All on 4 Tandheelkundige Implantaten

Als u slechts één tand of kies hoeft te laten restaureren, zijn all on 4 tandheelkundige implantaten misschien iets voor u! De kosten van een volledig implantaat kunnen buitensporig hoog zijn, dus u zult vrijwel zeker kijken naar manieren om geld te besparen op uw behandeling.

All-on-4 implantaten kosten minder dan een volledige set tandheelkundige implantaten omdat er minder implantaten in de kaak nodig zijn dan bij traditionele methoden. In dit artikel proberen we antwoord te geven op de vragen:

Hoeveel kosten all-on-4 tandheelkundige implantaten in Turkije?
Wat houdt het in?
Is dit type implantaat veilig?
Zijn er manieren om de kosten verder te verlagen?
Wat is het verschil tussen implantaten en een kunstgebit?

All on 4 tandheelkundige implantaten: Wat is het?

All-on-4 is een techniek om tanden te herstellen met minder implantaten dan bij traditionele methoden. Deze techniek komt voor als de drie onderstaande kenmerken

Vier implantaten voor elke kaak

Voor een volledige mond met implantaten met traditionele methoden zijn 8-10 implantaten per kaak nodig. De All-on-4 techniek gebruikt er slechts vier. Soms zijn er vijf of zes nodig in de bovenkaak vanwege de lagere botdichtheid.

Achterste implantaten die onder een hoek worden geplaatst voor maximale sterkte

De achterste implantaten worden in een hoek van 30-45 graden geplaatst in plaats van verticaal.

Door deze hoek is er geen botaugmentatie nodig, waardoor patiënten met botverlies kunnen profiteren van All-on-4 zonder het dure en tijdrovende proces van een bottransplantatie te hoeven ondergaan.

De mogelijkheid om een implantaat in één dag te laten implanteren en plaatsen

U hoeft niet te wachten tot uw All-on-4 tandheelkundige implantaten volledig genezen zijn voordat u uw vervangende tanden krijgt. Deze laatste eigenschap heeft ze de bijnaam “tanden in een dag”, “lachen in een dag” of “tanden op dezelfde dag” opgeleverd. Dit is een aanzienlijke vooruitgang ten opzichte van standaard implantaatbehandelingen, die tot zes maanden in beslag kunnen nemen en waarbij in elke fase een lange hersteltijd nodig is.

All-on-4 tandheelkundige implantaten voordelen

All-on-4 tandheelkundige implantaten bieden veel voordelen ten opzichte van traditionele implantaten en kunstgebitten. Deze voordelen zijn onder andere

Korte operatie- en genezingstijd
Implantaten kunnen op dezelfde plek worden geplaatst als de extractie
Stabiele en comfortabele implantaten en bruggen
Geschikt voor mensen met kaakbotverlies
Lage kosten dan conventionele technieken die 8-10 implantaten te gebruiken

Alles op 4 tandheelkundige implantaten nadelen

Er kunnen enkele problemen zijn met deze procedure. Het is mogelijk:

De resultaten kunnen verschillen van de traditionele procedure.
Er kan sprake zijn van spugen of sissen tijdens het spreken.
Het is geen aanpasbare oplossing.

All on 4 Tandheelkundige Implantaten

Kandidaten voor All on 4 tandheelkundige implantaten

All on 4 tandheelkundige implantaatbehandeling is geschikt voor patiënten zonder systemische aandoeningen en zonder tanden met voldoende botvolume.

Hoeveel sessies zijn er nodig voor deze procedure?

Voorafgaand aan de All on 4 implantaatbehandeling wordt een gedetailleerd klinisch en radiologisch onderzoek uitgevoerd door de gespecialiseerde kaakchirurg. De meest nauwkeurige planning wordt gemaakt voor de patiënt door metingen te doen op tomografie. Het proces bestaat uit twee fasen. Nadat tijdens de eerste sessie 4 tandheelkundige implantaten zijn aangebracht, wordt dezelfde dag nog de tijdelijke gebitsprothese bevestigd. Na 3 maanden krijgt de patiënt een permanente gebitsprothese.

All on 4 tandheelkundige implantaten in Turkije

All on Four tandheelkundige implantaten in Turkije is een zeer betaalbare en veilige methode om je eigen perfecte tanden te krijgen. De kosten van implantaten verschillen per kliniek en pakket. Onze ervaren artsen en zorgzame medische staf geven je graag meer informatie. Vul het contactformulier op onze website in om ons te bereiken!

Vaak gestelde vragen

All-on-4 of all-on-6 tandheelkundige implantaten?
Het duidelijkste verschil tussen beide is het aantal implantaten dat wordt aangebracht. Verschillende tandartsen hebben hier verschillende ideeën over. Het is beter om met uw arts te overleggen voor een correct antwoord.

Hoeveel tanden zitten er in All-on-4?
Het is mogelijk om 10-14 tanden op een All-on-4 prothese aan te brengen.

Wat kan ik verwachten bij All-on-4 tandheelkundige implantaten?
De hersteltijd is echt minimaal bij deze procedure. Dat komt omdat de ingreep in het kaakbot plaatsvindt. Maar er kan pijn, zwelling of misschien bloeding optreden na de behandeling.