlang gezond gebruikt worden als aan de noodzakelijke voorwaarden wordt voldaan.

Na een kroonoperatie

Het wordt aanbevolen dat u de instructies van uw tandarts opvolgt voor een comfortabel genezingsproces na een tandkroon. Afhankelijk van het type kroonbehandeling, zijn er procedures die moeten worden uitgevoerd in overeenstemming met elke behandeling. kroonbehandelingen worden op verschillende manieren toegepast om de stoornissen in de tandstructuur te reguleren en gezondere tanden te krijgen. Volgens de uitgevoerde behandelingen zijn de punten waarmee rekening moet worden gehouden na de operatie;

 • Beschouw de kronen als uw normale tanden en poets ze minstens 2 keer per dag.
 • Voedselresten kunnen achterblijven onder de kruizen, hiervoor is het gebruik van super flosdraad noodzakelijk.
 • Het is noodzakelijk om eens in de 6 maanden naar een reguliere controle te gaan.
 • Het is typisch om in het begin tintelingen te ervaren.. dit gaat na verloop van tijd over. Als het niet overgaat kunt u de door uw huisarts aanbevolen pijnstiller gebruiken, als de klachten aanhouden kunt u een afspraak maken met uw huisarts.
 • Uw arts kan de tanden tijdelijk hechten. In dit geval kunnen de kronen gemakkelijker loskomen. Er bestaat niet zoiets als een tijdelijk gehechte tand die er de hele tijd uit zal vallen. Als er na proefgebruik geen probleem is, wordt deze permanent bevestigd.
 • Het gebruik van flosdraad moet worden voortgezet. Mogelijk moet zelfs de gebruiksfrequentie worden verhoogd.
 • Wees voorzichtig met extreem hard voedsel zoals walnoten, enz. De schalen van het voedsel mogen niet door uw tanden gebroken worden
 • Er kunnen in één keer permanente of tijdelijke lijmresten achterblijven. Wees dus niet bang als je je tanden poetst.
 • U kunt een afspraak maken met uw arts om al uw problemen te bespreken.
 • Het kan even wennen zijn omdat er een vreemde substantie in uw mond zit.
 • Kronen kunnen te groot lijken voor uw tong, lippen, in uw mond. De reden hiervoor is dat er lange tijd geen tanden in dat gebied zitten. U zult er uiterlijk binnen 15 dagen aan wennen.

Tandkronen in Turkije Proces

Anesthesia

Lokaal

Duration of treatment

6-8 Uur

Stay in Istanbul

3 Dagen

Socially acceptable

1 Week

Tandkronen Prijzen in Turkije

Porseleinen
120€
Zirkonium
150€
Laminaat
250€
All inclusive package
 • Free consultation
 • 4 nights in a 5 star hotel in Istanbul
 • Pre/post-operative testing
 • Cost for laboratory
 • Medication and Equipment
 • All round VIP transfer
 • 7/24 Support
 • Assistants speak English

Request Information
Voornaam is verplicht!
E-mail is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Zonder landcode
Call Time is vereist!
Volgens de tijd van je eigen land.
Meerdere operaties
 
Message
Privacybeleid is vereist

Application Process

Complete the Form

To contact us, you need to fill out the form first.

Free Consultation

After completing the form, our expert health consultants will contact you as soon as possible.

Send a Photo

Our expert health consultants will ask for your photos to show to the doctor.

Planning

After examining the photos, your doctor will decide whether you are suitable for the operation and your operation process will be planned.

Tandkronen in Turkije FAQ

Als u geen antwoord op uw vraag ziet, kunt u ons een e-mail sturen via ons contactformulier.

De onderzoeken kunnen op de dag van uw operatie worden gedaan. Dus plan dienovereenkomstig.

Houd er daarom rekening mee dat u een paar dagen in Istanbul moet blijven als u hier tandheelkundige kronen krijgt. U krijgt tussentijds een tijdelijke kroon van de tandartspraktijk. Uw op maat gemaakte kronen passen meestal en worden binnen 4 tot 7 dagen gemaakt. Dit geeft aan dat je ongeveer een week in Istanbul moet doorbrengen.

Een gemiddelde tandkroon zou 15 jaar meegaan met speciale voorzorgsmaatregelen. Ze gaan echter vaak wel 25 tot 30 jaar mee als u extra tijd en aandacht besteedt aan de gezondheid van uw gebit.

Een tandkroon is een fantastische behandelingsoptie die een efficiënte, langdurige verlichting kan bieden voor tal van tandproblemen. Ter ondersteuning van een tand na een wortelkanaalbehandeling, om een ​​gebroken of gebarsten tand te behandelen, om een ​​beschadigde tand te versterken en te beschermen, of om een ​​tand te versterken, worden tandkronen geadviseerd.

Er wordt een normale tand onder een kroon aan vastgemaakt. Hierdoor kunnen de randen van een kroon verslechteren. Een kroon met tandbederf langs de randen kan alleen permanent worden hersteld door de oude kroon te verwijderen, het tandbederf te behandelen en een nieuwe kroon te maken.

Een wortelkanaalbehandeling is niet noodzakelijk essentieel om een ​​kroon te krijgen, en vice versa. Maar af en toe moet u misschien beide behandelingen krijgen. Uw tandarts kan extractie adviseren als uw tand niet meer te redden is. Later kunt u de ontbrekende tanden vervangen door een kunstgebit, tandbruggen of implantaten.

Volledig keramische kronen zijn een goede optie voor voortanden.. Tandkronen van geperst keramiek hebben een stevige binnenkern. Tandkronen van geperst keramiek nemen de plaats in van de metalen voeringen die worden gebruikt bij de productie van volledig keramische kronen. Omdat porselein de natuurlijke kleur het dichtst benadert, wordt het gebruikt om geperste keramische kronen af ​​te dekken.

Na het ontvangen van een kroon zou u zich niet slechter moeten voelen. Uw tanden, tandvlees en omliggende weefsels worden lokaal verdoofd door uw tandarts, maar er zal waarschijnlijk ook een verdoving worden toegediend, dus u kunt een klein kneepje voelen.

Door uw glimlach te verbeteren, kunnen fineren en kronen uw tanden er beter uit laten zien. Veneers worden meestal gebruikt voor functie en schoonheid, hoewel ze de functie van een tand niet kunnen herstellen als deze onherstelbaar beschadigd is. Naast het verbeteren van het uiterlijk, kunnen kronen indien nodig tanden beschermen.

Uw tandarts zal de tand en het tandvlees eromheen verdoven (verdoven) voordat met het maken van de kroon wordt begonnen. Daarna worden het kauwvlak en de zijkanten van de tand aangepast om plaats te maken voor de kroon. Afhankelijk van het type kroon dat wordt gebruikt, wordt een bepaald bedrag geëlimineerd.

Het maakt niet uit hoeveel tanden zorg nodig hebben, uw tandarts kan u helpen. Zelfs als ze ernstig gebroken zijn, kunnen talloze tanden worden bedekt door kronen. Plan meteen een consult in om aan de slag te gaan op weg naar het verkrijgen van een prachtige glimlach.

Er is geen onderscheid tussen een tandkapje en een kroon. Een tandkroon is een tandvormige kap die over een tand wordt geplaatst om zijn vorm, grootte, sterkte en uiterlijk te herstellen. Tandimplantaten kunnen ook een kroon op de bovenkant hebben.