Tandheelkunde

Veneers in Turkije

Tandheelkundige Behandelingen in turkije

Wat zijn veneren?

Tandheelkundig veneer, dat ook wordt beschouwd als een soort tandheelkundige restauratie, is het proces waarbij de tanden worden gesloten met bepaalde materialen en bruggen voor zowel functionele als esthetische uitstraling. Voor functionele doeleinden wordt het vaak gebruikt bij tandbederf, gebroken tandvullingen, tandextractie en behandeling van gaatjes in de mond. Het wordt gebruikt als een therapeutische methode, vooral in gevallen zoals cariës, wanneer de vulling niet kan worden gevuld en niet kan worden gerepareerd. Als er een zichtbare verkleuring van de tanden of ernstige problemen in hun vorm is, kan tandcoating worden aangebracht. Soms moeten tanden worden geëtst voor tandheelkundige fineren. Deze slijtage varieert afhankelijk van de te maken prothese en de esthetische verwachting van de persoon. Soms is het mogelijk om tandcoating te maken zonder slijtage. Dit hangt volledig samen met het behandelproces van de persoon.

Voor Veneer

 • Niet alle tandcariës hebben veneer nodig: Kleine cariës op tanden hebben over het algemeen geen veneer nodig. In dergelijke gevallen heeft een vullingsbehandeling, een andere vorm van restauratieve tandheelkunde, de voorkeur. In sommige gevallen kan cariës zich hebben ontwikkeld tot aan de wortels van de tanden. In dit geval wordt een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd voordat het fineer wordt aangebracht om de kwetsbare tanden te ondersteunen. Om te bepalen of een fineer noodzakelijk is, wordt gekeken naar de structurele toestand van de tand. Geïnfecteerde wortels en grootschalige cariës tasten de structuur van een tand veel sneller en ernstiger aan. In dit geval is waarschijnlijk een coating nodig. In mildere gevallen van tandcariës volstaat meestal een vullingsbehandeling.
 • Ook na het vullen kan fineer nodig zijn: Voor kleine gaatjes is vullen de beste oplossing. Deze praktijk elimineert echter niet volledig de behoefte aan coatings in de toekomst. Gaatjes kunnen de tandstructuur zelfs na het vullen in gevaar brengen.
 • Tandbederf is niet de enige reden voor veneers: overmatige gaatjes en gaatjes zijn slechts enkele redenen waarom tandartsen veneers aanbevelen. Andere redenen om te coaten zijn:
 1. Cosmetische redenen: de tandarts kan veneers aanbevelen op tanden die verkleurd of verkleurd zijn, zodat ze beter passen bij aangrenzende tanden.
 2. Implantaten: Veneers kunnen prachtig implantaten bedekken.
 3. Tandbruggen of kunstgebitten: Veneers kunnen de voorkeur hebben om een ​​kunstgebit volledig aan de tandbrug of kunstgebit te bevestigen.

Geen enkel type veneer gaat een leven lang mee: net als tanden hangt de levensduur van fineren af ​​van hoe goed ze worden verzorgd. Om de levensduur van fineren te verlengen, moet beschermende tandheelkundige uitrusting worden gedragen voor het klemmen en moet kleverig of hard voedsel worden vermeden. Tanden moeten minstens twee keer per dag worden gepoetst en er moet flosdraad worden gebruikt. Als dergelijke gezonde gewoonten voor mondhygiëne worden verwaarloosd, hopen bacteriën zich op onder het fineer en worden de tanden weer zwak.

 • Veneer kan in één sessie worden aangebracht: De afgelopen jaren waren er meerdere sessies nodig om fineer te plaatsen. Tegenwoordig kunnen fineren echter eenvoudig in één sessie worden geïnstalleerd. Dit is erg belangrijk voor mensen met een drukke agenda.

Na veneren

Er hoeft geen speciale toepassing te worden uitgevoerd nadat de tandcoating is voltooid. Wat wordt aanbevolen voor normale tanden, wordt ook toegepast op veneren. Maar het moet met precisie worden benaderd. Overmatig warmte- of overmatig koud verbruik moet worden vermeden. Tanden moeten twee keer per dag worden gepoetst en indien nodig moet flosdraad worden gebruikt. Het gebruik van mondwater wordt ook aanbevolen.

heb je een vraag?
Meer informatie nodig over de operatie? Door op Whatsapp of e-mail te klikken, kunt u een gratis adviesgesprek krijgen voor uw vragen.
Vraag het aan de dokter

Aandacht hieraan besteden na het coaten verlengt de levensduur van het fineer. Wat kan worden ervaren na tandfineer Het is heel normaal om een ​​vreemd gevoel in de mond te voelen nadat tandfineer is gemaakt. Zelfs na een eenvoudige vulprocedure zorgt het gevoel van overmaat in de mond ervoor dat de tong het constant voelt. Deze zijn in het begin normaal, maar als dit gevoel van grootte niet na 3 weken verdwijnt of als het gevoel van lengte pas na 2 dagen verdwijnt en problemen veroorzaakt zoals haken of stoten tijdens het eten, moeten ze met de tandarts worden besproken . Dit probleem wordt opgelost met een beetje etsen. Bovendien kunnen wangweefsels, zachte weefsels in de mond, zijn uitgegroeid tot tandgebieden die lange tijd leeg zijn geweest. Nadat het fineer klaar is, kan bijten optreden zonder het te merken tijdens het eten. Als dit een zeer ernstig probleem oplevert, kunnen de randen van de prothese met een speciale procedure worden gecorrigeerd. Ten slotte mag niet worden vergeten dat prothesen door de mens zijn gemaakt. Als er veel sprake is van een slechte adem en bloedend en kneuzingen van het tandvlees, kan men denken dat de mondverzorging niet correct is uitgevoerd en dat de prothese op een verkeerde manier is gemaakt waardoor er te veel druk op het tandvlees komt te staan. Omdat overmatige druk op het tandvlees de bloedcirculatie daar negatief beïnvloedt, waardoor blauwe plekken en bloedingen ontstaan. In dergelijke gevallen is het noodzakelijk om de arts opnieuw te raadplegen en de prothese te corrigeren.

Het genezingsproces na fineertanden duurt over het algemeen enkele dagen. In dit proces zal het lichaam zich ontdoen van de irritatie en ontsteking die gepaard gaan met de toepassing. Patiënten kunnen na het aanbrengen tijdelijke gevoeligheid, ongemak of pijn ervaren. Naast al deze, moet het volgende worden overwogen na fineertanden:

Gevoelloosheid door anesthesie:

Als lokale anesthesie werd gebruikt tijdens de coatingprocedure, kan er enkele uren na het aanbrengen gevoelloosheid in de mond aanwezig zijn. Tijdens deze periode kunnen veel patiënten onbewust de binnenkant van de mond beschadigen omdat ze de prikkels zoals hitte of pijn niet kunnen voelen. Daarom is het noodzakelijk om gedurende deze tijd het drinken van hete vloeistoffen of het kauwen op harde voorwerpen te vermijden. Kort na het aanbrengen kunnen echter wat blauwe plekken of ontstekingen optreden, vooral in het gebied van de onderkaak. Deze negatieve aandoeningen verdwijnen vanzelf binnen een paar dagen zonder dat enige behandeling nodig is.

Pijn, ongemak en gevoeligheid:

Veel patiënten kunnen enige pijn of minimaal ongemak ervaren in het gefineerde gebied na de fineerprocedure. Deze aandoening verdwijnt over het algemeen binnen enkele dagen of weken zonder enige behandeling. Nadat het fineer is geplaatst, kan er echter enige gevoeligheid optreden in het omliggende tandvlees. Bij dergelijke ongemakken kan de tandarts pijnstillers en plaatselijke verdovingsgels aanbevelen om pijn te verminderen en patiënten comfortabeler te laten voelen. Als de gevoeligheid of pijn langer dan een paar weken aanhoudt of ernstig is, moet een tandarts worden geraadpleegd.

Verzorging van tijdelijke fineren:

Speciale zorg is vereist om traumatische situaties te voorkomen, aangezien tijdelijke veneren veel kwetsbaarder zijn dan permanente veneren. Over het algemeen kunnen patiënten hun tanden normaal gebruiken en blijven poetsen. Om de tijdelijke coatings echter niet te beschadigen, moeten ze aandacht besteden aan de volgende aanbevelingen:

 • Kauwbare voedingsmiddelen zoals plakkerige of kauwgom die tijdelijke coatings kunnen losmaken, moeten worden vermeden.
 • Hard voedsel mag niet worden geconsumeerd omdat dit de coatings zal beschadigen.
 • Gedurende een bepaalde tijd moet het kauwen worden gedaan met de tegenoverliggende tanden.
 • Flossen moet worden vermeden zolang er tijdelijke veneers zijn. Onregelmatige fineerranden kunnen uw tandvlees irriteren.

Aanbevelingen voor voeding en mondverzorging tijdens herstel:

Wanneer permanent veneer is aangebracht en het verdovende effect van de verdoving is uitgewerkt, kunnen patiënten normaal gesproken elk voedsel consumeren. Het is echter het beste om plakkerig voedsel te vermijden binnen de eerste 24 uur na de permanente coatingprocedure. Patiënten moeten in de eerste plaats wegblijven van hard, kleverig of kauwbaar voedsel zoals kauwgom. Na een tijdje kan dergelijk voedsel echter langzaam worden gestart. Een gezonde mondverzorging moet de hele tijd worden beoefend leven. Houd er rekening mee dat fineren, met name de abutmenttanden, uiterst gevoelig zijn voor tandbederf langs de tandvleesrand. Om deze reden moeten de tanden minstens twee keer per dag worden gepoetst met fluoridetandpasta en moet flosdraad elke dag zorgvuldig worden gebruikt.

Veneers Prijzen in Turkije

All inclusive package
 • Gratis consultatie
 • Pre-/postoperatief testen
 • Kosten voor laboratorium
 • Medicijnen en apparatuur
 • Allround VIP-transfer
 • 24/7 ondersteuning
 • Assistenten spreken Nederlands

Request Information
Voornaam is verplicht!
E-mail is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Zonder landcode
Call Time is vereist!
Volgens de tijd van je eigen land.
Meerdere operaties
 
Message
Privacybeleid is vereist

Application Process

Complete the Form

To contact us, you need to fill out the form first.

Free Consultation

After completing the form, our expert health consultants will contact you as soon as possible.

Send a Photo

Our expert health consultants will ask for your photos to show to the doctor.

Planning

After examining the photos, your doctor will decide whether you are suitable for the operation and your operation process will be planned.

Veneers in Turkije FAQ

Als u geen antwoord op uw vraag ziet, kunt u ons een e-mail sturen via ons contactformulier.

Uw fineer kan in één dag worden aangebracht als er geen complicaties zijn. Daarom is het uw keuze om de aankomstdatum naar wens te plannen.

5 dagen zouden voldoende moeten zijn om ervoor te zorgen dat er geen complicaties optreden na de operatie van het fineer. Dus dienovereenkomstig plannen.

Of je nu porselein of composiet fineer hebt, en hoe goed je ervoor zorgt, zal van invloed zijn op hoe lang ze meegaan. Fineer gemaakt van porseleinlaminaat kan 10 tot 12 jaar meegaan. Composiet harsfineer moet vaker worden vervangen omdat ze maar 4 tot 8 jaar meegaan.

Je natuurlijke tanden worden echter niet geruïneerd door porseleinen veneers! In werkelijkheid zijn ze gemaakt om over je tanden te passen en hun uiterlijk te verbeteren.

Er moet zorg worden besteed aan fineer en de tanden die ze ondersteunen. Twee keer per dag je tanden en fineer poetsen is essentieel. We raden aan om een ​​tandpasta te kiezen die niet schurend is en vrij van korrelige componenten zoals zuiveringszout en houtskool.

Nee! De meeste patiënten zeggen dat ze tijdens de behandeling helemaal geen pijn of ongemak hebben ervaren. Dit komt door hoe minimaal opdringerig het proces is. De enige tandvoorbereiding die nodig is voor fineren, is het verwijderen van een zeer dunne laag glazuur.

Porseleinen fineren doen dit in wezen. Tandheelkundig porselein is zeer vlekbestendig, dus zelfs jaren nadat ze zijn aangebracht, blijven uw fineren in dezelfde mooie, oogverblindende witte tint. Daarom beschouwen veel specialisten ze als een langdurige procedure voor het bleken van tanden.

Porseleinen veneers kunnen zelf geen gaatjes ontwikkelen. De tanden waaraan ze vastzitten zijn echter nog steeds kwetsbaar voor tandbederf, daarom is het van cruciaal belang dat u na uw behandeling een goede mondhygiëne blijft toepassen.

Afhankelijk van de vaardigheid van de tandarts, kunnen veneers worden verwijderd terwijl een deel van de tand intact blijft, hoewel er geen enkele rechtvaardiging voor zou moeten zijn. Uw fineren hoeven niet snel te worden verwijderd als uw tandarts een grondig consult heeft gegeven en als ze van uitstekende kwaliteit waren en goed waren aangebracht toen ze werden geïnstalleerd.

Nee, het hebben van fineer zal je mond niet onaangenaam laten ruiken. Als u niet voor uw mondhygiëne zorgt, kunnen zich rond de randen van fineer vieze geuren gaan vormen.

Zowel tandfineer als kronen kunnen het uiterlijk en de functionaliteit van uw tanden verbeteren. Het belangrijkste verschil tussen een fineer en een kroon is dat een fineer alleen de voorkant van de tand bedekt. Weten welke tandheelkundige reparatiemethode voor u geschikt is, is cruciaal.

Zelfs als u nog niet lispelt, kunnen tandheelkundige fineren met de verkeerde lengte of dikte het doen. De tong kan aan het fineer blijven haken als ze te lang zijn, waardoor u lispelend kunt gaan praten.