Necrose na Haartransplantatie

Necrose na haartransplantatie is een van de aandoeningen die kunnen optreden na een haartransplantatie. Informatie over de oorzaken van deze situatie en hoe deze te begrijpen is, zal nuttig zijn voor een tijdige interventie. Hoewel haartransplantatie aan de buitenkant een eenvoudige chirurgische ingreep lijkt, heeft het in werkelijkheid een zeer moeilijke en complexe structuur. Sommige complicaties kunnen optreden na de operatie. Zoals het probleem van necrose.

Necrose is de zeldzaamste maar meest riskante complicatie na haartransplantatie. Bij deze complicatie beschadigt necrose één of meerdere cellen onomkeerbaar. Het necrotische gebied op de hoofdhuid verandert in levenloos weefsel. Necrose is een ernstig gezondheidsprobleem. De behandeling van een dergelijke situatie is erg moeilijk. Daarom moet de specialist die de behandeling uitvoert goede ervaring hebben. Een verkeerde behandelmethode kan onherstelbare resultaten veroorzaken.

Oorzaken van necrose na haartransplantatie complicatie

Reeds bestaande aandoeningen bij de patiënt, zoals:

Roken als belangrijkste oorzaak van hoofdhuidnecrose.
diabetes
fotoschade (verandert collageen en vasculatuur)
langdurige kaalheid

Slechte chirurgische technieken:

onjuist gebruik van het receptieve veld
zeer dicht op elkaar geplaatste haarfollikels
transplantatie van te veel haarzakjes in één keer
overmatig gebruik van epinefrine tijdens de procedure

Necrose na Haartransplantatie

Hoofdhuidnecrose kwam in het verleden vaak voor in de dagen na het sluiten van het donorgebied tijdens de oude techniek, Follicular Unit Transplantation (FUT). Tegenwoordig is de reden hiervoor het extraheren van haarfollikels tijdens Follicular Unit Extraction, ook bekend als FUE haartransplantatie, en het “overvullen” van haarfollikels in het ontvangende gebied.

Symptomen van necrosecomplicatie

Er zijn te veel tekenen van necrose complicaties, die aangeven dat het huidweefsel op het punt staat af te sterven of zwak wordt. Bij necrose ontstaat er een zeer diepe korst op de huid. Deze situatie kan zich voordoen op het achterhoofd van de persoon of in het gebied waar de haartransplantatie plaatsvindt.

Wanneer treedt necrose op? Het is bekend dat necrose kan optreden binnen 2 weken of 4 weken na haartransplantatie. Als de persoon die een haartransplantatie heeft ondergaan een dergelijke situatie ziet, moet hij onmiddellijk zijn arts informeren. De haartransplantatiespecialist verwijdert het necrotische gebied om de necrose te behandelen. Deze persoon kan voor necrose behandeld worden door een haartransplantatie en een vettransplantatie uit te voeren. Als de necrose onbehandeld blijft, blijft de vlek achter in het gebied waar de necrose zit en vindt er geen haarvorming plaats in dat gebied.

Om dergelijke complicaties te voorkomen, moeten gespecialiseerde en ervaren artsen haartransplantaties uitvoeren.

Als u meer informatie wilt over haartransplantatie, staat onze ervaren en behulpzame medische staf voor u klaar. Bezoek de website van Erdem Clinic en vul het contactformulier in om ons te bereiken.

Vaak gestelde vragen

Hoe ziet een geïnfecteerde haartransplantatie eruit?
Overmatige roodheid en zwelling, meestal gepaard met roodheid en ongemak, zijn onmiskenbare indicatoren van een infectie na een haartransplantatie. Bloedingen kunnen ook worden veroorzaakt door een infectie. In de meeste gevallen betekent dit dat de negatieve effecten van een haartransplantatie na een week eerder verergeren dan afnemen.

Kan je lichaam een haartransplantatie afstoten?
U bent uw eigen donor voor een haartransplantatie, in tegenstelling tot orgaantransplantaties. Er bestaat niet zoiets als een donor of een begunstigde. Zonder immuunonderdrukkende medicijnen zou je lichaam haar, follikels en weefsel van iemand anders (anders dan een identieke tweeling) afstoten.

Wat is korstvorming na een haartransplantatie?
De korstjes die zich vormen over elk van de grafts die tijdens de behandeling zijn ingebracht, worden gewoonlijk de korstjes genoemd die ontstaan na een haartransplantatie.