Zijn Haartransplantaties een Optie Voor Mensen met Krullend Haar?

Als gevolg van haaruitval bij mensen met krullend haar kan een haartransplantatie worden uitgevoerd. Krullend haar is een haartype dat gevoeliger is dan steil haar. Er is maar één punt waar rekening mee moet worden gehouden voor het transplantatieproces bij krullend haar, en dat is de structuur van het haar.

Haartransplantatie van krullend haar

Een haartransplantatie uitvoeren op krullend en golvend haar is anders dan bij patiënten met steil haar. Omdat de aanhechtingshoeken van de wortels onder de huid verschillend zijn, moeten krullend en golvend haar voorzichtiger benaderd worden. Als je krullend haar hebt en een transplantatie wilt ondergaan, moet je arts eerst je haar analyseren voor de procedure. Aan de hand van de resultaten van deze analyse kan je arts bepalen onder welke hoeken je haar onder de huid draait.

Het is heel belangrijk dat je arts deze hoeken berekent en de procedure in het kader van dit plan uitvoert. Als je arts de hoek niet berekent terwijl hij de wortels onder de huid vandaan haalt, kun je te maken krijgen met veel wortelverlies. U kunt echter grote moeilijkheden ondervinden bij het bereiken van het aantal wortels dat u voor de haartransplantatie gepland had. Daarom moet elk detail goed geanalyseerd worden voor krullend haar patiënten.

De voordelen van krullend haar tijdens een haartransplantatie

Zijn Haartransplantaties een Optie Voor Mensen met Krullend Haar?

Dit type haar heeft meestal een zeer hoge haardichtheid. Hierdoor is het makkelijker om kale plekken met minder haarzakjes te sluiten dan bij steil haar. Bij een patiënt met steil haar moet de arts meer oefenen om het haar in het schaarse gebied te herstellen. Maar bij een patiënt met krullend en golvend haar hoeft de arts veel minder moeite te doen. Bij patiënten met dit type haar is het namelijk veel gemakkelijker om de gebieden op te vullen waar het haar schaars is. Een transplantatie van krullend haar levert echter veel volumineuzer en weelderiger haar op dan een transplantatie van gladharige patiënten. De reden hiervoor is dat het haar in het schaarse gebied zorgt voor een veel dikkere haardos.

De moeilijkheden van Krullend Haartransplantaties

Krullende haarfollikels zijn complexe methodes die veel zorg vereisen. Deze haarstructuur beweegt zich echter in een spiraalvorm van het ene uiteinde naar het andere. Natuurlijk is het noodzakelijk om uiterst voorzichtig te zijn om het te verwijderen en vervolgens te plaatsen in het gebied waar het nodig is. Dit verhoogt ook het risico dat het haar zich niet kan aanpassen aan het gebied waar de haarfollikels worden getransplanteerd. Als uw arts deze ingreep dus niet correct uitvoert, kan het resultaat dat u zult krijgen er duidelijk of kunstmatig uitzien.

Haartransplantatie bij patiënten met krullend of golvend haar vereist speciale aandacht. Er zijn een aantal aandachtspunten voor haartransplantatie bij patiënten met deze haartypes. Als u een Afro-Amerikaan bent, zal uw arts speciale aandacht besteden aan het voorkomen van littekens wanneer hij folliculaire eenheden bij u weghaalt. Als een patiënt echter een erfenis van keloïden heeft, moet hij de eerste zes maanden na de haartransplantatie om de twee weken op controle om te zien hoe het geneest. Indien nodig kan Kenalog intramusculaire injectie worden gegeven als ondersteunende therapie.

Vaak gestelde vragen

Werkt FUE voor krullend haar?

Ja. De meest geschikte haartransplantatie voor mensen met dit haar is de DHI haartransplantatie en FUE haartransplantatie methode. Beide methodes beginnen met het verzamelen van haarzakjes op het achterhoofd, het donorgebied. De zorgvuldig verzamelde haarzakjes worden in een oplossing bewaard om een betere kwaliteit te garanderen.

Welk haartype is het meest geschikt voor haartransplantatie?

Hoewel hetzelfde aantal haarzakjes wordt getransplanteerd bij mensen met dik haar, worden veel bevredigendere resultaten verkregen dan bij mensen met dun haar. Omdat dik haar meer licht zal absorberen dat weerkaatst wordt door de hoofdhuid, dat wil zeggen verminderen, is de verschijning van “kaalheid” minder opvallend.

Kun je je haartype veranderen met haartransplantatie?

Na de haartransplantatie procedure verandert de haarstructuur niet. Er wordt haar uit het meest geschikte donorgebied van uw lichaam getransplanteerd in het ontvangende gebied. Daarom groeien uw haarzakjes na de procedure niet in een andere structuur.