Kan een Volledig Kaal Persoon een Haartransplantatie Ondergaan?

Haartransplantatie is het proces waarbij de haarfollikel uit het behaarde gebied van de persoon wordt genomen en daar wordt geplaatst waar het nodig is. Haarzakjes uit het donorgebied worden getransplanteerd op de gewenste schaarse plekken. Mensen met schraal haar kunnen baat hebben bij deze procedure, maar ook een volledig kale persoon kan getransplanteerd worden.

Wat is een Haartransplantatie?

Haartransplantatie is een natuurlijke en permanente oplossing voor het probleem van dunner worden en kaalheid bij mensen met haarverlies. Bij deze procedure worden haarzakjes uit delen van het lichaam van de patiënt gehaald en getransplanteerd in het schaarse gebied. Je arts voert de procedure uit onder plaatselijke verdoving. Daarom voelt u geen pijn tijdens de procedure.

Haartransplantatie bij volledige kaalheid

Het kan zijn dat u niet genoeg donorhaar heeft voor een transplantatie. U kunt echter lijden aan volledige kaalheid. In dit proces is het echter mogelijk om voor beide een oplossing te vinden. Als je niet genoeg donorruimte hebt, kun je verschillende delen van je lichaam als donorruimte gebruiken. Artsen kunnen echter ook haartransplantaties uitvoeren bij volledig kale patiënten. Om een gekwalificeerd resultaat te verkrijgen tijdens deze procedures, moet uw arts een professionele analyse uitvoeren.

Dichtheid Haartransplantatie

Het feit dat de haardichtheid in het donorgebied waar de haarfollikels zullen worden genomen vaak genoeg is, is een van de voorwaarden voor een frequente haartransplantatie. De haardichtheid, die bepaalt of er frequent haartransplantaties moeten worden uitgevoerd, varieert gemiddeld tussen 300-500 per cm2 bij een normale volwassene. Bruine en zwartharige mensen hebben honderdduizend haarzakjes, terwijl lichtgekleurde 10 procent meer haarzakjes hebben en roodgekleurde 10 procent minder haarzakjes.

Bij een persoon met haarverlies zijn er gemiddeld 100 haarzakjes per cm2 nodig bij een frequente haartransplantatie. Hiervoor moeten 50-80 haarzakjes per cm2 van het donorgebied een dichtheid hebben om getransplanteerd te kunnen worden. Daarom moeten de haarfollikels in het donorgebied frequent genoeg zijn voor frequente haartransplantatie.

Is het mogelijk voor een volledig kaal persoon om een haartransplantatie te krijgen?

Kan een Volledig Kaal Persoon een Haartransplantatie Ondergaan?

Bij een volledig kaal persoon kan haar worden getransplanteerd. Hiervoor moet uw arts vóór de procedure een zeer goede analyse maken. Volledig kale haartransplantatie processen, met inbegrip van de haartransplantatie voor en na processen, zijn als volgt:

Eerst onderzoekt je arts de oorzaken van je kaalheid.
Naast de analyse zal uw arts bepalen of uw kaalheidsprobleem genetisch bepaald is.
Als er anderen in je familie zijn die kaalheidsproblemen hebben, moet je dit zeker aan je arts vertellen.
Aan het einde van de analyse beslissen jij en je arts welke haartransplantatiemethode het meest geschikt is voor jouw hoofdhuid.
Daarna zal je arts beslissen welk deel van je lichaam geschikt is als donorgebied.
Tijdens de haartransplantatie plaatst de arts de haarzakjes uit het donorgebied op het kale tot volle hoofdhaar.

In het licht van deze informatie geven specialisten u informatie voordat u zich aanmeldt voor een haartransplantatieprocedure. Je wordt geïnformeerd over waar je rekening mee moet houden voor en na het proces. Tegelijkertijd kunnen haartransplantatieprocedures twee of drie sessies duren, afhankelijk van de snelheid van het kale gebied. Daarom kun je gezondere resultaten krijgen als je deze procedures van tevoren met experts bespreekt.

Wie is een goede kandidaat voor haartransplantatie?

Haartransplantatie kan worden uitgevoerd bij alle personen van alle leeftijden die om verschillende redenen last hebben van haaruitval vanaf de leeftijd van 19 tot 20 jaar bij mannen en vrouwen en die geen fysiologische ziekten hebben die haartransplantatie in de weg staan en die voldoende follikels in het donorgebied hebben.

Haartransplantatie is afhankelijk van of u aan de volgende criteria voldoet:

Het hebben van voldoende haar in uw donorgebied om de gebieden die getransplanteerd moeten worden te bedekken: Hoe hoger de haardichtheid in het donorgebied, hoe hoger de dichtheid zal zijn in de getransplanteerde gebieden,
Je mag geen chronische ziekten hebben. Je moet minstens 18 jaar oud zijn.
Als je je haaruitvalproces hebt voltooid en geen succes hebt geboekt ondanks het proberen van andere formules bij haaruitval, is haartransplantatie een geschikte procedure voor jou.

Als je aan deze criteria voldoet, zal je arts je als een geschikte kandidaat beschouwen. Je arts kan pas beslissen of je aan deze criteria voldoet na het uitvoeren van de nodige onderzoeken.

Volledig kale persoon en haartransplantatie

Artsen kunnen een haartransplantatie uitvoeren bij een volledig kaal persoon. In dit proces geeft uw arts de voorkeur aan uw baard of borstgebied als donorgebied. Het belangrijkste waar uw arts op moet letten tijdens de procedure is het kiezen van het deel van uw lichaam met de meeste haardichtheid. Hiervoor is het nodig om voor de procedure een zeer goede analyse te maken. Je arts zal je toestaan om je haarzakjes met vitaminen aan te vullen totdat ze klaar zijn voor de transplantatie. Hij gebruikt echter ook de meest geavanceerde technieken om te voorkomen dat je pijn voelt. Het kan zijn dat je iets langer dan normaal moet wachten om duidelijke resultaten te krijgen tijdens de haartransplantatiefase.

Daarnaast is een van de meest nieuwsgierige vragen van patiënten die een haartransplantatie overwegen de vraag: “Wordt getransplanteerd haar na verloop van tijd dunner?”. Na een haartransplantatie wordt het getransplanteerde haar echter niet dunner. Uw haar blijft levenslang permanent. Daarom zult u geen last hebben van dunner wordend haar of problemen met het opnieuw verharen van uw haar. Tegelijkertijd kunnen de kosten voor een kale haartransplantatie variëren. De reden hiervoor is dat haartransplantatie prijzen variëren afhankelijk van het aantal grafts. Als je helemaal kaal bent, kan het zijn dat je meer grafts nodig hebt. Daarom kunnen de prijzen iets hoger liggen.

Voor meer informatie over haartransplantatie procedures kun je contact met ons opnemen door het formulier op onze haartransplantatie pagina in te vullen.

Vaak gestelde vragen

Hoe kaal is te kaal voor haartransplantatie?

Je hoeft niet helemaal kaal te zijn voor haartransplantatie. Raadpleeg daarom uw arts als er sprake is van kaalheid met uitval.

Kun je een haartransplantatie krijgen met een kaalgeschoren hoofd?

Het is niet mogelijk om een ongeschoren haartransplantatie uit te voeren op haar dat volledig verloren is gegaan of volledig is uitgedund. Om een ongeschoren haartransplantatie succesvol te laten zijn, is het meestal noodzakelijk om een voorafgaande evaluatie en beslissing over haartransplantatie specialisten te maken.

Wie komt niet in aanmerking voor haartransplantatie?

Het is niet gepast dat artsen donorgebieden doen bij mensen die niet in staat zijn om het kale gebied op het gewenste niveau te bedekken. Tegelijkertijd mag deze operatie niet worden uitgevoerd bij mensen die een gezondheidsrisico hebben.