Solarium na Haartransplantatie

Solarium na haartransplantatie heeft hetzelfde effect als zonnebaden. Het verschil is dat in het solarium de lichten op verschillende manieren worden gecombineerd en gefilterd. Dit wordt meestal gedaan om de geloofwaardigheid te vergroten.

Wat is haartransplantatie?

Haartransplantatie is het proces waarbij de haarfollikels die zich in de nek of in een ander deel van het lichaam bevinden, worden getransplanteerd naar de plaatsen waar openheid en schaarste voorkomen. Bij deze procedure, die in de operatiekamer wordt uitgevoerd door experts onder steriele omstandigheden, worden de openingen die meestal ontstaan in de kruin en het voorhoofd behandeld door de haarfollikels in sterkere gebieden één voor één te verwijderen na plaatselijke verdoving en ze te transplanteren waar dat nodig is.

Wanneer ga je naar de zonnebank na een haartransplantatie?

Er zijn veel dingen waar je op moet letten na een haartransplantatie. De reden hiervoor is om je verwerkingsgebied te beschermen tegen trauma en stoten. Allereerst moet je weten dat je sommige routines niet onmiddellijk na de procedure kunt hervatten. Als je bijvoorbeeld regelmatig sport, kun je dat een tijdje niet blijven doen. Een van die sporten is zonnebank.

Na de haartransplantatie zal je operatiegebied erg gevoelig zijn. Dat wil zeggen, het wordt erg gevoelig voor irritatie en verwondingen. Je moet je hoofdhuid dus meer beschermen dan je normaal zou doen. Daarom moet je na de haartransplantatie een tijdje worden beschermd tegen zonnestralen. Dit geldt ook voor het licht dat je krijgt tijdens de zonnebank. Je moet na de haartransplantatie minstens dertig dagen wachten om naar de zonnebank te gaan.

Is het veilig om te zonnebaden?

Solarium na Haartransplantatie

Zonnebaden na een haartransplantatie heeft een negatieve invloed op de resultaten van de haartransplantatie als het te vroeg wordt gedaan. De ideale tijd hiervoor is ten minste een maand na de procedure. Als je echter al eerder naar het strand moet, zorg er dan voor dat je het verwerkingsgebied beschermt. Hiervoor kun je een hoed dragen of in een schaduwrijke omgeving wachten.

Blootstelling aan de zon na haartransplantatie

Blootstelling aan de zon na een haartransplantatie is een onderwerp waar patiënten nieuwsgierig naar zijn. Deze kwestie wordt belangrijker, vooral voor de transacties die in de zomermaanden worden uitgevoerd. Want de meeste patiënten willen na de ingreep kunnen zwemmen of zonnebaden. Maar na deze ingreep heb je minstens dertig dagen nodig om te kunnen zonnebaden. Als een maand na de ingreep alles in orde is, kan het geen kwaad om te zonnebaden, op voorwaarde dat het niet te lange uren zijn.

Vaak gestelde vragen

Heeft zweten invloed op de haartransplantatie?
Zweten na een haartransplantatie heeft geen invloed op het resultaat van je haartransplantatie. Toch raadt uw arts u af om overmatig te zweten. Want bij overmatig zweten kunnen uw grafts beschadigd raken. Dit geldt echter niet voor licht tot matig zweten. Een lichte of matige hoeveelheid zweten zal je grafts niet beschadigen.

Hoe lang na een haartransplantatie mag ik saunaën?
Na de ingreep moet u wachten tot de korstjes eraf vallen om naar de sauna te gaan. De tijd die je hiervoor nodig hebt is 15 dagen. Artsen raden echter aan om 4 weken na de ingreep activiteiten zoals hammam, sauna en solarium te doen.

Wat is niet toegestaan na een haartransplantatie?
Meestal mag u de eerste maand geen alcohol drinken. Daarnaast wordt het afgeraden om te roken. Het is ook niet aan te raden om de eerste maand te sporten of ruimtes zoals hammam en sauna te betreden. Het is ook niet aan te raden om direct na de ingreep auto te rijden. Omdat haartransplantatie onder sedatie wordt uitgevoerd, kunt u na de procedure last hebben van duizeligheid of een wazige geest. Daarom raden we je aan om samen met een vriend of vriendin naar de procedure te komen.