10 Adviezen Voor na De Haartransplantatie

Hier is een korte versie van onze postoperatieve adviezen voor patiënten met haartransplantaties in Turkije. Houd er rekening mee dat dit de algemene richtlijnen zijn en dat sommige punten kunnen verschillen na de haartransplantatie met de arts.

Wat is een haartransplantatie?

Haartransplantatie is het type operatie waarbij je haar verplaatst om een gebied met dun of geen haar op te vullen. Artsen doen deze transplantaties al sinds de jaren 1940. Maar de methodes zijn de laatste jaren sterk veranderd.

Wat gebeurt er na de haartransplantatie?

Patiënten zijn erg benieuwd naar de voor-na-behandelingen van een haartransplantatie. In deze blog hebben we voor u en de remedies op een rijtje gezet waar u mee te maken kunt krijgen in het postoperatieve proces. Voor gedetailleerde informatie over voorprocessen, kunt u ons artikel “Wat moet ik doen vóór de haartransplantatie?” lezen.

Je hoofdhuid kan erg gevoelig zijn na de operatie. Het kan zijn dat je een paar dagen een pijnstiller moet nemen. Je arts zal je minstens een dag lang verband over je hoofdhuid laten dragen. Hij of zij kan je ook een antibioticum voorschrijven dat je een paar dagen moet innemen. De meeste mensen kunnen 4 tot 6 dagen na de ingreep weer aan het werk.

Binnen 2 tot 4 weken na de operatie zal het getransplanteerde haar uitvallen. Maar je zou binnen enkele maanden nieuwe groei moeten zien. De meeste mensen zullen na 9 tot 12 maanden 70% nieuwe haargroei zien. Sommige artsen schrijven haargroeimiddelen voor om de haargroei na de operatie te verbeteren.

Postoperatieve instructies na haartransplantatie

10 Adviezen voor na De Haartransplantatie

Bij Erdem Clinic, OK zijn we er trots op dat we haartransplantaties kunnen aanbieden omdat we vinden dat mensen van elke leeftijd trots mogen zijn op hun haardos. Het is echter belangrijk dat je weet wat je moet vermijden als je thuiskomt van het proces.

1-Rijden

Haartransplantatie wordt uitgevoerd onder sterke verdoving. Rijd de eerste dag na de haartransplantatie niet als je een kalmerend middel hebt gekregen. Zorg ervoor dat een vriend u van en naar uw afspraak rijdt.

2-Correct slapen

Om het risico op zwelling te verminderen, is het essentieel dat je de eerste nacht na de ingreep met je hoofd omhoog slaapt. Daarna moet je vijf dagen zo slapen. Sommige cliënten vinden dat ze maar een paar dagen met hun hoofd omhoog hoeven te slapen. Niet iedereen ervaart echter een zwelling na haarimplantaten. Er is geen reden waarom je niet normaal zou kunnen slapen, als je geen lichte druk voelt rond je voorhoofd.

3-Haar wassen

Het wassen van het haar is een van de belangrijkste dingen die het resultaat van de haartransplantatie kunnen beïnvloeden. In de kliniek leert elke patiënt hoe het haar op de juiste manier gewassen moet worden.

Shampooing moet dagelijks gebeuren om de korstjes te verwijderen. 7 dagen na de haartransplantatie mogen er geen sporen meer te zien zijn van opgedroogde korstjes op je hoofdhuid. Je mag je haar niet eerder dan 2 weken na de haartransplantatie op de normale manier wassen. Indien nodig kunt u het haar ook meer dan één keer per dag postoperatief wassen. Je moet de speciale shampoo blijven gebruiken tot de fles leeg is.

4-Pijnstillers

Er kan een paar dagen na de operatie wat pijn aanwezig zijn. Veel patiënten melden dat ze de eerste dag moeite hebben met slapen. Het is gebruikelijk om na de operatie meer pijn te hebben in het donorgebied dan in het ontvangende gebied. Het postoperatieve proces kan worden verlicht met vrij verkrijgbare pijnstillers. Je krijgt deze mee naar het centrum.

5-Zwelling na haartransplantatie

Als het gaat om processen die met moderne technieken worden uitgevoerd, is zwelling vrij zeldzaam. Het komt vaker voor bij grotere processen waarbij veel aan de haarlijn is gedaan. De zwelling kan het voorhoofd aantasten en kan 4 tot 6 dagen aanhouden. Sommige medicijnen worden gegeven om deze symptomen te verminderen.

6-Jeuk

Jeuk is een erg vervelend gevoel na deze operatie. Het kan over de hele hoofdhuid voorkomen 2 weken na de operatie. De jeuk geeft meestal aan dat het weefsel zich herstelt. Als de jeuk erg hevig wordt, kan een antihistaminepil worden gebruikt.

7-Gezondheids-en herstelproces

Na elke operatie die met moderne technieken is uitgevoerd, verloopt de genezing snel. De meeste mensen voelen zich binnen een dag of 3 na de operatie prima. U kunt gedurende een paar dagen wat gevoelloosheid en lichte pijn in de hoofdhuid verwachten. Aan de onderkant van de getransplanteerde haarschachten op de plaats van de ontvanger zullen rode puntvormige korstjes zitten. Deze zullen ongeveer 8-12 dagen zichtbaar zijn.

Gewoonlijk ziet de patiënt er binnen 2 weken na de operatie weer normaal uit. Lichte roodheid kan zichtbaar zijn na de operatie. Patiënten met een zeer lichte huidskleur kunnen gedurende langere tijd last hebben van roodheid. Patiënten met donker haar en een donkere huid herstellen sneller. Herstel na een operatie is een zeer individuele procedure die ook afhangt van de leeftijd, het dieet en zelfs het klimaat van de patiënt.

8-Scheren

10 Adviezen voor na De Haartransplantatie

Voor veel patiënten is de verzorging na een haartransplantatie cruciaal. Vooral als het om scheren gaat. Het ontvangende gebied kan 30 dagen na de operatie worden geschoren. Donorgebieden kunnen 7 dagen na de operatie worden geschoren zolang de korstjes in het donorgebied zijn verdwenen.

9-Schokverlies

Schokverlies begint in de eerste 2-5 weken na de operatie. Na de 4e tot 6e maand beginnen de verloren gegane grafts langzaam opnieuw te groeien. Aan het einde van de 6e maand zou de hergroei ongeveer 50% moeten zijn. En binnen de 9e maand zou het hergroeipercentage ongeveer 70% moeten zijn. De resultaten van de operatie moeten één keer per jaar na de operatie worden geëvalueerd.

10-Fysieke activiteit

Onmiddellijk na de operatie kun je beginnen met een korte wandeling. En je kunt beginnen met lichamelijke oefeningen waarbij je niet te veel zweet. Je kunt al 2 weken na de operatie beginnen met actieve lichaamsbeweging. We raden aan om kort na het sporten te douchen om het risico op infecties te minimaliseren.

Te vermijden supplementen na haartransplantatie

Supplementen die vitamine B, C, E en A bevatten, kunt u het beste innemen na deze operatie. Omdat ze allemaal de natuurlijke haargroei-enzymen van het lichaam ondersteunen en ook helpen bij het herstelproces na de operatie. Daarnaast is het aan te raden om van bepaalde voedingsstoffen en vitamines af te blijven die een bloedwaterafdrijvend effect hebben. Dit zijn bloedwaterafvoerende voedingsstoffen zoals knoflook, druiven, kurkuma, enz.

Zoals aminozuren en proteïnen mogen niet worden ingenomen binnen drie dagen na de operatie. Anders kunnen de haarzakjes verzwakken en kan het proces mislukken.

Hoe lang na de haartransplantatie zijn de transplantaten veilig?

Nieuw getransplanteerde haartransplantaten zijn tot 2 weken na de operatie veilig. In de eerste dagen na uw operatie zijn de nieuw getransplanteerde grafts kwetsbaar op hun nieuwe locatie. Daarom kunnen deze eerste dagen verloren gaan. Het is zelfs zo dat in de eerste drie of vier weken de schrik er goed in zit. Maar dat betekent niet dat de operatie negatief is afgelopen. Het is een natuurlijk proces. Later groeit er een nieuwe in plaats van de haar die uitvalt.

Vaak gestelde vragen

Wanneer mag je vitamines innemen na een haartransplantatie?

Je kunt na de operatie vitamines innemen in overleg met je arts. De aanbevolen tijd is 30 dagen na de operatie.

Wanneer mag je je haar aanraken na een haartransplantatie?

De eerste drie dagen na de behandeling zijn cruciaal. We raden u aan om uw gebied niet aan te raken tijdens deze periode van de operatie. Drie dagen na de operatie kunt u het voorzichtig aanraken.

Hoe lang duurt het voordat de haartransplantatie genezen is?

Het genezingsproces duurt precies 6 tot 9 maanden. De gezonde haargroei begint aan het einde van deze periode. De komende jaren kan je haar dus uitgroeien.

Hoe moet ik slapen na een haartransplantatie?

Om het risico op zwelling te verminderen, is het essentieel dat je de eerste nacht na de ingreep met je hoofd omhoog slaapt. Daarna moet je vijf dagen zo slapen. Sommige cliënten vinden dat ze maar een paar dagen met hun hoofd omhoog hoeven te slapen. Niet iedereen ervaart echter een zwelling na haarimplantaten. Er is geen reden waarom je niet normaal zou kunnen slapen, als je geen lichte druk voelt rond je voorhoofd.