Is een Haartransplantatie Pijnlijk?

De meest nieuwsgierige vraag van patiënten die een haartransplantatie overwegen is: “Is een haartransplantatie pijnlijk?”. Wij komen deze vraag ook heel vaak tegen. Het zou echter verkeerd zijn om te zeggen dat deze procedure volledig pijnloos is. Dankzij de ontwikkeling van technologieën is het risico dat patiënten pijn voelen tijdens de procedure echter sterk verminderd. Als u aandacht besteedt aan enkele belangrijke punten tijdens het proces, zult u een zeer comfortabel proces ervaren.

Waarom heeft een haartransplantatie de voorkeur?

Over het algemeen is het zo dat bij patiënten met haarverlies in de toekomst kaalheid kan optreden. De meeste patiënten die dit probleem hebben, geven de voorkeur aan haartransplantatie. De reden hiervoor is dat een hoog percentage succesvolle resultaten wordt verkregen na haartransplantatie. Tegelijkertijd maakt het feit dat de verkregen resultaten permanent zijn dit proces zeer aantrekkelijk. 4

De laatste tijd wordt er echter veel gezocht op het internet naar de haartransplantatie van Elon Musk. De reden hiervoor is dat Elon Musk zijn haar verloor en als oplossing hiervoor een haartransplantatie onderging, wat de aandacht van de hele wereld trok. Elon Musk heeft positieve resultaten behaald na een haartransplantatie. Deze situatie vergrootte het vertrouwen van patiënten die een haartransplantatie overwogen. Daarom kunnen veel mensen met kaalheidsproblemen gemakkelijk een beroep doen op deze procedure.

Is een haartransplantatie pijnlijk?

Is een Haartransplantatie Pijnlijk?

Haarplantatie is een toepassing die 5-6 uur duurt. De procedure bestaat uit het overbrengen van gezonde haartransplantaten uit het gebied waar zich gezond haar bevindt, namelijk de bovenkant van de nek, naar het schaarse gebied. Omdat er tijdens de procedure verdoving wordt toegepast, wordt er geen pijn gevoeld. Er kan echter wel hoofdpijn optreden als gevolg van de procedure, zij het zelden. Dit is een normale situatie. In de dagen daarna komt de patiënt snel in het genezingsproces en wordt er geen pijn gevoeld. Hetzelfde geldt voor baardtransplantaties of wenkbrauwtransplantaties.

Haartransplantatie methoden

Over de hele wereld worden drie verschillende haartransplantatiemethoden toegepast. Deze zijn:

FUT Methode

Bij een FUT haartransplantatie worden de haarzakjes in een strip uit het donorgebied gehaald. Bij FUE haarimplantaties worden individuele haarzakjes verzameld en getransplanteerd in het kalende gebied. Stroken die worden verwijderd bij de FUT techniek kunnen sporen achterlaten op het donorgebied.

FUE methode

Bij de FUE haartransplantatie worden de haarzakjes één voor één uit het donorgebied gehaald, dat wil zeggen van de huid gescheiden en in het gewenste gebied geïmplanteerd. De haarfollikels uit het donorgebied worden één voor één op dezelfde manier getransplanteerd in het gewenste gebied, niet collectief.

DHI methode

DHI haartransplantatie betekent “Directe Haartransplantatie”. Bij DHI haartransplantatie worden grafts verzameld dankzij de medische pen genaamd Choi, die alleen door experts mag worden gebruikt, en vervolgens wordt het haar dat door deze pen wordt genomen direct in de huid geplaatst zonder een incisie of kanaal te openen.

Is er pijn na de haartransplantatie?

Uw haartransplantatie duurt tussen de 6-8 uur. Er zijn echter enkele regels die u vóór deze procedure moet volgen zodat u geen pijn voelt na de procedure. Als u deze regels niet volgt, kan dit zeer eenvoudige proces ongemakkelijk voor u zijn. Laten we eerst eens bespreken hoe haartransplantatieprocessen verlopen.

Als je besluit om een haartransplantatie te laten doen, kies je de meest geschikte kliniek voor jou. Als je dan naar de kliniek gaat, zal je arts je onderzoeken en een geschikte dag voor de ingreep bepalen. De procedure wordt meestal zo snel mogelijk uitgevoerd, maar dit kan soms een week duren. Dit komt omdat er bepaalde toepassingen zijn die je een week voor de procedure moet doen. Bijvoorbeeld cafeïne, beperken van roken en alcoholgebruik, of helemaal stoppen.

Voor de beste haartransplantatie moet je minstens een week voor de procedure stoppen met het innemen van bloedverdunners of soortgelijke medicijnen. Je moet echter wel alle instructies van je arts opvolgen. Afgezien hiervan duurt de procedure ongeveer 6-8 uur. Afhankelijk van je behoeften voert je arts de haartransplantatie uit in één of twee sessies. Als je aan één sessie genoeg hebt, kun je naar huis. Het belangrijkste wat je na de procedure moet doen, is je hoofdhuid beschermen tegen schokken. Tegelijkertijd moet je een maand lang wegblijven uit gebieden zoals de sauna, het zwembad of de zee.

Haartransplantatie prijzen

Een andere vraag waar patiënten die een haartransplantatie overwegen het meest nieuwsgierig naar zijn, naast de vraag “Is een haartransplantatie pijnlijk?”, is de vraag “Hoeveel kost een haartransplantatie?”. De haartransplantatie prijzen variëren meestal afhankelijk van het centrum waar de procedure wordt uitgevoerd. Dit is te wijten aan de high-tech apparatuur die gezondheidscentra hebben en de ervaring van de arts die daar aanwezig is. De haartransplantatie kosten in Turkije zijn echter veel betaalbaarder dan in andere landen. Daarom geven de meeste patiënten in het buitenland de voorkeur aan Turkije voor een haartransplantatie. Omdat ze hier de mogelijkheid vinden om zowel een betaalbare als een zeer hoogwaardige service te krijgen.

Voor meer informatie over haartransplantatie procedures kunt u contact met ons opnemen door het formulier op onze haartransplantatie pagina in te vullen.

Vaak gestelde vragen

Is het pijnlijk om een haartransplantatie te ondergaan?

Haartransplantatie is geen pijnlijke ingreep. Voor een pijnloze en pijnloze haartransplantatie-operatie wordt lokale verdoving gebruikt, die tegenwoordig bij veel operaties met succes wordt toegepast. Hierdoor voelt de patiënt geen pijn tijdens de transplantatie. Een ander voordeel van lokale verdoving is dat je niet in slaap valt tijdens de operatie.

Is haartransplantatie verdoving pijnlijk?

Deze procedure wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Je kunt een zeer lichte pijn voelen tijdens de plaatselijke verdoving. Dit duurt echter maar heel kort. Tijdens de hele procedure voel je geen pijn dankzij de verdoving.

Hoeveel pijn doet het na een haartransplantatie?

De pijn na een haartransplantatie gaat meestal na 4-5 dagen over en de pijn is niet hevig. Het overgaan van het gevoel van slaperigheid kan variëren. Hoewel het meestal binnen 8-10 dagen verdwijnt, kan het gevoel van gevoelloosheid bij sommige patiënten tot een keer per jaar aanhouden.