Wat is het Verschil Tussen Schokkend Haarverlies en Het Uitvallen Van Haar?

De technologie gaat tegenwoordig vooruit en operaties worden steeds eenvoudiger. Haartransplantatie is ook een zeer eenvoudige operatie. Met de zich ontwikkelende technologie en geneeskunde worden haartransplantatieprocedures uitgevoerd met nieuwe methoden. Na de haartransplantatie kunnen er situaties ontstaan zoals haaruitval, ook wel shock loss genoemd. Dit is een normaal proces.

Wat is tijdelijke haaruitval?

Tijdelijke haaruitval is het tijdelijke verlies van haarstrengen op de getransplanteerde haarzakjes. Deze situatie treedt op na elke haartransplantatie en het is een heel normale situatie. Haaruitval na een operatie is binnen 2 weken voltooid.

Wat is permanent shockverlies?

Er bestaat geen permanent shockverlies. Dit probleem van haaruitval bij de meeste haartransplantaties is tijdelijk. Het is normaal gesproken binnen 2 weken voltooid. Maar in sommige gevallen duurt het tot 4 weken voor dit proces voltooid is.

Waarom treedt haaruitval op?

De levenscyclus van de haarstrengen die we hebben bestaat uit 3 fases. De eerste fase; groei, de tweede fase; wachten, en de derde fase is het uitvalproces. Deze cyclus van drie fasen begint vanaf de geboorte en wordt gedurende ons hele leven op dezelfde manier herhaald.

Hoewel de exacte oorzaak van het uitvloeien van de shock onbekend is, zijn er twee verschillende meningen over de oorzaak van het proces: De eerste van de meningen; weefselschade en doorbloeding die optreden door de ingreep tijdens de operatie. De wortels die van hun plaats worden gehaald en een tijdje buiten wachten, worden in de tussentijd getraumatiseerd en brengen zichzelf in slaap onder invloed van het trauma. Zo ontstaat shockverlies na haartransplantatie.
haaruitval

Wanneer treedt shockverlies op?

Wat is het Verschil Tussen Schokkend Haarverlies en Het Uitvallen Van Haar?

Dit gebeurt onmiddellijk na de haartransplantatie. U zult minstens twee weken na de procedure haaruitval in het donorgebied ervaren. Dit proces kan echter een maand of twee duren. Hoe lang de haaruitval duurt, verschilt van patiënt tot patiënt. Bij u kan het uitvallen na een haartransplantatie twee weken duren, maar bij een andere patiënt kan het een maand of twee duren. Patiënten zijn echter ook erg nieuwsgierig of ze een tweede keer last zullen hebben van een shock-haartransplantatie. Haaruitval wordt echter maar één keer ervaren na een haartransplantatie.

Wat is het verschil tussen shockverlies en vervelling?

De aandoening die shock shedding wordt genoemd, is een proces dat plaatsvindt na de haartransplantatie. Dit probleem wordt in sommige bronnen ook shedding hair genoemd. De belangrijkste naam van de gebeurtenis die zich plots na de procedure ontwikkelt en in een korte periode plaatsvindt, is echter shockverlies.

Schokuitval 5 maanden na haartransplantatie

Na een haartransplantatie treedt shockuitval ongeveer 1-3 maanden op. Aangezien het haar na dit proces begint te groeien, zult u geen last hebben van shock loss haartransplantatie, zeker niet in de vijfde maand. Tegelijkertijd moet u de instructies van uw arts opvolgen zodat het probleem van uitvallen na de procedure in de normale periode eindigt.

Tijdlijn na haartransplantatie

Als je hebt besloten om een procedure te ondergaan voor je kaalheid of verloren haar, heb je misschien veel vragen. In dit artikel beantwoorden we de meeste vragen die je kunt hebben na een chirurgische haartransplantatie behandeling. De meest gestelde vraag door patiënten tijdens deze periode is “hoe lang duurt het shockverlies?”. Erdem kliniek heeft het genezingsproces voor u opgedeeld in mijlpalen waarvan u kunt voorspellen dat ze binnen een jaar bereikt zullen worden.

Eerste dag

U kunt het volgende in acht nemen:

Na de haartransplantatie kunt u de vorm van uw nieuwe haarlijn met de getransplanteerde wortels zien. In elk geval zullen er korstjes rond elke haarfollikel zitten, dus het ziet er misschien niet zo mooi uit voor het oog als je had gehoopt. Maar je wondjes zullen klein zijn en snel genezen.

Tweede en 4e dag

Je kunt het volgende waarnemen:

Er zullen kleine korstjes ontstaan in het ontvangende gebied. Deze wondjes zullen rode kleurveranderingen ondergaan tot de vierde dag. Op de vierde dag zal het ongemak dat je voelt minder worden. Aan de andere kant kan een zwelling op het voorhoofd of rond de ogen na 2-3 dagen verschijnen, terwijl deze op de 4e dag kan pieken. Het aanbrengen van warme en koude kompressen op je voorhoofd zal de zwelling helpen verminderen.

5e en 7e dag

U kunt het volgende waarnemen:

De grafts zijn zo aangepast aan de transplantatieplaats dat ze op dit moment niet meer verwijderd kunnen worden. De spanning op de hoofdhuid zou nu moeten afnemen, maar de korstjes zullen nog steeds zichtbaar zijn. Soms kan er een lichte jeuk zijn, maar dit is meestal een teken van verbetering.

Bij een haartransplantatie zullen de donorgebieden in dit stadium goed genezen en het lineaire uiterlijk dat optreedt in de gebieden waar de haarfollikels zijn verwijderd, zal niet voorkomen. Na de eerste week gaan sommige patiënten weer aan het werk. Het is ook veilig om fysieke activiteiten voort te zetten op dit punt.

10e dagen en 4e week

U kunt het volgende waarnemen:

De haarfollikels gaan over in een toestand van rust. Als gevolg hiervan zullen de korstjes van uw haartransplantaten beginnen uit te vallen. Tegen het einde van de derde en vierde week zullen de meeste van deze korstjes verdwenen zijn. Dit hoeft geen reden tot bezorgdheid te zijn, want schokverlies komt vaak voor. Je kunt er zeker van zijn dat het haar dat 3 maanden na de operatie als een nieuwe haar zal groeien niet de kleine haartjes zijn die je ziet, maar de eigenlijke wortel van de follikel die onder de huid is ingebed.

4e en 6e maand

Het haar wordt dikker en groeit, en aan het einde van deze periode zullen er enkele weefselveranderingen zijn. In dit stadium heb je extra stylingopties voor je haar. Het donorgebied is ook volledig genezen.

7e maanden en eerste jaar

80-90% van het getransplanteerde haar zal uitgerekt zijn. Je zult ook aanzienlijke veranderingen in de textuur opmerken omdat je haar er voller en gezonder uitziet.

Hoe shock haaruitval voorkomen na haartransplantatie

Er is geen bekende behandelingsmethode voor het genezen van shock haaruitval in het donorgebied. Er zijn echter wel enkele methoden om shock haaruitval haartransplantatie in dit geval te voorkomen.

Veel patiënten willen onmiddellijk resultaat na de haartransplantatie procedure. Wanneer ze echter het probleem van haaruitval ervaren, denken ze dat de procedure niet werkt. Maar dat is niet juist. Het is een normaal proces om schokverlies te ervaren na een haartransplantatie. Het maakt ook deel uit van het genezingsproces. Je moet echter een haartransplantatie van zeer hoge kwaliteit hebben om schokverlies te voorkomen.

Je arts moet zeer ervaren zijn voor deze procedure. Als je een ervaren arts hebt, kan je arts de gezondheid van je haar analyseren vóór de procedure. Hierdoor detecteert hij de mogelijkheid van haartransplantatie shockverlies na de procedure.

Voor meer informatie over haartransplantatie procedures kunt u contact met ons opnemen door het formulier op onze haartransplantatie pagina in te vullen.

Vaak gestelde vragen

Hoe lang duurt het voordat shockschildering weer aangroeit?

Tijdelijke vervelling, shock shedding genoemd, verschilt van patiënt tot patiënt. Na de 2e maand stopt dit proces. In de 4e maand na de haartransplantatie beginnen de haarstrengen te groeien en begint het haar een bepaalde vorm aan te nemen. Vanaf de 6e en 7e maand zal het getransplanteerde haar naar verwachting tussen de 45% en 80% groeien.

Hoe voorkom je shockuitval?

Schokuitval is een normale complicatie die optreedt tijdens het proces. Er is geen wetenschappelijk bewezen methode waarmee je dit uitvalprobleem kunt voorkomen. Daarom kun je het beste een zeer ervaren arts zoeken. Als gevolg van de analyses van je haar door een ervaren en deskundige arts, kan gemakkelijk worden bepaald hoe groot de kans is dat je last hebt van shock loss.

Hoe wordt shockverlies behandeld?

Er is geen specifieke behandeling voor dit probleem. Maar je moet regelmatig de door je arts voorgeschreven lotions gebruiken, je haar regelmatig wassen en je hoofdhuid beschermen tegen trauma. We raden je aan om tijdens het genezingsproces bewegingen te vermijden die je handelsgebied kunnen beschadigen.