Als we aan een gebitsprothese denken, denken de meesten van ons aan de onsympathieke plaatjes die onze grootouders gebruikten, aan- en uittrokken en ’s nachts in het water legden, toch? Er is meer dan dat…

Prothetiek

Het is een combinatie van het woord “prosto” dat “op zijn plaats zetten” betekent en “odonti” dat “tanden” betekent. De tandprotheticus; hij is de specialist die je kan helpen als er iets in je mond moet veranderen, van een enkele tand tot alle tanden.

Vandaag de dag, met de zich ontwikkelende technologie, delen we meer informatie. Tandartsen hanteren vaak een multidisciplinaire behandelaanpak. Bovendien beoordeelt uw arts uw mondgezondheid. Dit resulteert dus in een veel nauwkeuriger resultaat, kwaliteit en resultaten die kunnen voldoen aan hogere verwachtingen van de patiënt.

De tandprotheticus in dit team; Hij bestaat als een “glimlach architect” die schoonheid, functie en natuurlijkheid evalueert. Maar ook op het gebied van tandvlees, lippen en gezichtskenmerken; zij plannen en implementeren alle behandelingen samen met andere specialisten. Maxillofaciaal chirurg, endodontoloog (specialist in kanaalbehandeling). Orthodontist (specialist draadbehandeling). Parodontoloog (tandvleesspecialist) en technicus.

Wat zijn deze behandelingen van tandprothesen?

Smile design toepassingen
Lamellenfineer toepassingen
Computerondersteunde toepassingen
Implantaatplanning en bovenbouwtoepassingen (vaste, uitneembare en geschroefde prothesen)
Gedeeltelijke kronen zoals inlays en onlays
Esthetische restauraties zoals glaskeramiek en zirkonia
Volledige prothesen – gehemelteprothesen
Nauwkeurig bevestigde – snap-in prothesen
Beschermende tandplaques (nachtplaques, sportplaques)
Diagnose en behandeling van kaakgewrichtsaandoeningen
Maxillofaciale prothesen (obturator, oogoorprothesen, snurkapparaat)
Prothetische tandheelkundige behandelingen van geriatrische (gevorderde) patiënten

Wat is een volledige gebitsprothese?

Het zijn klassieke prothetische methoden die worden toegepast op edentate kaken, ondersteund door zachte weefsels en die de kaakbotten als een zadel omsluiten.

Hoe wordt een volledige gebitsprothese gemaakt?

Als de patiënt geen tanden heeft, kiezen experts voor deze procedure. Dit zijn prothesen die worden gemaakt met speciaal voor de patiënt geprepareerde maatlepels. Het duurt ongeveer een week voordat de arts de aanpassing van de prothesen aan de weke delen heeft voltooid. Het kan langer duren. Als uw behandeling echter langer duurt, zult u uw aanpassingsproces overtreffen. Vooral door een goede samenwerking tussen de patiënt en de arts. De retentie van deze prothesen met minimaal comfort in de mond van de patiënt is volledig afhankelijk van de hoeveelheid en dichtheid van het bot en tandvlees.

Wat zijn precisiebevestigingsprothesen?

Je arts zal dit doen als je een gedeeltelijk gebitsgebrek hebt. Zowel harde als zachte weefsels ondersteunen deze prothesen. Ze hebben een zeer hoge retentie en comfort. Prothesen zijn ontwikkeld om de haken te verbergen en hebben de vorm van een gevoelige verbinding. Vanwege de gevoelige verbindingen. Onder de mensen staat het bekend als de “prothese met drukknopen”.

Hoe worden precisiebevestigingsprothesen gemaakt?

Tandprothese

Metaalondersteund porselein wordt geïmplementeerd op de bestaande tanden. De mannelijke delen van gevoelige verbindingen worden ontworpen op metaalporselein. Daarna worden bewegende delen ontworpen door metingen te verrichten over deze ontwerpen. Deze prothesen, waarvan het zachte weefsel zich veel sneller aanpast dan bij volledige gebitsprotheses, hebben verschillende soorten gevoelige verbindingen. Daarnaast wordt de behandeling voltooid door het meest geschikte verbindingstype voor de patiënt te kiezen. Het is zeer geschikt voor overgangsprothesen. Het wordt vooral aanbevolen voor mensen die voor het eerst een prothese gebruiken.

Wat zijn hybride tandprothesen?

Dit zijn prothesen die ontworpen zijn voor boven op implantaten. Deze prothese toepassingen, die de voorkeur hebben volgens de implantaat toepassingen gepland afhankelijk van het intraorale botvolume van de patiënten, zijn de meest comfortabele methoden voor edentate patiënten.

Hoe worden hybride tandprothesen gemaakt?

Uw sessies duren in totaal twee weken. We bevestigen onze prothesen (behalve implantaatbehandelingen) op de implantaten van onze patiënten die speciale interne schroeven hebben. Bovendien plannen we ze zo dat ze niet buiten de klinische omgeving kunnen worden verwijderd. Dit zijn de geselecteerde prothesen afhankelijk van de bot- en mondstructuur en zijn de meest cpnveniënte onder de uitneembare prothesen. Ze bewegen niet in de mond van de patiënt tenzij onze artsen ze verwijderen. Deze prothesen herstellen de verloren verticale dimensie, voorkomen ook dat je wangen en lippen inzakken en geven een voller uiterlijk.

Er zijn gevallen die binnen 48 uur kunnen worden voltooid, afhankelijk van de toestand van de patiënt. Met het “all on 4” concept (om meer te weten over de all on 4 techniek klik hier!) dat geschikt is voor het gekozen implantaat, kunnen we uw maten opnemen op het moment dat we de implantaten plaatsen en uw tijdelijke prothese in uw mond plaatsen. Zo kunnen we onze behandeling voortzetten zonder onze patiënt tandeloos achter te laten.

Om meer te weten te komen over tandprothesen, kunt u ons bereiken via onze website

Vaak gestelde vragen

Wat zijn enkele voorbeelden van gebitsprotheses?
Er zijn verschillende voorbeelden van gebitsprotheses. Deze zijn: kunstgebit, palatale obturator, kroon, gedeeltelijke prothese, tandheelkundig implantaat, brug, orthodontisch hulpmiddel.

Wat is een vaste gebitsprothese?
Een vaste gebitsprothese is een procedure die wordt toegepast bij beschadigde of ontbrekende tanden.

Wat is het verschil tussen een implantaat en een prothese?
Een implantaat is een procedure die operatief wordt ingebracht. Daarnaast is een prothese een kunstmatig voorwerp dat een ontbrekende tand of kies vervangt.