Dunner Wordend Haar

Dunner wordend haar is een van de meest voorkomende problemen die mensen tegenkomen als het gaat om haarproblemen. De meeste levende weefsels veranderen en vernieuwen zich voortdurend, dus ze bestaan uit cellen die voortdurend gevoed moeten worden en veel stoffen en vitaminen nodig hebben om hun kwaliteit te behouden. De haarwortel is een levend weefsel en het is het orgaan dat het snelst verandert. Daarom worden hier de meeste cellen vernieuwd. Natuurlijk moet het beter gevoed worden dan alle andere weefsels.

Waarom haar dunner wordt: Kwaliteitsproblemen

De afname van de stoffen die kwaliteit geven aan het haar kan veel problemen veroorzaken zoals haaruitval, kwaliteitsverlies, dunner worden, splitsing, breken van de uiteinden, dof worden, vervagen, trage groei. Het eerste teken van kwaliteitsverlies verschijnt als het dunner worden van het haar, als de oorzaak blijft bestaan, kunnen problemen zoals snelle breuk, gebrek aan rek, onvermogen om vorm te geven en lichtere kleur naar voren komen.

Zoals hierboven beschreven kunnen, naast verschillende tekorten aan stoffen, sommige ziekten en fysiologische condities dunner wordend haar veroorzaken. De mineralen en vitaminen die nodig zijn om kwaliteit aan het haar te geven zijn:

Keratine
Vitamine B7 (biotine) wordt ook wel vitamine H genoemd.
L-Cystine (cysteïne)
Methionine
Zink
Magnesium
IJzer
Vitamine B5 (Panthotheenzuur)

Of de haarstrengen dik of dun zijn, heeft te maken met de structuur van de haarzakjes. De structuur van de haarwortels, als genetische erfenis, is niet iets veranderlijks. Van tijd tot tijd kunnen haarstrengen verzwakken of zelfs uitvallen door omgevingsfactoren zoals ziekten,


Dunner Wordend Haar

Oorzaken van dunner wordend haar gaan over het algemeen over:

Het overbehandelen van je haar
Een tekort aan bepaalde vitaminen en vitamines
Een stressvol leven
Strakke kapsels
Gebruik van agressieve haarproducten

Dunner wordend haar kan erfelijk zijn of het resultaat van onderliggende medische problemen. Als je een van de volgende dingen doet, kan je haar dunner worden.

Pas bevallen van een baby
Stoppen met anticonceptiepillen
Sommige hormonale veranderingen
Veel gewicht verliezen (vooral na obesitasoperaties)
Behandeling van auto-immuunziekten
Problemen met het immuunsysteem
Huidziekten
Vitamine D-tekort

Behandeling van dunner wordend haar

Als er een uitlokkende ziekte als oorzaak is, zal behandeling van de ziekte effectief zijn om het probleem op te lossen. Als er geen duidelijke ziekte aan het licht is gekomen, is het innemen van tabletten met deze stoffen de meest effectieve oplossing voor het probleem, aangezien het veroorzaakt kan worden door een tekort aan een of meer van de hierboven genoemde stoffen. De meest effectieve manier om al deze stoffen in te nemen is door ze oraal in te nemen in de vorm van pillen. Als de tabletten die gebruikt worden tegen haaruitval in het algemeen worden beoordeeld, lopen xpecia tabletten voor wat betreft deze ingrediënten.

Als er sprake is van een dunner wordende haaruitval, dan is het gebruik van wetenschappelijk bewezen sprays naast de tablet veel succesvoller. Als de lekkage niet duidelijk is, is het gebruik van een spray misschien niet zo zinvol.

Je kunt het contactformulier op onze haartransplantatie pagina invullen voor meer gedetailleerde informatie.

Veelgestelde vragen

Kan dunner wordend haar teruggroeien?
Als niet-genetische redenen zoals stress, ondervoeding of zwangerschap het dunner wordende haar veroorzaken, zullen patiënten ervaren dat het haar teruggroeit.

Hoe los je dunner wordend haar op?
Medicinale ondersteuning zoals minoxidil, finasteride; naaldbehandeling genaamd microneedling, low-level lasertherapie of haartransplantatie zijn de medische hulpmiddelen die kunnen worden uitgevoerd op advies van je arts.

Wordt haar dunner naarmate je ouder wordt?
Naarmate de tijd verstrijkt kunnen haarzakjes hun kracht verliezen en kunnen ze grijs worden.