Kun Je Lang Haar Laten Groeien Met Haartransplantaties?

Je zit waarschijnlijk vol vragen voordat je besluit een haartransplantatie te laten doen. Het is begrijpelijk dat je nadenkt over waar je je haartransplantatie moet laten doen, of je naar het buitenland moet reizen, of dit proces schadelijk voor je is en welke chirurg je moet kiezen. Ook is er een grote vraag die de meeste mensen met haarverlies bezighoudt: Kun je lang haar laten groeien met haartransplantatie?

Wat is haartransplantatie?

Haartransplantatie is het proces waarbij uitgevallen haar wordt vervangen door nieuwe en gezonde haarzakjes, ook wel bekend als haarherstel. Bij deze procedure verwijdert uw arts haarzakjes uit een gebied van het lichaam dat bekend staat als het “donorgebied”. Vervolgens plaatst hij deze haarzakjes in het haarloze deel van het lichaam dat bekend staat als het “ontvangende gebied”. Haartransplantatie wordt voornamelijk gebruikt om kaalheid bij mannen te behandelen. Uw arts voert deze procedure uit met een invasieve operatie. Het is mogelijk om lang haar te laten groeien met een haartransplantatie.

Kan je lang haar laten groeien met een haartransplantatie?

Het antwoord op die vraag is, ja! De getransplanteerde haren zijn natuurlijk, dus ze groeien als normaal haar. U kunt dus lang haar laten groeien na de procedure. Maar, je zult wat tijd nodig hebben om lang haar te krijgen. Omdat de haargroeiprocessen stap voor stap plaatsvinden na een haartransplantatie. U vindt deze processen hieronder:

Eerste maand na haartransplantatie

De eerste maand na de haartransplantatie kunt u veel haarverlies zien, dit wordt ‘shock loss’ genoemd. Maar maak je geen zorgen, want dit is een heel normaal proces. Schokverlies treedt gemiddeld 3 tot 4 maanden na de ingreep op. Maar, hoewel het verschilt van persoon tot persoon, is dit proces meestal voltooid binnen twee tot drie weken na het proces.

3 tot 6 maanden na haartransplantatie

Schokuitval moet na 3 maanden haartransplantatie voltooid zijn. In de eerste drie maanden gaat het genezingsproces van de hoofdhuid door. Tijdens dit proces kunnen er dus verschillende weefselreacties optreden (zoals vlekken en jeuk, enz.). Je moet er rekening mee houden dat je geen producten op je hoofdhuid aanbrengt (behalve de producten die de arts aanbeveelt) en dat je daarbij niet aan je hoofdhuid krabt.

Gewoonlijk wordt het versnellende haargroeiproces vanaf de vierde maand in de zesde maand voltooid. De zesde maand verwijst naar een proces waarin klachten, zoals restletsel en irritatie, bijna volledig verdwijnen en het haar zich uitsluitend richt op verlenging.

Een jaar na haartransplantatie

Bij sommige patiënten is het verlengingsproces volledig voorbij aan het einde van het eerste jaar. Dit proces wordt vaak geassocieerd met de structuur en het herstelvermogen van de hoofdhuid van de patiënt.

Bevorderen van lang haar

Kun Je Lang Haar Laten Groeien Met Haartransplantaties?

De beste manier om het groeien van lang haar te bevorderen is wegblijven van chemicaliën, regelmatig lotions gebruiken die worden aanbevolen door uw arts en evenwichtig eten. Haarbehandeling na haartransplantatie is echter ook zeer effectief bij het verlengen van het haar. Je arts zal je waarschijnlijk een haarbehandeling aanraden om je haar sneller te laten groeien na de procedure.

Is lang haar laten groeien mogelijk met een haartransplantatie?

Het is mogelijk om lang haar te laten groeien nadat een haartransplantatie op de juiste manier is uitgevoerd. Bovendien zullen de resultaten die u behaalt levenslang blijvend zijn. Maar, zoals we hebben aangegeven, is het noodzakelijk dat een arts die gespecialiseerd is in deze materie deze procedure uitvoert. Het moet ook worden gedaan met de juiste technieken en kwaliteitsapparaten.

Krijg vandaag nog een volle haardos!

Bij Erdem Clinic bieden we revolutionaire FUE, DHI en FUT haartransplantatie behandelingen aan al onze patiënten die lijden aan ernstig haarverlies. Als u meer wilt weten over haaruitval en onze haartransplantatietechnieken, neem dan vandaag nog contact met ons op.

Vaak gestelde vragen

Hoe kan ik de haargroei na een haartransplantatie versnellen?

De lengte van deze periode hangt af van hoe graag je je haar wilt hebben. Een korter kapsel zal veel korter en sneller groeien dan lang haar. Sommige dingen die je kunt doen zijn echter: een uitgebalanceerd dieet eten, je haar regelmatig insmeren met lotion en natuurlijke oliën gebruiken die je arts aanbeveelt.

Hoe lang duurt het voordat het haar groeit na een haartransplantatie?

Na een haartransplantatie duurt het ongeveer een jaar voordat je haar groeit. Verwacht daarom geen effect onmiddellijk na de procedure. Na 12 maanden zou uw haar echter verlengd moeten zijn.

Groeien alle getransplanteerde haartransplantaten?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, maar meestal groeit uw getransplanteerde haar met 98%. Deze verlenging gebeurt niet zomaar. Het is gemiddeld binnen een jaar voltooid.