2022 Haartransplantatie Met Lichaamshaar

Over het algemeen geven artsen niet de voorkeur aan haartransplantaties met lichaamshaar. In sommige gevallen moeten ze echter een haartransplantatie met lichaamshaar uitvoeren.

Wat is een lichaamshaartransplantatie?

Als er geen potentieel donorgebied op uw hoofdhuid is, zal uw arts tijdens de procedure op zoek gaan naar een potentieel donorgebied dat u van kaalheid zal verlossen. Deze procedure, die bekend staat als lichaamshaartransplantatie, is het verwijderen van haarzakjes uit lichaamsgebieden buiten de hoofdhuid. Sommige factoren zoals de kwaliteit, textuur of dikte van je haar, de dichtheid van het donorgebied en de ervaring van je chirurg zijn echter ook van groot belang om tot een goed resultaat te komen.

Kan lichaamshaar worden gebruikt voor haartransplantatie?

Haartransplantatie is een snel ontwikkelend gebied waar chirurgen voortdurend op zoek zijn naar de beste strategieën voor een meer esthetisch en natuurlijk resultaat. Bij deze procedure worden meestal follikels uit een veilig donorgebied van de hoofdhuid verwijderd en getransplanteerd naar gebieden waar ze nodig zijn. Maar het aantal follikels dat uit het donorgebied kan worden verwijderd, is beperkt. Met andere woorden, er kunnen maximaal 6000 haarfollikel eenheden uit het donorgebied worden gehaald. Dit is niet voldoende om bevredigende resultaten te krijgen, vooral bij ernstige kaalheid. In dergelijke gevallen worden haarzakjes uit andere lichaamsgebieden gehaald zoals de baard, borst, armen en benen van de patiënt en kunnen deze gebieden als extra donorgebied worden gebruikt.

Welke lichaamsgebieden zijn ideaal voor een haartransplantatie?


2022 Haartransplantatie Met Lichaamshaar

Bij haartransplantatie is de baard na de hoofdhuid het eerste en meest geprefereerde gebied als donorgebied. Baardhaar is sterker en dikker dan andere lichaamsdelen. De gebieden in het gezicht die het beste haar geven zijn echter de gebieden die langs de kin liggen. De haren die vanuit de nek naar beneden komen en langs het gezicht omhoog gaan, zijn meestal niet zo dik als de hoofdhuid. Deze haren groeien echter niet zo lang.

Nadat het haar van het nek- en baardgebied van de persoon is verwijderd, kan het haar nog steeds onvoldoende zijn. Als extra transplantatie is in dit geval haartransplantatie met borsthaar het beste alternatief. Borsthaar is veel dunner dan haar op het gezicht of de hoofdhuid. Daarom geeft uw arts de voorkeur aan borsthaar om uw voorste haarlijn er behaard uit te laten zien.

Er zijn andere gebieden die je arts kan gebruiken als donorgebied voor haartransplantatie. Maar de haren in deze gebieden zijn vrij dun en alleen geschikt voor transplantatie naar de voorste haarlijn en slapen. Deze gebieden omvatten arm-, oksel-, schaam- en dijhaar.

De techniek die wordt gebruikt bij haartransplantaties

Bij een haartransplantatie neemt uw arts de haartransplantaten uit uw nekgebied, dat meestal een hoge haardichtheid heeft. Als er niet genoeg haarfollikels in uw nekgebied zijn, zal uw arts als alternatief haarfollikels uit andere delen van uw lichaam moeten verwijderen. Tegelijkertijd voert je arts deze procedure uit onder plaatselijke verdoving.

Eerst maakt je arts een cirkelvormige incisie in de huid rondom het transplantaat. In de volgende stap verwijdert hij de haarzakjes. Je arts plaatst de verwijderde haarzakjes in een speciale oplossing. In de laatste stap van de procedure plaatst uw arts de haarzakjes in het ontvangende gebied.

Angsten gerelateerd aan haartransplantatie procedures met lichaamshaar

Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de hoofdhuid en lichaamshaar. Het is nuttig om deze verschillen te kennen voordat u aan de haartransplantatie begint, zodat u tijdens het proces niet voor onverwachte situaties komt te staan. De factoren die het meest van invloed zijn op het al dan niet slagen van uw haartransplantatie zijn de omgeving, de kleur en de dikte van het getransplanteerde haar.

De zorgen die bestaan voor patiënten die een haartransplantatie met lichaamshaar ondergaan zijn:

Het verschil tussen hoofdhaar en lichaamshaar is groot,
De mogelijkheid om pijn te voelen tijdens het verwijderen van lichaamshaar,
De mogelijkheid van een mismatch tussen hoofdhaar en lichaamshaar,
Het risico op haaruitval twee of drie jaar na de procedure.

Het grootste nadeel van dit proces is dat het hoofdhaar sterker en sterker is dan het lichaamshaar. Patiënten die van nature haartransplantaties met lichaamshaar hebben, maken zich zorgen over de mogelijkheid dat deze haren later gemakkelijk kunnen uitvallen. Maar als er meer haartransplantaties worden gedaan dan u nodig hebt, loopt u dat risico niet.

Haartransplantatie met lichaamshaar Turkije

Indien nodig kan uw arts uw lichaamshaar gebruiken voor een haartransplantatie in Turkije. Lichaamshaar kan echter voor meer dichtheid zorgen in het getransplanteerde gebied. Uw arts gebruikt het haar in uw nekgebied achter uw hoofd als donor transplantaat. Als het aantal grafts niet voldoende is, zal je arts een haartransplantatie uitvoeren met je lichaamshaar.

Vaak gestelde vragen

Kan ik beenhaar gebruiken voor haartransplantatie?

Haartransplantatie van beenhaar kan worden uitgevoerd als er niet genoeg haar is in uw hoofdgebied of als de arts het niet geschikt acht. Hoewel het niet de voorkeur geniet, is deze methode ook een effectieve methode en toepassing op het gebied van haartransplantatie.

Kan een haartransplantatie worden uitgevoerd met schaamhaar?

Bij een haartransplantatie kan de arts een haarzakje uit uw schaamstreek verwijderen. Dit gebied wordt echter vaak als laatste keuze gebruikt. Vóór de schaamstreek verwijdert de arts een haarzakje uit je borst, baard en nekstreek. Als je haarzakjes uit deze gebieden niet genoeg zijn voor transplantatie, kan het zijn dat je de schaamstreek als donorgebied moet gebruiken.

Kan lichaamshaar worden getransplanteerd naar de hoofdhuid?

Haartransplantatie is een snel ontwikkelend gebied waar chirurgen voortdurend op zoek zijn naar de beste strategieën voor een esthetischer en natuurlijker resultaat. Dankzij de technologieën die zich elke dag ontwikkelen op dit gebied, kan lichaamshaar ook worden gebruikt voor haartransplantatie. Je arts bepaalt welk lichaamsgebied je tijdens de procedure als donorgebied gebruikt.