Haarbreuk

Elke vrouw die haar schoonheid verzorgt, wil dat haar haar er gezond en verzorgd uitziet. Ondanks de nodige zorg kan het haar na verloop van tijd uitdrogen en breken. Haarbreuk is een haarprobleem dat bijna elke vrouw overkomt.

Als er geen voorzorgsmaatregelen worden genomen tegen haarbreuk, zal het haar er futloos en bleek uitzien en zijn gezonde uitstraling verliezen. Daarom moeten eerst de factoren die haaruitdroging en haarbreuk veroorzaken worden bepaald en moeten de nodige voorzorgsmaatregelen worden genomen.

Ons lichaam heeft een aantal vitaminen en mineralen nodig voor gezond haar. Deze kunnen worden opgesomd als ijzer, zink, biotine, keratine en vitamine B7. Als je gezond haar wilt, moet je ervoor zorgen dat je lichaam geen tekorten heeft aan deze vitamines en mineralen. Als je haar geen probleem heeft door een gebrek aan deze vitamines en mineralen, zijn de procedures die op het haar worden toegepast het meest verantwoordelijk voor de breuken.

Symptomen van haarbreuk

Beschadigd haar ziet er bleek en dof uit en het klit als het nat is.
Kleur vervaagt snel of wordt te veel geabsorbeerd door het haar.
Het haar is droog.
Het heeft geen elasticiteit, het breekt gemakkelijk.
Het is grotendeels poreus.

Haarbreuk

Hoe voorkomen?

De eenvoudigste methode om haarbreuk te voorkomen is om de natuurlijke staat van het haar zoveel mogelijk te behouden.
Verzamel je haar niet strak en gebruik geen elastische haarspelden.
Haar is kwetsbaarder als het nat is. Zorg er daarom voor dat je je haar niet kamt als het nat is.
Vermijd chemische toepassingen zoals verven en permanenten zoveel mogelijk.
Knip je haar regelmatig om het gezond te houden.
Gebruik altijd een kam met brede tanden. Zo voorkom je elektrisering in je haar en de schadelijke effecten van plastic en frequent getande kammen.
Vermijd het wassen van je haar met heet water. Want heet water verstoort niet alleen de ph-balans in je haar, maar zorgt er ook voor dat het haar uitdroogt en geëlektrificeerd raakt. Dit veroorzaakt breukvorming.
Verzorg je haar regelmatig met natuurlijke oliën. Zo zorg je ervoor dat je haar gerevitaliseerd wordt en beter bestand wordt tegen breuk.

Ga voor meer informatie naar onze website; Erdem Clinic en vul het contactformulier in om ons te bereiken.