8 Tips om Zwelling na Haartransplantatie te Voorkomen

Een van de meest voorkomende problemen in het genezingsproces na haartransplantatie is zwelling na haartransplantatie. De vorming van zwellingen in het gezicht na haartransplantatie is een van de verwachte ontwikkelingen voor de post-procedure procedure. Na een haartransplantatie worden zwelling van het gezicht en zwelling van de hoofdhuid bij bijna elke patiënt gezien. Deze zwelling begint zodra het proces is voltooid en houdt gemiddeld 4-5 dagen aan.

Wat is zwelling?

Zwelling betekent dat een lichaamsdeel meer uitzet dan verwacht. Het is mogelijk dat je dit probleem ondervindt als gevolg van een ontsteking of door vocht dat in het lichaam wordt vastgehouden. Chirurgische wonden kunnen ook infectie en zwelling veroorzaken. Verdoving kan ook een andere oorzaak van zwelling zijn. Omdat er voor de operatie veel vocht in het hoofd wordt gespoten. Tijdens de ingreep worden ook medicijnen ingespoten die zwelling kunnen veroorzaken. Daarom is het mogelijk om een complicatie zoals zwelling te verwachten na een haartransplantatie.

Wat veroorzaakt zwelling na haartransplantatie?

Veel patiënten die besluiten een haartransplantatie te laten doen, zoeken op internet vaak naar de titel ‘geen zwelling na haartransplantatie’. Dit is een teken dat men zich afvraagt of er vooral na de ingreep zwelling zal optreden. De vraag ‘Is de permanente zwelling na haartransplantatie?’ wordt echter vaak gesteld. Allereerst moeten we het volgende stellen: zwelling na haartransplantatie is een verwachte complicatie van de procedure. Dat wil zeggen, het is heel normaal dat u deze complicatie opmerkt. Deze zwellingen zijn echter niet blijvend.

Je kunt zwellingen onder ogen zien na een haartransplantatie. Dit komt doordat je chirurg bepaalde vloeistoffen, zoals verdoving en adrenaline, in je hoofdhuid injecteert. De zwelling die optreedt verdwijnt echter meestal binnen een week.

Zwelling na haartransplantatie herstel

Zoals we hierboven al zeiden, is het heel normaal dat je last hebt van zwelling na de laatste haartransplantatie. We hebben echter een paar suggesties die u kunt toepassen om deze zwellingen te voorkomen.

1- Koud kompres

Het gebruik van een koud kompres kan de zwelling helpen verminderen, vooral rond je ogen. Dit helpt om de bloedvaten bij je ogen te vernauwen. Daarom voorkomt het de effecten van gezwollen ogen. Maar pas op dat je het koude kompres niet te veel aanbrengt. Want als je deze toepassing te veel doet, kun je de groei van je nieuwe haarzakjes verhinderen. Daarom moet je alles voorzichtig doen.

2-Vermijd zware lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging kan een belangrijk onderdeel zijn van je dagelijkse routines. We raden je echter aan om buitensporige lichaamsbeweging te vermijden, omdat het lastig voor je kan zijn om te zweten na de haartransplantatie.

3-Hoog je hoofd

Je moet ervoor zorgen dat je verwerkingsgebied omhoog ligt als je slaapt. Probeer in het algemeen je hoofd overdag omhoog te houden en kijk niet te vaak naar beneden.

4-Slaap op je rug

Zorg ervoor dat u op uw rug ligt terwijl u slaapt. Het is vooral belangrijk dat u niet op uw voorhoofd slaapt om schade aan uw verwerkingsgebied te voorkomen. We raden je echter aan om tijdens het slapen een paar kussens onder je nek te leggen en je hoofd omhoog te houden.

5-Drink veel water en blijf gehydrateerd

We raden je aan om veel water te drinken na deze procedure. Water drinken voorkomt namelijk dat je huid uitdroogt. Omdat het ook belangrijk is om je haartransplantatiegebied vochtig te houden, moet je ervoor zorgen dat je voldoende water drinkt. We raden je echter aan om minstens 2-3 liter water per dag te drinken.

6-De medicijnen innemen

Erdem kliniek zal je na de operatie medicijnen geven tegen de pijn en tegen de zwelling van je haartransplantatie. Naast de behandeling moet u enkele instructies opvolgen die uw arts u vraagt te doen na de operatie. Ons haartransplantatie follow-up team houdt toezicht op uw behandelingsproces en blijft een jaar lang contact met u houden om ervoor te zorgen dat u de beste resultaten behaalt.

7-Gebruik van Steroïden

Veel patiënten die een haartransplantatie hebben ondergaan, stellen vaak de vraag ‘heeft haartransplantatie effect op de ogen?’ Na de ingreep kun je last hebben van zwellingen op je voorhoofd en in je ogen. Dit is normaal. Het gebruik van steroïden na een haartransplantatie (mits het een zeer lage dosis is) kan echter helpen om de zwelling op je voorhoofd en ogen te verwijderen. Dit soort behandelingen verminderen zwellingen in het gezicht na een haartransplantatie.

8-Doorgaan met massage

Na de procedure is het goed om de volgende dagen een lichte vegende beweging te maken van het midden van je voorhoofd naar de zijkant. Zorg ervoor dat je huid niet uitrekt tijdens deze massage. Vermijd echter het aanraken van je proceduregebied tijdens de massage.

Gezichtszwelling na haartransplantatie

Zwelling of oedeem van uw voorhoofd of oogleden na de ingreep is een probleem waar u mee te maken kunt krijgen, vooral 2-6 dagen na de ingreep.In sommige gevallen is dit oedeem zo ernstig dat u uw ogen niet kunt openen.De zwelling van het gezicht na een haartransplantatie gaat echter uiterlijk na een week over. Er is natuurlijk niets om je zorgen over te maken.Je kunt het contactformulier op onze haartransplantatie pagina invullen voor meer gedetailleerde informatie over haartransplantatie prijzen of procedures.