Wanneer En Hoe kan ik Korstjes Verwijderen na een Haartransplantatie?

Het probleem van korstvorming na een haartransplantatie kan ongemakkelijk zijn voor patiënten die snel willen herstellen na de haartransplantatieprocedure. In onze inhoud vindt u meer informatie over het schilferende uiterlijk van de hoofdhuid na de operatie en hoe u dit kunt oplossen.

Wat veroorzaakt korstvorming na haartransplantatie?

Er zijn twee basismethoden die gebruikt worden bij haartransplantaties. Bij FUE- en DHI-technieken worden haarfollikel uit het donorgebied genomen en getransplanteerd in het ontvangende gebied. In het proces worden kleine incisies gemaakt op de hoofdhuid in zowel het donor- als het ontvangstgebied. Bij de incisies ontstaat schade aan de hoofdhuid, hoewel deze minimaal is. Er worden kleine schelpen gevormd op de plaatsen waar de incisies zijn gemaakt als gevolg van de beschadiging van de hoofdhuid na het proces. Hoe minder bloedverlies er optreedt in het ontvangende gebied, hoe minder schelpvorming er zal zijn.

In de eerste 24 uur na de ingreep vormen zich korstjes op uw hoofdhuid. Korstjes in de eerste 24 uur kunnen ook gepaard gaan met zwelling en roodheid. Je kunt de korstjes verwarren met stukjes huid die uitdrogen na de operatie. Je kunt de stukjes huid echter gemakkelijk opmerken wanneer je de verzorgingsspray spuit die je na de haartransplantatie-operatie moet gebruiken. Wees voorzichtig dat je deze huidfragmenten niet scheurt. De resulterende huidfragmenten mogen namelijk niet beschadigd raken. Het gebruik van shampoo na de haartransplantatie zal het herstelproces verder versnellen. Deze moeten echter worden gebruikt op advies van een arts.

Hoe verwijder je korsten na haartransplantatie?

Wanneer En Hoe kan ik Korstjes Verwijderen na een Haartransplantatie?

Korstvorming na haartransplantatie is een indicatie dat de schade aan de hoofdhuid is hersteld. Jeuk kan voorkomen na een haartransplantatie. U moet echter niet aan uw hoofd krabben om de nieuw geplaatste grafts niet te beschadigen. Contact met de verwerkingsplek kan de grafts losmaken. Bovendien kan dit lege plekken op de hoofdhuid veroorzaken.

Het wordt niet aanbevolen om de doppen uit het haar te verwijderen. Om de schelpen zacht te maken zonder het haar te beschadigen, kun je de schelpen zacht maken met warm water. De schelpen die met warm water zijn verwarmd, kun je ongeveer 10 minuten laten zitten en daarna conditioner aanbrengen. De schelpen onder de conditioner zullen nu volledig zacht worden. Vervolgens kun je de schelpen met zachte bewegingen op de hoofdhuid masseren. Na de massage zullen de schelpen vanzelf loskomen van de hoofdhuid. Pas op dat je je nagels niet gebruikt bij het wassen van het haar na een haartransplantatie. Schelpen die met nagels worden uitgegraven kunnen infecties veroorzaken. Dit kan ook een slecht effect hebben op het resultaat van de operatie.

Als het wassen klaar is, kun je de hoofdhuid afvegen met een zachte handdoek. Door deze routine uit te voeren, kun je van het probleem van korstjes afkomen. Korstjes beginnen tien dagen na de operatie te verdwijnen.

Korstjes na haartransplantatie: Wat kunt u doen?

Voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen zolang de korstvorming op de hoofdhuid voortduurt:

Krab niet aan uw hoofdhuid.
Probeer de omhulsels niet met uw handen te verwijderen.
Raak het gebied rond het transplantaat niet aan.
Als u aan uw hoofdhuid krabt, kunt u de grafts losmaken.
Probeer korstjes te verzachten zoals aanbevolen door je arts.
Wacht minstens een week tot de schelpen vanzelf loslaten.

Resultaat

Na de haartransplantatie kun je de door de arts aanbevolen toepassingen voor korstjes uitvoeren. Korstvorming ontstaat als gevolg van beschadiging van de hoofdhuid. Dit kan ongemakkelijk zijn voor patiënten. Specialisten op het gebied van haartransplantatie raden aan om 10 dagen te wachten. Meestal begint het uitvallen na 10 dagen. Als er geen vervelling optreedt, moet u uw arts raadplegen.

U kunt een afspraak maken met Erdem kliniek voor een gratis haartransplantatie onderzoek.

Vaak gestelde vragen

Hoe kom ik van de korstjes af na een haartransplantatie?

Het is belangrijk om de korstjes die ontstaan door het lekken van bloed en lichaamsvloeistoffen na een haartransplantatie schoon te maken. Het is mogelijk om deze korstjes te reinigen door ze te verzachten en te wassen met lotion. Vanaf de door de arts aanbevolen dag is het noodzakelijk om regelmatig elke dag met lotion te wassen. Meestal zijn de korstjes binnen twee weken volledig schoon.

Is korstvorming normaal na een haartransplantatie?

Het kan zijn dat u korstjes op uw hoofdhuid ziet na een haartransplantatie. Dat is normaal. Tijdens de procedure ontstaat dit als gevolg van het bloeden van de verwijderde haarzakjes. Na ongeveer twee weken is de korstvorming volledig verdwenen.

Groeit er haar door korstjes?

Je haar zal niet groeien in littekenweefsel. Het is namelijk niet mogelijk om haar te laten groeien op een wondplek. Bij een beschadigde huid of een litteken is de kans dat er nieuw haar groeit bijna onbestaande.