Haartransplantatie Groeiproces

Haartransplantatie is de transplantatie van haarzakjes afkomstig uit de nek naar het gebied waar gemorst wordt. Omdat het een chirurgische ingreep is, is het erg belangrijk waar, hoe, door wie en met welke methode de haartransplantatie moet worden uitgevoerd. In dit artikel bespreken we wat je tegenkomt in de tha fase van het haartransplantatie groeiproces.

Vóór haartransplantatie groeiproces

Voor de haartransplantatie is de oorzaak van het uitvallen belangrijk; er wordt bepaald of het permanent of tijdelijk is. Een bloedtest is belangrijk om na te gaan of er infectieuze en chronische ziekten zijn. De expert bepaalt hoeveel haarzakjes er in het behandelgebied moeten worden geplant en controleert of de hoeveelheid uit de nek overeenkomt met het aantal benodigde haarzakjes. Als dat niet het geval is, worden de haarfollikels van onder de arm, borst en baard op het plan geplaatst. De expert streeft naar een natuurlijke look door rekening te houden met de gelaatstrekken.

Haartransplantatie Technieken

De haartransplantatie methoden zijn als volgt:

FUE Haartransplantatietechniek

Deze techniek is geschikt voor mensen met gevorderd haarverlies. De procedure wordt uitgevoerd door de sterke haarzakjes afkomstig uit de nek in de geopende kanalen in de huid te plaatsen. Bij de FUE haartransplantatie techniek moet het haar geschoren worden. Als donor duurt het proces van het verzamelen van haarzakjes uit de nek 2-3 uur. De expert moet de haarzakjes zorgvuldig selecteren. Daarna wordt het kanaal geopend. Dit proces duurt 2,5-3 uur. Tussen 3000-6000 wortels kunnen geplant worden in de kanalen die geopend worden met de FUE haartransplantatie techniek.

DHI Haartransplantatie Techniek

De reden waarom deze techniek de aandacht trekt is dat het mogelijk is om zonder scheren en zonder groeven te maken. Het is echter geschikt voor mensen met minder haaruitval. Experts kunnen 2000-35000 grafts van de nek planten. Dankzij de speciale pen is het handiger dan FUE om de hoek en dichtheid van het getransplanteerde haar aan te passen. Aangezien beide technieken onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd, is pijn tijdens de procedure niet te verwachten.

Haartransplantatie Groeiproces

Hoe werkt het post-haartransplantatie proces?

Hoe het haartransplantatie groeiproces verloopt is een van de meest nieuwsgierige onderwerpen. Mensen willen weten wanneer ze hun dagelijkse leven weer kunnen oppakken en wat ze daarbij wel en niet moeten doen.

Omdat er bij een haartransplantatie geen hechtingen nodig zijn, is er geen litteken.
De eerste 7 dagen na de operatie zijn erg belangrijk. Het is belangrijk om de gegeven instructies op te volgen tegen het risico op infectie. Vermijd plaatsen zoals warm water, Turks bad en sauna.
Tijdens het genezingsproces van wonden kan roodheid optreden. Om de roodheid niet te vergroten, is het noodzakelijk om het behandelde gebied te beschermen tegen zonlicht.
Jeuk kan de eerste 15 dagen voelbaar zijn. Het behandelde gebied mag echter niet jeuken.
De herstelperiode bedraagt 10 dagen voor de FUE, maar 5-6 dagen voor de DHI haartransplantatietechniek.
U kunt uw dagelijkse leven onmiddellijk hervatten. Experts raden je echter aan om 3-4 dagen thuis te blijven, veel water te drinken en geen zout te gebruiken. Aan de andere kant, als je werkt of studeert, kun je 7-10 dagen een medisch rapport krijgen.
Afhankelijk van de gevoeligheid van het lichaam van de patiënt kan er zwelling optreden op de hoofdhuid en het gezicht. De zwelling verdwijnt na 3-4 dagen.
Het haar mag enkele dagen niet in contact komen met water. Daarna kun je je wassen met de aanbevolen shampoo.
In de eerste 10 dagen kan er vervelling optreden. Schelpen mogen nooit met de hand geplukt worden.
Tijdens de eerste paar weken valt het getransplanteerde haar met schokken uit. Dit is een normale situatie. Het haar begint 3-4 maanden na de transplantatie terug te groeien.
Het getransplanteerde haar kan in het begin niet gelijkmatig groeien. Dit is geen probleem. Het duurt 8-10 maanden voordat de groeifase is afgelopen en het haar is uitgegroeid.

Onze ervaren medewerkers passen het haartransplantatieproces op een zeer gedetailleerde en behulpzame manier toe. Neem contact met ons op via onze website voor meer informatie!

Vaak gestelde vragen

Hoe lang duurt het voordat het getransplanteerde haar groeit?
Zes tot negen maanden na de operatie ervaar je weer het nieuwe haar van jezelf.

Kan de haartransplantatie sneller groeien?
Om het proces te versnellen is het belangrijk om goed op je voeding te letten, veel water te drinken en geen hoed of bedekking op je hoofd te dragen.

Wanneer zal mijn haartransplantatie verdikken?
Er is een fase die de busting periode wordt genoemd en het is de 6. maand na de operatie.