6 Eenvoudigste Manieren Om Veroudering Uit Te Stell

Het is aan jou om veroudering uit te stellen en er jong uit te blijven zien. Je kunt dit bereiken met je dagelijkse verzorgingsroutines of met kleine esthetische aanpassingen.

6 eenvoudigste manieren om veroudering uit te stellen

We hebben geen controle over onze genetica, maar we kunnen wel veel factoren vermijden die het verouderingsproces versnellen. Als we het verouderingsproces willen vertragen, moeten we aandacht besteden aan een aantal gewoonten in ons dagelijks leven. We hebben er hieronder een aantal voor je opgesomd:

1-Zonnebrandcrème is een must

De zon heeft een negatieve invloed op de huid. De manier om jezelf te beschermen tegen het negatieve effect van de zon, dat de basis legt voor huidvlekken, rimpels en veroudering, is door zonnebrandcrème te gebruiken. Het aanbevolen gebruik van zonnebrandcrème hiervoor is om het elke twee uur te gebruiken.

2-Laat je voeding goed zijn

Onregelmatige voeding leidt tot de vorming van stoffen in het lichaam die vrije radicalen worden genoemd en die cellen beschadigen. Vrije radicalen verstoren de structuur van huidcellen en andere cellen in het lichaam, waardoor de huid er ongezond uitziet. Antioxidanten in het lichaam bestrijden vrije radicalen echter en voorkomen dat ze cellen beschadigen. Met een dieet dat rijk is aan antioxidanten is het ook mogelijk om een gezonde en stralende huid te krijgen en tegelijkertijd fotoveroudering te voorkomen.

3-De nachtelijke huidverzorgingsroutine

6 Eenvoudigste Manieren Om Veroudering Uit Te Stell

Naarmate je ouder wordt, kun je andere klachten en reacties op je huid krijgen dan vroeger. Omdat de snelheid van regeneratie afneemt en de voorraad basisbouwstenen afneemt, kan zelfs een litteken van een kussen er langer over doen om te verdwijnen. Fijne rimpels, weefselproblemen, tederheid; kortom, je huid mag wat meer zorg verwachten. Op dit punt heb je misschien het gevoel dat je meer moet gebruiken dan zonnebrandcrème en vochtinbrengende crème. Met regelmatige nachtbehandelingen kun je vroegtijdige veroudering van je huid voorkomen.

4-Meet je dermatoloog

Onze huid is de spiegel van ons lichaam. De huid is het rijkste orgaan onder de cellen die ons lichaam bedekken. De meeste ziekten die voorkomen in de inwendige organen kunnen zich manifesteren op onze huid. Omdat een jeukend gevoel op de huid een indicator kan zijn van een van deze ziekten, is het nuttig om je te laten controleren door een huidspecialist. Hoewel huidziekten meestal een volledig huidgerelateerd probleem zijn, mogen ze nooit worden verwaarloosd en zelfs een eenvoudige allergische aandoening kan tot ernstige problemen leiden als ze wordt verwaarloosd. Daarom raden we je aan om de huid regelmatig te laten onderzoeken door een dermatoloog.

5-Minder stress om veroudering te vertragen

Stress versnelt veroudering. Daarom raden we je aan om activiteiten te ondernemen die je stress verminderen. Dit kunnen dingen zijn als regelmatig sporten en tijd vrijmaken voor je hobby’s.

6-Proef anti-verouderingsbehandelingen om veroudering uit te stellen

Je hoeft niet te wachten tot je 50 bent om niet-chirurgische faceliftbehandelingen te proberen. Je kunt kiezen voor al deze en nog veel meer, zoals laserbehandeling en haartherapie die wonderen verricht op je huid. Zo slaag je erin om veroudering uit te stellen.

Vaak gestelde vragen

Hoe stel je het verouderingsproces uit?

Als er tekenen van huidveroudering worden waargenomen, is het mogelijk om deze symptomen met verschillende methoden onder controle te houden. Dit zijn meestal reguliere huidbehandelingen of sommige anti-aging behandelingen.

Kan veroudering worden vertraagd of teruggedraaid?

Als je weg kunt blijven van oorzaken van snelle veroudering, zul je al min of meer verouderen, maar tot op zekere hoogte langzamer. Als je “de eindstreep wat verder wilt halen” dan heb je wat extra werk te doen.

Op welke leeftijd beginnen we te verouderen?

Wanneer het groeipotentieel wordt bereikt: vrouwen beginnen te verouderen vanaf hun 18e of 19e en mannen vanaf hun 22e of 23e. Chronologisch gezien verouderen mensen vanaf hun 50e. Maar gezondheidsbevorderende strategieën kunnen dat uitstellen.