Slapen na Haartransplantatie

Slapen na een haartransplantatie is een veelgestelde vraag van patiënten.

Haartransplantaties zijn minimaal invasieve procedures die gemakkelijk te genezen zijn. Dit komt omdat er geen echte operatie voor nodig is, wat betekent dat er niet veel te genezen valt. Het is echter nog steeds belangrijk om de juiste nazorgroutine te volgen om de beste kans op succes voor uw getransplanteerde haar te garanderen.

Tijdens een typische Follicular Unit Extraction (FUE) procedure verwijdert de technicus de haarfollikel uit het donorgebied. Vervolgens maakt hij kleine gaatjes in het hele ontvangende gebied waar de follikels worden geplaatst. Tijdens de 7-10 dagen na de ingreep eroderen en genezen de gaatjes in zowel het donor- als het ontvangergedeelte van de hoofdhuid.

De meeste patiënten hervatten hun normale activiteiten binnen 1-2 dagen na de ingreep. Sommige patiënten nemen een week vrij van hun werk om hun haar de kans te geven er weer normaal uit te zien, maar dit was medisch gezien niet nodig.

Slapen en slaaphouding na haartransplantatie

Patiënten zijn over het algemeen in de war over veilig en comfortabel slapen in het donorgebied na de haartransplantatie. Hoe te slapen na een haartransplantatie is een belangrijke kwestie. Ten eerste is het belangrijk dat er geen kussen voor haartransplantatie wordt aanbevolen. De andere zaken zijn als volgt:

Houd uw hoofd hoog om te slapen na een haartransplantatie

Slapen na Haartransplantatie

Een gevolg van elke chirurgische ingreep, zelfs minimaal invasief, is zwelling. Zwelling komt vaak voor na een haartransplantatie en is niets om je zorgen over te maken. Het duurt meestal maar een paar dagen en kan voor sommige patiënten te licht zijn.

Hoe verder je de zwelling weg houdt, hoe sneller je jezelf in het openbaar kunt vertonen. Het antwoord op de vraag “Hoeveel dagen na de haartransplantatie kan ik normaal slapen” is ongeveer hoe u de eerste 7 dagen na uw haartransplantatie slaapt en bepaalt hoeveel zwelling u zult ervaren. De slaappositie bij een haartransplantatie is ook belangrijk. Experts raden over het algemeen aan om in een relaxfauteuil te slapen. Dit is eigenlijk de beste manier om te slapen na een haartransplantatie.

Door je hoofd iets omhoog te houden, beperk je de zwelling op je hoofdhuid en voorhoofd tot een minimum. De zwelling piekt meestal op de tweede en derde dag en neemt daarna af. Experts raden voor de zekerheid aan om de eerste 7 dagen in een relaxfauteuil te blijven liggen.

Vermijd woelen en draaien

Slapen in een relaxfauteuil heeft nog een voordeel. Het voorkomt meestal dat je moet woelen en draaien of dat je haarlijn tegen kussens schuurt. De eerste paar dagen moet je alles vermijden wat kan voorkomen dat de nieuwe grafts zich stevig aan je hoofdhuid hechten.

Zolang je kunt voorkomen dat je op je buik of zij rolt, is er niets aan de hand. Als je geen bed hebt en niemand kent van wie je het kunt lenen, is dat geen probleem. Je bank is ook geen slechte optie. In dat geval kun je je hoofd omhoog houden door met een kussen op de armleuning van de bank te slapen. In deze positie helpt het kussen na de haartransplantatie je hoofd omhoog te houden en voorkomt het dat je draait.

Je hoeft niets op je hoofd te leggen terwijl je slaapt. Het wordt zelfs aangeraden om minstens 3 dagen niets te dragen terwijl de korstjes stollen. – Het wordt zelfs aangeraden om ijs aan te brengen als je last hebt van zwelling – je mag het niet rechtstreeks op het pas getransplanteerde haargebied aanbrengen. Je probeert in principe te voorkomen dat je je haar ergens mee aanraakt.

Het is ook een vaak gestelde vraag wat het verschil is tussen hoe te slapen na een fue haartransplantatie en hoe te slapen na een fut haartransplantatie. Het antwoord is dat er geen verschil is. Het belangrijkste idee is om het donorgebied te beschermen, dus je fue slaaphouding of fut is hetzelfde.

Neem voor meer gedetailleerde informatie contact met ons op via het contactformulier en vraag informatie aan.

Vaak gestelde vragen

Wanneer kan ik normaal slapen na een haartransplantatie?
Patiënten kunnen na de periode van 10 dagen doorgaan met het merendeel van hun normale lichamelijke activiteiten, het wassen van hun haar en hun gebruikelijke slaappositie en -routines. De hoofdhuid en haartransplantaties zouden tegen die tijd voldoende genezen moeten zijn.

Wanneer kan ik op mijn zij slapen na een haartransplantatie?
Na zes dagen is het genezingsproces bijna voltooid. Je hoeft niet langer op je rug te slapen; in plaats daarvan kun je overschakelen op een zijslaperhouding. Blijf wegwerponderleggers gebruiken om te voorkomen dat je direct in contact komt met het kussensloop.

Mag je op het donorgebied slapen na de haartransplantatie?
Je kunt na 10 dagen in elke houding slapen, ook op je rug, zij of buik. De getransplanteerde gebieden mogen echter de eerste 10 dagen het kussen of iets anders niet aanraken.