Moet u Minoxidil Nemen na een Haartransplantatie?

Het gebruik van Minoxidil na een haartransplantatie wordt aanbevolen door sommige haartransplantatiecentra, terwijl het door andere centra wordt afgeraden. Dit product is ontwikkeld op basis van minoxidil, een oraal bloeddrukmedicijn. Minoxidil is een product dat via de mond wordt ingenomen en heeft een aantal mogelijke bijwerkingen op het hart en de bloedsomloop. Daarom is het een product dat je moet gebruiken op advies van je arts.

Wat is Minoxidil?

Aanvankelijk gebruikten artsen dit middel om patiënten met hoge bloeddruk of hypertensie te behandelen. Een van de bijwerkingen was haargroei. Vanwege deze bijwerking raden artsen hun patiënten Minoxidil aan om haaruitval te behandelen. Over het algemeen kun je het medicijn echter ook plaatselijk gebruiken. We raden je nog steeds aan om het te gebruiken volgens de aanbevelingen van je arts. In de meeste haartransplantatie klinieken vertellen chirurgen hun patiënten om Minoxidil te gebruiken na de haartransplantatie procedure.

Minoxidil en haartransplantatie

Minoxidil, ook bekend als Rogaine, is een plaatselijk geneesmiddel dat op de hoofdhuid wordt aangebracht om nieuwe haargroei te stimuleren bij mannen en vrouwen die haaruitval ervaren. En minoxidil is het eerste medicijn dat door de FDA is goedgekeurd voor de behandeling van haaruitval. Hoewel minoxidil oorspronkelijk werd gebruikt voor de behandeling van bloeddruk, begonnen artsen het later te gebruiken voor de behandeling van haaruitval of alopexie, met effectieve resultaten. Rogaine minoxidil is een topische toepassing die direct op de hoofdhuid wordt aangebracht en kan door zowel mannen als vrouwen worden gebruikt. Het gebruik van rogaine voor mannen en rogaine voor vrouwen is meestal hetzelfde. Maar de juiste dosering kan verschillen.

Het wordt meestal verkocht onder de merknamen Rogaine hair en Regaine in concentraties van 2% voor zowel mannen als vrouwen, en 5% voor mannen. Minoxidil verlengt de cyclus van haargroei en vertraagt de cyclus van haaruitval. Het wordt door experts aanbevolen om haartransplantatie regelmatig te gebruiken gedurende 1 jaar na de operatie. Het gebruik van de aanbevolen medicijnen voor een succesvolle haartransplantatie is cruciaal om een bevredigend resultaat te krijgen.

Voordelen van Minoxidil

Moet u Minoxidil Nemen na een Haartransplantatie?

 

Er zijn veel redenen waarom uw arts u dit geneesmiddel kan aanraden. Deze redenen zijn:

Minoxidil verhoogt de hergroei van getransplanteerd haar.
Dit geneesmiddel voorkomt het risico op shock.
Controleert haaruitval.

Uw arts kan u aanraden dit geneesmiddel te gaan gebruiken nadat de haartransplantatie-operatie is voltooid. Hij zal je begeleiden naar het geschikte moment hiervoor. De meeste haartransplantatie chirurgen vragen hun patiënten om Minoxidil minstens een week na de transplantatie te gaan gebruiken. Dit is om ervoor te zorgen dat de nieuw getransplanteerde haartransplantaten zich snel zetten. Je arts zal je ook vertellen hoe lang je minoxidil haaruitval medicatie moet gebruiken als je een haaruitval probleem hebt. Als je dit middel gebruikt om je haar dat tegelijkertijd groeit te versterken, moet je het minstens 4 maanden regelmatig gebruiken.

Minoxidil voor haartransplantatie

Breng voor de operatie geen lokale geneesmiddelen aan op uw hoofdhuid en haar. Lotions zoals Minoxidil, die vaak worden gebruikt, worden ook aanbevolen om minstens 1 maand geleden te stoppen. Deze medicijnen kunnen er namelijk voor zorgen dat de bloedvaten in de hoofdhuid verwijden en daardoor overmatig bloeden tijdens de ingreep.

Finasteride en Minoxidil na Haartransplantatie

Het bestuderen van finasteride of minoxidil na het proces zou ook de duur van de groeicycli van de haarfollikel verlengen. Tegelijkertijd kan het de start van een nieuwe anagene cyclus gedeeltelijk mogelijk maken. Minoxidil is een stimulator die rechtstreeks inwerkt op de folliculaire groei en een stimulerend effect heeft op de proliferatie van dermale papillacellen. De omgekeerde effecten van finasteride zijn niet gerelateerd aan androgenen. Hoewel finasteride aanzienlijk effectiever is, kan het gelijktijdige gebruik van minoxidil en finasteride ook enkele synergetische voordelen bieden bij de behandeling van haaruitval.

Minoxidil voor haar kan alleen effectief zijn in gebieden waar het in direct contact staat met de hoofdhuid. Als er dus sprake is van dunner wordend haar aan de voorkant van de hoofdhuid, is het heel belangrijk dat het medicijn op dit gebied kan worden toegepast.

Stoppen met finasteride na haartransplantatie

Artsen gebruiken finasteride om mannelijke patiënten te behandelen die last hebben van haaruitval en alopecia androgenica. Je moet dit geneesmiddel voor mannelijke haaruitval gebruiken in een dagelijkse dosis van 1 mg. Maar het is belangrijk dat uw arts de dosis van het geneesmiddel bepaalt. Na een haartransplantatie vertoont finasteride zijn effect na een jaar.

Binnen de eerste zes maanden kun je dunner wordend bestaand haar zien. Dit kan het gevolg zijn van de voortzetting van uw haaruitval tijdens het proces totdat de finasteride zijn effect laat zien. Het is heel belangrijk om in deze periode geduldig te zijn. Je moet het medicijn minstens een jaar gebruiken om de effecten te zien.

Hoe Minoxidil gebruiken na haartransplantatie

Minoxidil was vroeger een behandeling die artsen vooral gebruikten om de bloeddruk in evenwicht te brengen. Maar tegenwoordig raden artsen hun patiënten dit middel aan om haaruitval te behandelen. Minoxidil is een topisch middel dat je rechtstreeks op je hoofdhuid kunt aanbrengen. We noemen dit topische minoxidil. Het gebruik van minoxidil voor vrouwen en minoxidil voor mannen is hetzelfde.

Daarnaast kun je ook minoxidil topische oplossing gebruiken voor je baardbehandeling. We raden je echter aan om dit medicijn niet te gebruiken als je arts het niet aanbeveelt. Minoxidil haar en Minoxidil baard vergroten de dikte en dichtheid van het haar. Bij ongeveer 60-70% van de patiënten begint de haardichtheid meestal binnen 2-3 maanden toe te nemen. Bij 40-50% van de patiënten begint de dichtheid toe te nemen en deze toename houdt aan gedurende de hele behandelingsperiode. U moet de behandeling voortzetten om resultaten te blijven zien.

Minoxidil tegen haaruitval

Voor de behandeling van haaruitval wordt minoxidil door sommige artsen aanbevolen. Veel deskundigen raden dit middel echter niet aan hun patiënten aan vanwege de vele bijwerkingen. Het gebruik van minoxidil voor baardgroei of het gebruik van minoxidil voor haargroei is echter een zeer aantrekkelijke optie voor patiënten. Het kan ook worden gevonden in minoxidilschuim en orale vorm. Het wordt echter meestal plaatselijk toegepast. Dit geneesmiddel is zeer effectief wanneer het plaatselijk wordt aangebracht.

Haarverzorging na haartransplantatie

Om het gewenste resultaat te bereiken, moet u regelmatig alle verstevigende en verzorgende technieken toepassen die door uw arts worden aanbevolen. Het aantal versterkingssessies na de haartransplantatie wordt bepaald door uw arts. Daarom moet je aandacht besteden aan haarversteviging na haartransplantatie.

De effectieve en snelle groei van het getransplanteerde haar hangt meestal af van de verzorging en behandeling van de patiënten na de haartransplantatie. Natuurlijk moet het proces met succes worden uitgevoerd, maar het is ook belangrijk dat de patiënt in dit opzicht de nodige zorg besteedt.

Of je niet-chirurgische oplossingen nodig hebt na een haartransplantatie hangt af van het proces. Het is echter belangrijk dat je meer weet over je operatie of medicatie. Het is ook belangrijk om te bepalen of deze operatie echt effectief is voor jou.

Dit beslis je samen met je arts. Als je arts besluit dat je niet geschikt bent voor de ingreep, is het de beste keuze om deze ingreep niet te ondergaan. De reden waarom we deze punten noemen, is dat zelfs als je vóór de haartransplantatie aandacht besteedt aan deze punten, de resultaten van de procedure zeer positief zullen zijn. Daarom willen we hier specifiek voor waarschuwen.

Bijwerkingen van Minoxidil

Als je dit medicijn gebruikt zonder overleg met je arts, kun je de volgende bijwerkingen ervaren:

Acne,

Hoofdpijn en/of duizeligheid,
Onregelmatige en snelle hartslag,
Tintelingen of verlies van gevoel in de handen, het gezicht en de voeten,
Bijwerkingen van pijn op de borst.

Zoals we hierboven al zeiden, moet je dit medicijn gebruiken op advies van je arts. Minoxidil is echter een geneesmiddel dat de haardichtheid en -dikte verhoogt. Je haar zal dus voller en sterker worden. Zolang je niet zwanger bent en geen chronische ziekte hebt, is minoxidil een betrouwbare behandeling voor jou.

Hoe lang minoxidil gebruiken na een haartransplantatie?

Een van de meest nieuwsgierige vragen van patiënten na een haartransplantatie is “wanneer moet ik stoppen met minoxidil na een haartransplantatie?”. Minoxidil verlengt de cyclus van haargroei en vertraagt de cyclus van haaruitval. Het wordt door experts aanbevolen om haartransplantatie regelmatig te gebruiken gedurende 1 jaar na de operatie. Op dezelfde manier moet je het gebruik van finasteride na haartransplantatie binnen deze periode voltooien.

U kunt onze blog ’10 adviezen voor na de haartransplantatieprocedure’ bekijken voor meer informatie over de processen na de haartransplantatie.

Vaak gestelde vragen

Mag ik minoxidil gebruiken na een haartransplantatie?

Topische minoxidil kan resulteren in een effectief herstelresultaat na een haartransplantatie. We raden u echter aan dit geneesmiddel niet te gebruiken tenzij uw arts het u aanbeveelt.

Hoeveel minoxidil moet ik gebruiken na een haartransplantatie?

Meestal raden we aan om het een jaar lang regelmatig te gebruiken. Als uw arts dit medicijn echter niet geschikt voor u vindt, raden we u aan om niet buiten de aanbevelingen van uw arts om te handelen. Want dit medicijn is een geneesmiddel met veel bijwerkingen. En het gebruik ervan kan per patiënt verschillen.

Kan ik minoxidil op een donorgebied gebruiken?

Ja. Maar je kunt dit medicijn pas gebruiken als je ontvanger- en donorgebied volledig genezen zijn. De minimale tijd die je hiervoor nodig hebt is een maand. Handel echter volledig volgens de aanbevelingen van je arts over minoxidil en andere ondersteunende behandelingen.