Vet Haar en Haartransplantatie

De reden voor vet haar is de overmatige olieafscheiding in de hoofdhuid. Waarom scheidt de hoofdhuid dan meer olie af? Tijdens de periodes waarin hormonen sneller werken, zwangerschap, hormonale stoornissen en adolescentie, omdat de hormonen snel werken, ontstaat er overmatige smering op de hoofdhuid. Je overmatig gekruide, onevenwichtige dieet en stress kunnen ook een toename van de olieafscheiding veroorzaken.

Aangezien een vette hoofdhuid helpt om het haar vast te houden, te laten groeien en gezond te houden, zal de kwaliteit en dichtheid van je haar toenemen als je het met discipline en de juiste producten verzorgt.

Als je haar een gezonde structuur heeft en plotseling vet begint te worden, laat dan een bloedtest doen. Misschien is het een voorbode van een probleem.

Wat moeten mensen met vet haar gebruiken?

Het afscheidingsprobleem van het haar wordt onderdrukt met producten die klei, jeneverbes, citroen, teer, groene thee, brandnetel, rozemarijn, salie en lavendel bevatten. Als de olieafscheiding weer normaal wordt, begint de hoofdhuid te ademen en krijgt het haar een gezondere houding.

Waarop letten bij de verzorging?

Vet Haar en Haartransplantatie

Shampoo voor vet haar mag geen agressieve ingrediënten bevatten.

Geen overmatige massage. Zachtjes laten schuimen en het “haar” wassen met je vingers, niet met de hoofdhuid.

Was het haar uit door alleen conditioner aan te brengen van het midden van het haar naar de punten toe, zonder het op de hoofdhuid aan te brengen.

Gebruik conditioners die gemaakt zijn voor jouw haartype.

Breng één of twee keer per week één van de klei haarmaskers aan die de hoofdhuid kalmeren.

Droog het haar niet met een hete föhn. Dit veroorzaakt olieafscheiding.

Tonics zijn effectieve producten voor de verzorging van de hoofdhuid. Het gebruik ervan zonder onderbreking geeft bevredigende resultaten.

Wat te doen bij vet haar, roos, een rode, droge en jeukende hoofdhuid?

Dezelfde zorg is nodig om toe te passen op “zowel vet als roos” haar. Zorg ervoor dat de shampoo die je kiest plantaardige ingrediënten bevat die de hoofdhuid kalmeren en de olieafscheiding in evenwicht brengen, geen agressieve chemicaliën of removers. Kalmeer de hoofdhuid met anti-roos haarmaskers.

“Als je vet haar hebt en jeuk en roos aan de onderkant van het haar, kan de reden ook genetische aandoeningen, eczeem, psoriasis, microbiële ziekten of hoofdhuidschimmels zijn. Aarzel niet om naar een dermatoloog te gaan. Bij dit soort problemen gaat de haaruitval ook sneller en krijg je later spijt. Er moet een diagnose worden gesteld en het product moet worden gekozen.

“Als je haar vet is, roos en uitslag op de hoofdhuid heeft, is er sprake van een allergische reactie, eczeem of een microbiële ontsteking. Maak geen keuzes zonder een tricholoog en dermatoloog te raadplegen.

Bij het kiezen van haarverf moet je kiezen voor producten die niet allergeen zijn. Doe wat nodig is om “chemicaliën” en “stress” uit je leven te verwijderen! Het probleem zal zeker met de helft verminderen.

Vet haar en transplantatie

Een zeer droge of zeer vette hoofdhuid heeft invloed op ons dagelijks leven. Mensen met een zeer droge hoofdhuid kunnen last hebben van roos, terwijl mensen met een vette hoofdhuid last kunnen hebben van vet haar.

Het hebben van een zeer droge of zeer vette hoofdhuid heeft echter geen nadelige invloed op het resultaat van haartransplantatie. Als je meer informatie nodig hebt, neem dan gerust contact met ons op!