10 Beste Behandelingen voor Dunner Wordend Haar Bij Mannen

Haaruitval is een veel voorkomend probleem bij mannen. Iedereen verliest tussen de 100 en 150 haren per dag. Omdat deze aandoening natuurlijk is, hoef je je geen zorgen te maken, zelfs niet als er een paar plukjes haar uitvallen. Haaruitval kan echter vele oorzaken hebben: voeding, gebrek aan verschillende mineralen, medicatie, stress, vuil haar en genetica. In dit artikel vind je de top 10 behandelingsmethoden voor dunner wordend haar bij mannen.

Wat is haaruitval?

Haaruitval is haarverlies door seizoensgebonden veranderingen, genetische aanleg of andere oorzaken. Er zijn verschillende soorten haaruitval. Deze kunnen op verschillende manieren voorkomen, zoals alopecia areata, haaruitval bij mannen en telogene efflivium. Haaruitvaltypes kunnen ook worden ingedeeld in plotseling, langzaam, mild, matig en ernstig.

Wat veroorzaakt dunner wordend haar bij mannen?

De meest gestelde vraag aan mannen die last hebben van haaruitval is ‘wat veroorzaakt dunner wordend haar bij mannen? Dunner wordend haar bij mannen wordt grotendeels veroorzaakt door genetische factoren. De oorzaken van dunner wordend haar bij mannen kunnen echter als volgt worden opgesomd:

Roken
Seizoensgebonden veranderingen
Vitamine tekort
Stress
Onregelmatige slaap
Huidziekten
Drugsgebruik
Hormonale stoornissen
Genetische aanleg

Redenen voor plotselinge haaruitval

Een van de oorzaken van plotselinge haaruitval bij mannen kan een fysieke en emotionele schok zijn. Dunner wordend haar bij mannen komt voor door erfelijkheid, medische ingrepen, medicatie of hormonale veranderingen. In het algemeen is haaruitval mogelijk bij zowel mannen als vrouwen.

10 Beste behandelingen voor dunner wordend haar bij mannen

10 Beste Behandelingen voor Dunner Wordend Haar Bij Mannen

Een andere vraag waar mannen die last hebben van haaruitval het meest nieuwsgierig naar zijn, is de vraag ‘Wat kan een man doen tegen dunner wordend haar?’. Zoals we hierboven al hebben vermeld, kan haaruitval bij mannen om vele redenen voorkomen. Er zijn echter verschillende haaruitvalbehandelingen die kunnen worden toegepast voor dit haaruitvalprobleem. We hebben de beste behandelingen tegen dunner wordend haar bij mannen voor je op een rijtje gezet.

1-Medicijnen op recept voor dunner wordend haar bij mannen

Medicijnen zoals Minoxidil of Finasteride, die je arts voorschrijft bij haaruitvalproblemen, zijn een effectieve behandelmethode. Je moet deze medicijnen echter wel gebruiken op aanraden van je arts.

2-Haartransplantatie

Een van de meest effectieve behandelmethoden voor mensen die last hebben van dun haar of kaalheid als gevolg van haaruitval is haartransplantatie. Haartransplantatie is een procedure waarbij nieuwe haarzakjes op de plaats van het uitgevallen haar worden geplant. Bij een geslaagde haartransplantatie zijn de resultaten altijd permanent.

3-Laser behandelingen voor dunner wordend haar bij mannen

Laserbehandelingen voorkomen dat haarzakjes ontstoken raken, vooral bij haaruitval van het type alopecia areata. Er zijn een beperkt aantal onderzoeken die aangeven dat laserbehandelingen voor haaruitval effectief zijn. Uit het onderzoek van 2016 bleek echter dat de lasertechnieken van Safe Source LLLT voor de behandeling van haaruitval bij mannen veilig en effectief waren.

4-Leefstijlveranderingen

Slechte leefgewoonten kunnen haaruitval veroorzaken. Daarom moet je, vooral als je een slechte gewoonte hebt, bijvoorbeeld roken, deze gewoonte opgeven. We raden je echter aan om het alcoholgebruik te beperken, water te drinken en regelmatig te bewegen.

5-Scalp Massage

Als je je scala regelmatig masseert, zal je bloedcirculatie versnellen. Hierdoor worden je haarzakjes beter gevoed. Natuurlijk kan je haaruitvalprobleem verminderen. Hiervoor raden we je aan om je scala elke dag minstens 15 minuten te masseren.

6-Evenwichtige voeding

Een van de belangrijkste oorzaken van haaruitval is een onevenwichtig voedingspatroon. Daarom is een van de meest effectieve maatregelen die je kunt nemen om haaruitval te voorkomen het volgen van een gezond en evenwichtig voedingspatroon. We raden je aan om een dieet te volgen waarbij je voldoende eiwitten, mineralen en vitamines binnenkrijgt. Hiervoor kun je hulp krijgen van een diëtist.

7-Beperk stress

Stress is een andere effectieve oorzaak van haaruitval bij mannen. Daarom raden we je aan om je te richten op activiteiten die je stress verminderen. Het kan bijvoorbeeld helpen om tijd voor jezelf te nemen, aan yoga of meditatie te doen en lange wandelingen te maken.

8-Alternatieve geneeswijzen

Een remedie tegen haaruitval kan een alternatieve oplossing zijn. In deze context kun je gezonder haar krijgen door minstens één keer per week een mengsel van natuurlijke oliën op je haar aan te brengen. We raden echter aan om deze oliën op doktersadvies aan te brengen.

9-Biotine voor dunner wordend haar bij mannen

De vitamine biotine is van nature aanwezig in voedsel. Het is een van de meest effectieve vitaminen voor de voeding en gezondheid van het haar. Daarom kun je onder andere eieren, aardappelen, noten en haver binnenkrijgen. Zorg ervoor dat je deze voedingsmiddelen meer gebruikt om voldoende biotine binnen te krijgen.

10-Shampoo

Een andere reden die haaruitval veroorzaakt is het gebruik van de verkeerde shampoo. Je zult de meest geschikte shampoo voor jouw haar moeten vinden door het uit te proberen. Je kunt echter hulp krijgen van een dermatoloog als het gaat om shampoo.

Kan haar teruggroeien na dunner wordend haar bij mannen?

10 Beste Behandelingen voor Dunner Wordend Haar Bij Mannen

Na haaruitval bij mannen is het mogelijk om je haar weer te laten groeien. De meest effectieve behandelmethode hiervoor is haartransplantatie. Vooral in volledig kale gebieden is haartransplantatie nodig om het haar weer te laten groeien. De resultaten van haartransplantatie, uitgevoerd door een ervaren arts, zijn zeer succesvol en blijvend.

Veroorzaakt lang haar haaruitval?

Volgens wetenschappelijke onderzoeken is het niet waar dat lang haar haaruitval versnelt. De factoren die haaruitval beïnvloeden en haaruitval bij mannen versnellen zijn gebaseerd op heel andere redenen dan haarverlenging.

Vaak gestelde vragen

Kan dunner wordend haar bij mannen ongedaan worden gemaakt?

Haaruitval bij mannen is een probleem dat genezen kan worden. Echter, vooral een haartransplantatie behandeling biedt een permanente oplossing voor dit probleem.

Kan het haar van een man teruggroeien?

Dat hangt ervan af. Als een follikel is verdwenen, getekend, gesloten of in jaren geen nieuwe haar heeft gegenereerd, dan zou er geen nieuwe haar kunnen groeien. Maar als de follikel nog intact is, is het mogelijk om de gezondheid van de bestaande dunnere haren te verbeteren of het haar opnieuw te laten groeien.

Hoe kan ik mijn haar dikker maken?

Hiervoor moet je goed op je voeding letten. Je moet je echter ontdoen van schadelijke gewoonten. Tegelijkertijd maakt het innemen van voldoende biotine je haar gezonder.