Advies voor Haartransplantatie van Erdem Kliniek!

Het nieuwe uiterlijk na een haartransplantatie zorgt voor een groter gevoel van eigenwaarde bij patiënten. Toch maakt het in acht nemen van enkele adviezen na een haartransplantatie de resultaten veel nauwkeuriger. Belangrijk haartransplantatie advies in onze post!

Wat is een haartransplantatie?

De chirurgische procedure, bedoeld om verdund of uitgevallen haar te herstellen door middel van verschillende technieken, beantwoordt de vraag wat haartransplantatie is. Haartransplantatie is een veelvoorkomende procedure in ons land en over de hele wereld. De operatie wordt vaak verkozen door mensen die zich ongemakkelijk voelen met hun uiterlijk en een gebrek aan zelfvertrouwen hebben, ongeacht hun leeftijd.

Haartransplantatie technieken

Advies voor Haartransplantatie van Erdem Kliniek!

De methoden om haar te planten nemen met de dag toe. Er zijn twee meest bekende en gebruikte methoden. Bij beide methoden worden levende haarfollikel transplantaties uitgevoerd. De toegepaste methoden worden onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. De reden waarom de methoden verdeeld zijn, is het verschil in haarverwijdering. Bij de eerste techniek worden haarzakjes tussen twee oren weggehaald, waarbij een blijvend teken wordt achtergelaten in de vorm van een streepje. Deze methoden zijn DHI en FUE methoden.

DHI (Directe Haarimplantatie)

DHI staat voor “Directe Haartransplantatie”. Bij deze methode worden de grafts verzameld met een medische pen die Choi wordt genoemd. Het haar dat door deze pen wordt opgevangen, wordt direct op de huid geplaatst voordat de incisie wordt geopend. Dankzij de speciale pen die wordt gebruikt, wordt de procedure in één keer uitgevoerd, wat de patiënt comfort en gemak biedt.

FUE (Follicular Unit Extraction)

De meest gebruikte en ontwikkelde methode van haartransplantatie is de FUE techniek. Bij de FUE-techniek worden haarzakjes één voor één uit het nekgebied gehaald. Haarfollikels die met behulp van een micromotorapparaat of een handmatige punch worden verwijderd, worden in een koude omgeving met een speciale oplossing bewaard. Haarfollikels die na de voorbereiding op de operatie worden genomen, worden in het gebied geplaatst.

De verwerkingstijd varieert afhankelijk van het aantal te plaatsen haarfollikels, aangezien de haarfollikels bij de FUE-techniek één voor één worden geplaatst. Bij deze methode is de verwerkingstijd iets langer. Maar het genezingsproces verloopt sneller. De afwezigheid van sporen na de operatie is ook een van de redenen voor de voorkeur.

Hoe wordt een haartransplantatie uitgevoerd?

Het proces verschilt afhankelijk van de toegepaste techniek. Maar in alle gevallen is het hoofddoel hetzelfde. Er worden nieuwe en gezonde haarzakjes geplant in het gebied waar het haar uitvalt. Deze operaties worden volledig individueel gepland. Nieuw haar wordt meestal verzameld in de nekstreek. Als het haar in dit gebied echter dunner is, kunnen haarfollikels uit andere delen van het lichaam worden verzameld.

Welke technische methode is geschikt voor jou?

Je beslist samen met je arts welke methode voor jou geschikt is. Je arts zal je gedetailleerde informatie geven over de voor- en nadelen van de geschikte methoden. Op basis hiervan maak jij de keuze.

Advies vóór de haartransplantatie

Advies voor Haartransplantatie van Erdem Kliniek!

Planning: Je moet eerst het hele proces plannen met de arts die je gaat opereren. Het plannen van het operatieproces met de visie van de arts in gedachten is cruciaal voor de gezondheid. Deze planning is direct van invloed op het succes van de operatie. Je moet dus rekening houden met het advies van je arts voor haartransplantaties.

Drugsgebruik: Er zijn geen algemene beperkingen op het gebruik van drugs. Maar als je bloedverdunners gebruikt, stop dan minstens een week voor de ingreep met deze medicatie. U moet ook uw arts hierover informeren.

Drinken en roken: Je moet tien dagen voor de ingreep stoppen met alcohol drinken en roken.

Haar reinigen en dragen: Je hoofdhuid moet schoon zijn voor de operatie. Dus na het douchen moet je naar de operatie gaan. In de tussentijd is het gebruik van natuurlijke shampoos cruciaal. Voor de operatie mogen er geen chemicaliën in contact komen met de hoofdhuid.

Dieet: Er is geen voedsel dat je niet specifiek voor de operatie moet eten. Maar wees voorzichtig met het consumeren van voedsel dat uw spijsverteringssysteem verstoort.

Advies na haartransplantatie

Na de haartransplantatie zijn controles cruciaal. De eerste controle vindt een week na de ingreep plaats. En de volgende controle is na 21 dagen.

Eerste dagen na de operatie

Het haar mag de eerste dag na de operatie niet worden gewassen. De transactiezone moet echter worden beschermd tegen trauma. Er is geen specifieke aanbeveling voor het dieet. Maar het is de moeite waard om voedsel te vermijden dat uw spijsvertering verstoort. gebruik indien mogelijk een hoed als u naar buiten gaat. Til je hoofd op om te voorkomen dat de grafts tijdens het slapen over het kussen wrijven of het kussen verlaten. Autorijden na een haartransplantatie is gevaarlijk. Ga daarom met een begeleider naar het proces.

7 dagen na haartransplantatie

Je eerste wasbeurt drie of vier dagen na de operatie wordt gedaan door haartransplantatie-experts. Daarna moet je de transplantatiezone regelmatig wassen. Tijdens dit proces kunt u uw dagelijkse activiteiten hervatten. Het herstel van het donorgedeelte van de haartransplantatie duurt 10 dagen.

21 dagen na haartransplantatie

Haarverlies, shock shedding genoemd, treedt op tijdens deze periode. Al je geplante haar zal in deze periode uitvallen. Maar maak je daar geen zorgen over. Het is een normaal proces. Al snel zal er nieuw en gezond haar groeien om het haar dat uitvalt te vervangen. Ga door met het wassen van je haar en het uitvoeren van routineonderhoud, zoals je normaal zou doen.

3 maanden na haartransplantatie

Volg strikt het haartransplantatie advies van uw arts tijdens het proces om te voorkomen dat er kleine verliezen optreden die schokken veroorzaken. Blijf regelmatig medische behandelingen gebruiken.

Haartransplantatie na 10 jaar

Een van de onderwerpen waar patiënten het meest nieuwsgierig naar zijn, is of geplant haar vele jaren kan meegaan. Bij een correct uitgevoerde haartransplantatie blijft het haar levenslang zitten. Uw haar zal bij u blijven op een weelderige, gezonde manier haartransplantatie na 10 jaar.

Ten slotte, wees geduldig

Het belangrijkste dat zorgt voor genezing na een haartransplantatie is geduld hebben. Het duurt minstens drie tot zes maanden voordat het haar begint te groeien. Voor die tijd worden de grafts langzaam beter. Het goede nieuws is dat de grafts binnen negen maanden klaar zouden moeten zijn met het produceren van haar en vanaf dan zou het haar normaal moeten groeien.

Vaak gestelde vragen

Wat is het belangrijkste onderdeel van een haartransplantatie?

De haarlijn is een van de belangrijkste onderdelen van een haartransplantatie. Het ontwerp van de haarlijn, dat zeer belangrijk is bij haartransplantaties, verschilt van persoon tot persoon. Een standaardmeting kan niet worden toegepast vanwege verschillen in gezichtsvorm tussen personen.

Hoe kan ik de resultaten van mijn haartransplantatie verbeteren?

Neem de medicijnen en andere medische producten van uw arts op een ordentelijke manier in. Je moet de transactiezone wel beschermen tegen trauma. Volg de instructies van je arts op als het gaat om baden.

Wanneer moet je geen haartransplantatie ondergaan?

Haartransplantaties zijn niet geschikt voor u als u bloedverdunners gebruikt, een infectieziekte hebt en jonger bent dan 18 jaar.