Lensimplantatie

Trifocale Lenzen in Turkije

Trifocale Lenzen in Turkije

Wat zijn Trifocale Lenzen?

Dit type lens komt het meest voor van de drie in de praktijk gebruikte lenzen. Deze torische trifocale lenzen worden geïmplanteerd via een kleine incisie (minimaal invasief) aan de rand van het hoornvlies. Met deze lenzen kunt u helder, ver, dichtbij en op middellange afstand zien. De trifocale lens heeft een unieke eigenschap in vergelijking met andere intraoculaire lenzen. Deze functie is dat het drie brandpunten heeft. Ze bieden echter een optimaal zicht op korte en verre afstand, evenals op middellange afstand. Het is algemeen aanvaard dat deze gemiddelde afstand voor onze ogen 60 tot 80 cm is. Het heeft ook te maken met computerwerk, het lezen van prijskaartjes of visueel contact in gesprekssituaties.

Het UV-filter zorgt voor extra bescherming tegen schadelijke effecten op het netvlies en voorkomt beschadiging van het oog. Maar bovenal lijkt het een beter contrastgevoel te geven, bijvoorbeeld tijdens het rijden.

Welke patiënten kiezen voor deze lens?

Trifocale lenzen worden gebruikt bij staarpatiënten en soms bij patiënten met een hoog aantal glazen zonder staar. De behandeling wordt gedaan door de lens in het oog te verwijderen en te vervangen door een kunstlens. Deze kunstlens, die in het oog wordt geplaatst, is permanent. Het kan levenslang in het oog blijven. Bovendien heeft het de voorkeur bij patiënten ouder dan 40 jaar die geen bril meer willen dragen.

Voordelen

Trifocale lenzen bieden veel voordelen voor de patiënt. Dit voordeel is over het algemeen als volgt:

  • Op welke afstand uw zichtafwijking ook is, na deze operatie heeft u geen bril meer nodig.
  • Het is veel kosteneffectiever dan patiënten die een bril moeten dragen.
  • Hiermee kunt u scherp zien, ongeacht uw oogziekte.

Voordat trifocale lenzen worden gebruikt

Bij een cataractoperatie wordt de natuurlijke lens van het oog verwijderd en wordt er een trifocale lens voor in de plaats geplaatst. Deze lenzen zijn voor het leven. De chirurgische techniek die wordt toegepast bij het dragen van deze lenzen is een staaroperatie die wordt uitgevoerd met de phaco-emulsificatiemethode, die het hoogste slagingspercentage ter wereld heeft. Het wordt uitgevoerd met druppels en milde kalmerende middelen worden toegepast bij patiënten die dat wensen. Patiënten worden na de operatie ontslagen.

heb je een vraag?
Meer informatie nodig over de operatie? Door op Whatsapp of e-mail te klikken, kunt u een gratis adviesgesprek krijgen voor uw vragen.
Vraag het aan de dokter

Uw arts zal uw medische onderzoeken vóór de operatie uitvoeren. Als u bloedverdunners gebruikt, vertel dit dan aan uw arts en neem dit geneesmiddel in onder toezicht van een arts. Uw arts kan u echter een week voor de operatie vragen om te stoppen met het innemen van het geneesmiddel. Denk eraan om uw arts niet te informeren over uw chronische ziekten.

Na operatie van Trifocale Lenzen

Het wordt niet aanbevolen om intraoculaire lenzen opnieuw te vervangen, tenzij er een medische aandoening is. Om deze reden is de beslissing om welke lens te plaatsen vóór een cataractoperatie een belangrijke en eenmalige beslissing. Het aanbrengen van trifocale lenzen is niet voor elke patiënt geschikt. Daarom is het kiezen van de juiste lens voor de patiënt erg belangrijk.

Slimme lenspatiënten moeten vóór de operatie in detail worden geëvalueerd en zowel de algemene toestand als de oogstructuur van de patiënt moeten zeer zorgvuldig worden behandeld. Wanneer de juiste patiënt wordt aangemeten door ervaren chirurgen, is het postoperatieve succes en de tevredenheid van de patiënt zeer hoog.

Trifocale Lenzen in Turkije Proces

Anesthesia

Lokaal

Duration of treatment

15 Minuten

Stay in Istanbul

4 Dagen

Socially acceptable

1 Dag

Request Information
Voornaam is verplicht!
E-mail is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Zonder landcode
Call Time is vereist!
Volgens de tijd van je eigen land.
Meerdere operaties
 
Message
Privacybeleid is vereist

Application Process

Complete the Form

To contact us, you need to fill out the form first.

Free Consultation

After completing the form, our expert health consultants will contact you as soon as possible.

Send a Photo

Our expert health consultants will ask for your photos to show to the doctor.

Planning

After examining the photos, your doctor will decide whether you are suitable for the operation and your operation process will be planned.

Trifocale Lenzen in Turkije FAQ

Als u geen antwoord op uw vraag ziet, kunt u ons een e-mail sturen via ons contactformulier.

Na de trifocale lensoperatie kunt u terugkeren naar uw land. Maar het zou beter zijn om hier twee of drie dagen te blijven vanwege het risico op complicaties. Als alles in orde is, kunt u na een dag terugkeren naar uw land.

U moet hier aanwezig zijn op de dag van de operatie. Enkele dagen voor de operatie hoeft u niet aanwezig te zijn. Maar als je hier een rondreis hebt gepland, kun je eerder aankomen.

Het bovenste deel van de lens corrigeert het zicht op afstand. Het midden van de lens corrigeert echter het tussenzicht. Het onderste deel van de lens corrigeert dichtbij zien. Ook zitten er verschillende soorten lenzen in de lens. Deze kunnen het zicht over drie afstanden corrigeren zonder verschillende lijnen.

Het duurt een paar dagen voordat u gewend bent aan het dragen van deze lens. Het is normaal dat u hiervoor een gewenningstijd heeft. U moet uw bril zo vaak mogelijk dragen om uw aanpassingstijd te versnellen.

Ja. Sommige ringen richten licht veraf, sommige richten zich op de middellange afstand en sommige op korte afstand. Met andere woorden, de trifocale lens breekt het invallende licht in stukken en maakt het mogelijk om ver, middellang en dichtbij te zien. Om deze reden kan de persoon soms een afname van de kwaliteit van het zicht op afstand voelen.

Multifocale lenzen hebben meer dan één sterkte in de lens zelf. Daarom is het vergelijkbaar met bifocale en trifocale lenzen. Er is een fysieke lijn die verandert op basis van waar je naar de lens kijkt. Er is niet zo'n lijn op multifocale lenzen.

Volgens een studie uit 2017 van de meta-analyseliteratuur waarin de klinische prestaties van de twee lenstypes werden vergeleken, bleken trifocale lenzen een beter intermediair zicht te bieden dan multifocale lenzen met twee brandpunten.

Het zou niet juist zijn om een ​​bepaalde prijs te geven voor slimme lenzen. Omdat deze prijzen variëren afhankelijk van het merk lenzen, de ervaring van uw arts en de kwaliteit van het gezondheidscentrum.

Plan om één tot drie dagen vrij te nemen van je werk om ervoor te zorgen dat je genoeg tijd hebt om uit te rusten. U kunt echter binnen een paar dagen terugkeren naar de meeste normale activiteiten. U kunt direct na de operatie doorgaan met lezen, tv kijken, schrijven en wandelen.

Deze lenzen, die patiënten levenslang kunnen gebruiken, zijn zeer goed en veilig. Het is ook een blijvende en definitieve oplossing voor uw visuele beperking. U moet met uw arts beslissen welk type lens geschikt is voor u en welk type lens geschikt is voor u.

Meestal wennen patiënten binnen 2-4 weken aan de trifocale lens. Deze periode kan soms oplopen tot 6 weken. Het proces verschilt van patiënt tot patiënt.

Steeds meer mensen kiezen voor multifocale lenzen in plaats van trifocale lenzen. Maar trifocale lenzen hebben de neiging om een ​​beter perifeer gezichtsveld te bieden dan progressieve lenzen, vooral voor lezen of werken op een computer.